20 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.46 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.24 ₺
ALTIN 2,499.01 ₺
BTC 64,002.50 $
ETH 3,077.47 $
BİST 9,693.46

Gençlerbirliği'nin de içinde olduğu ateş hattında dengeler değişti

Gençlerbirliği 3896
Yayınlama: 1 Şubat 2023 Çarşamba 09:10 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği'nin de içinde olduğu ateş hattında dengeler değişti

Spor Toto 1. Lig’de 22. hafta geride kalırken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 4 takıma eksi 3 puan ceza uygulaması, ardından da alınan sonuçlar, ateş hattındaki dengeleri değiştirdi.

Ligin ikinci yarısına, yerli ve yabancı çok sayıda oyuncu transfer edip, kadrosunu yenileyerek giren Gençlerbirliği, açılış maçını kaybetmesinin ardından çıktığı iki müsabakayı kazandı ve rakiplerinin kayıpları ile enerjisini ve motivasyonunu yükseltti.

17 maç aradan sonra Boluspor’u farklı yenerek galibiyet hasretini dindiren kırmızı-siyahlılar, sonrasında Pendikspor karşısında deplasmanda galip gelerek, sezonda ilk kez üst üste maç kazandı ve uzun bir sürenin ardından ligin son basamağından kurtuldu. Devreye 7 puanla son sırada giren Gençlerbirliği, 21 ve 22. haftada oynadığı maçlardan 3’er puan çıkarıp, toplam 6 puanı hanesine yazdırırken, düşme potası ve civarındaki diğer rakiplerinin hepsi, bu süreçte toplam 8 puan alabildi. ·

Hedef seriyi geliştirmek

Gençlerbirliği (13) ile birlikte düşme hattında bulunan ekiplerden; Denizlispor 13, Yeni Malatyaspor 16, Altınordu 17 puana sahip. Tehlikeyi yakından hisseden ekiplerden Erzurumspor FK 18, Altay ve Tuzlaspor 19, Adanaspor ise 22 puana sahip. Futbol Federasyonu tarafından; Altay, Erzurumspor FK, Denizlispor ve Yeni Malatyaspor’un 3’er puanı silindi. Gençlerbirliği’nin 6 puan topladığı iki haftalık süreçte, Yeni Malatyaspor 4, Altınordu, Altay, Adanaspor ve Denizlispor, birer puan alabildi.

Erzurumspor ve Tuzlaspor bu dönemi puansız geçirdi. İlk yarı sona erdiğinde, düşme potasının bir basamak üzerindeki rakibinin 11 puan gerisinde duran başkent temsilcisi bu makası daralttı ve farkı 5’e düşürdü. Beştepe cephesinin hedefi, yakalanan olumlu havayı sürdürmek ve galibiyet serisini geliştirmek.

Taraftar desteği bekleniyor

Kartların yeniden dağıtılmasının ardından ligde kalma umutlarını yeşerten Gençlerbirliği, hafta sonu oynayacağı Göztepe maçında, taraftar desteği bekliyor. Deplasmandaki maçlara taraftar götüren, Boluspor maçında tribünlere 4 binin üzerinde taraftar getirmeyi başaran kırmızı-siyahlılar, Göztepe müsabakasında bu sayıyı daha da yukarılara taşımayı hedefliyor.

Gençlerbirliği’nin Stadyumdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Beltan, her maçın önemli olduğunu, Göztepe ile kritikbir karşılaşmaya çıkacaklarını ifade edip, Eryaman Stadı’na her zamankinden daha fazla taraftar beklediklerini söyledi.

Gençlerbirliği yönetimi, 5 Şubat Pazar günü oynanacak Göztepe maçının biletlerini, hafta başında satışa çıkardı. Müsabakanın biletleri, VIP B Blok 100 TL, Batı Tribün sağsol kapalı 25 TL, Doğu Tribün maraton 20 TL ve Güney kale arkası 15 TL’den satılıyor.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme