20 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.24 ₺
ALTIN 2,499.53 ₺
BTC 63,866.71 $
ETH 3,061.52 $
BİST 9,693.46

Gol makinası Gift Emmanuel Orban Avrupa'da ünvanı ele geçirdi

Başakşehir 3631
Yayınlama: 15 Mart 2023 Çarşamba 22:10 Kaynak: Haber Merkezi

Gol makinası Gift Emmanuel Orban Avrupa'da ünvanı ele geçirdi

Gent'in devre arasında 3.3 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı Gift Emmanuel Orban ligde ve Avrupa'da golleri sıralamaya devam ediyor.

Başakşehir'le oynanan ilk maçta Belçika ekibinin tek golünü atan Nijeryalı futbolcu, ligde son oynadıkları Waregem maçında 4 kez gol sevinci yaşamasının ardından bugün de temsilcimiz karşısında coştu.

UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu'nda Başakşehir ilk maçında Belçika'da 1-1 berabere kaldığı Gent'i konuk etti. Turuncu-Lacivertliler'in hedefi taraftarı önünde Mavi-Beyazlılar'ı devirerek çeyrek final biletini kapmaktı.

Tarihe geçti! Avrupa'nın zirvesine çıktı...

Fakat Gift Emmanuel Orban 3 dakika içerisinde Başakşehir'i adeta kupanın dışına itti. Mücadele golsüz devam ederken Nijeryalı oyuncu 31'de sahneye çıktı, 32'de duble yaptı ve 34'te hat-tricke imzasını atarak herkesi şoka uğrattı. Başakşehir ağlarına 3 dakika 24 saniyede 3 gol bırakan yıldız oyuncu Avrupa kupaları tarihinde en kısa sürede hat-trick yapan futbolcu unvanının sahibi oldu. Art arda gelen gollerle yıkılan ve oyun disiplininden kopan temsilcimiz 37'de de Hugo Cuypers'in sayısına engel olamadı ve ilk devreyi 4-0 geride kapattı.

İlk maçında da attı

Maçın kahramanı ise ilk yarıdan belli oldu. Orban adeta 'Kim bu oyuncu?' dedirtti. Henüz 20 yaşında olan hücumcu devre arasında Norveç temsilcisi Stabaek'ten 3.3 milyon Euro'ya kadroya katıldı. Ligde oynadığı ilk maçında Westerlo karşısında fileleri sarsarak Gent kariyerine harika başlayan genç futbolcu, Başakşehir mücadelesinden önce Belçika ligindeki son kapışmada da 6-2 kazandıkları Zulte Waregem mücadelesinde tam 4 kez kaleciyi avlamıştı. Waregem karşılaşması öncesinde de Gent'in 1-0 kazandığı Anderlecht karşısında takımının tek golünü atarak 3 puanı getirmişti.

Devleri peşine takacak gibi...

Gift Emmanuel Orban, Avrupa'da da Karabağ karşısında gol sevinci yaşamış ve Başakşehir'le 1-1 sona eren ilk maçta yine Gent'in tek golünü kaydetmişti. Gent formasıyla 9 maçta 12 gol kaydeden Orban şimdiden devleri peşine takacak gibi duruyor...

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme