1 Mayıs 2024 Çarşamba
ads
DOLAR 32.43 ₺
EURO 34.68 ₺
STERLIN 40.95 ₺
ALTIN 2,380.86 ₺
BTC 60,210.88 $
ETH 3,001.38 $
BİST 10,045.74

Gençlerbirliği'nde Zeki Ünaldı'dan sert çıkış

Gençlerbirliği 6323
Yayınlama: 26 Haziran 2023 Pazartesi 12:22 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği'nde Zeki Ünaldı'dan sert çıkış

Gençlerbirliği'nde uzun süre yöneticilik yapan ve efsane genel kaptan olarak anılan Zeki Ünaldı. her yıl kongreye gidilmesinin kulübün iyi yönetilmediğini gösterdiğini belirtirken, “Başkanlık çözüm bulma yeridir” diye konuşup, çağrıda bulundu.  

Gençlerbirliği'nde  9-16 Temmuz olarak açıklanan olağanüstü seçimli genel kurul öncesinde kulisler, liste çalışmaları ve temaslar sürerken, camia içinden de farklı yaklaşımlar geliyor. Kısa süre önce başkanlığı bıraktığını açıklayan Niyazi Akdaş cephesinde, ekonomik destek sağlayacak isimlerin bulunup, yeniden adaylık düşüncesi hakim. Yönetim içinde Asbaşkan olarak görev alan ve başkan adaylığını açıklayan Osman Sungur, yönetime almak istediği isimleri belirleme, bazı isimleri de ikna etme çabasında. 

Bir önceki genel kurulda aday olan Arda Çakmak ise Akdaş’ın daha önceki kongrelerde olduğu gibi ‘net olmayan kararsız tavrından’ dolayı, somut adım atma konusunda çekingen duruyor. Kırmızı-siyahlı ekipte, duayen başkan İlhan Cavcav ile birlikte uzun süre yöneticilik yapan ve camianın önde gelen isimlerinden olan Zeki Ünaldı, her yıl kongreye gidilmesinin kulübün iyi yönetilmediğinin göstergesi olduğunu belirtip, “Başkanlık sızlanma yeri değildir” diye konuştu

HAMAMA GİREN TERLER DİYE BİR SÖZ VAR

Yılın büyük bölümünü Ayvalık’ta geçirdiğini ancak Gençlerbirliği’ndeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Ünaldı, kulübün içine düştüğü durumun kendisini ve kırmızı-siyahlı renklere sevdalıları üzdüğünü ifade edip, şunları söyledi: 

“Buradaki insanlar ne olacak bu kulübün hâli diye bana soruyor. O zaman daha da çok üzülüyorum. Şimdi yeniden kongre kararı aldılar. Her yıl genel kurul mu yapılır? Bizim dönemimizdeki genel kurullar kanuni süresinde, zamanı gelince rica minnet toplanırdı. Şimdi bakıyorum Niyazi Akdaş, ekonomik sıkıntıları öne sürüp, sürekli kongre çağrısı yapıyor. Biz de (Hamama giren terler) diye güzel bir söz vardır. Neyin ne olduğunu bilerek ve görerek bu işe girdiniz. O zaman bu işe hiç soyunmayacaktınız. Rahmetli başkan İlhan Cavcav da göreve gelirken kulübün sorunları vardı. O dönem meşhur bir lokantaya olan borçtan söz ederdi. Zorlukları, sıkıntıları o çekmedi mi? Her dönem yanında büyük paralar veren yöneticiler mi vardı? 37 yıl başkanlık yaptı, bizler de onun yanında cengaver gibi çalışıp, kulübü; tesisleriyle, ekonomisiyle, altyapısıyla çok güzel bir yere getirdik.”

Hani kulübün gayrimenkulleri satılmayacak deniyordu

“Herkes para verdikten sonra başkanlık yapmak kolay. Ayrıca, başkanlık mazeret üretme yeri değil, fikir üretme, çözüm bulma yeridir. Akdaş, geçmişte yapılan kongrelerde kulübün mal varlıklarını satmayacağını söylüyordu. O zaman gayrimenkulleri niye sattınız. Bu kaçıncı başkanlığı bırakış. Bu kulüp çocuk oyuncağı mı? 100. yılını kutlayan tarihi çınar son dönemde, borçlar, transfer yasakları, kongreler gibi olumsuz haberlerle gündeme geliyor. Akdaş, bırakacaksa şimdiden bıraksın, diğer başkan adayı da ona göre hazırlığını yapsın.”

Haber: Özgür Şahiner/Hürriyet Gazetesi

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme