28 Mart 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.32 ₺
EURO 35.12 ₺
STERLIN 41.08 ₺
ALTIN 2,300.93 ₺
BTC 71,555.65 $
ETH 3,607.38 $
BİST 9,051.31
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

Gökhan Zan'ın feryadı

FUTBOL 4089
Yayınlama: 10 Şubat 2023 Cuma 09:05 Kaynak: Haber Merkezi

Gökhan Zan'ın feryadı

Eski milli futbolcu ve Hatayspor Yardımcı Antrenörü Gökhan Zan, Maraş merkezli depremlerin üzerinden geçen 90 saati aşkın süreye rağmen AFAD'ın Hatay'daki faaliyetlerinde yaşanan aksamalara isyan etti. 

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube'daki yayınında hijyenik malzeme, tuvalet ve çadır konusunda büyük ihtiyaç olduğunu ifade eden Zan "Kızılay yetkilileri bile çadır istiyor. Sen AFAD'sın, senin bize ulaştırman lazım. Ben şu anda depremzedeyim. Eğer hala burada çadırı olmayan binlerce insan varsa, bunu kimse dile getiremiyorsa, bu insanlar soğuktan mı ölsün?" dedi. 

'CENAZELERİMİZ KOKUYOR'

"Benim 8 tane cenazem var. Neyle defnedeceğim?" diye soran Zan, şunları söyledi: "Sabaha kadar kepçe gelmedi. Yok, kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz. Ben gönüllüyüm, madem öyle AFAD beni alsın. Ben buralıyım. Benden daha iyi kim bilebilir burayı? Beni iki gündür Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı beni aradı, Çağatay Bey. Çok güzel, çok teşekkür ederim, onur duydum. Benim 8 tane cenazem var. Neyle defnedeceğim? Benim kepçeye ihtiyacım var. Geceye kadar kepçe gelsin diye bekledim. Birazdan çıkacak diye diye 6 saat bekledim. Sonra enkazın yanına götürdük cenazelerimizi. Kendi imkanlarımla çabalıyorum. 

Daha fazla koordine olmamız lazım. Bu yavaş ilerliyor. TIR geliyor, oraya boşaltıyor veya özür dilerim, insan değillermiş gibi üstlerine atıyor. Bu şekilde mi motive edilecek insanlar?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı benimle konuşuyor, 'Seninle birlikteyiz 24 saat' diyorlar. Bir kepçe istedim, 'Valimizi arayacağım'. Bir kepçe ya. Biraz inisiyatif alalım ya. Cenazelerimiz kokuyor. Neyin izni? O zaman ben arayayım Valimizi, daha hızlı erişirim."

 
İlk Yorumu Sen Yaz
Tercüme