27 Temmuz 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.99 ₺
EURO 35.82 ₺
STERLIN 42.55 ₺
G.ALTIN 2,529.53 ₺
BTC 66,397.86 $
ETH 3,193.75 $
BİST 10,891.42

Gençlerbirliği'nde yeniden yapılanma hız kazandı

Gençlerbirliği 3973
Yayınlama: 11 Ocak 2023 Çarşamba 09:51 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği'nde yeniden yapılanma hız kazandı

Kuruluşunun 100. yılını kutlayacağı sezonun ilk yarısını, 7 puanla son basamakta geçen Gençlerbirliği, hafta sonunda başlayacak ikinci devre öncesinde, kadrosundaki yeni yapılanma ile taraftarına umutlu yarınlar yaşatma hedefinde.

1.5 sezon kapalı kalan transfer tahtasını, büyük oranda, Arda Güler transferindeki payın devredilmesi ile açmayı başaran kırmızı-siyahlılar, yerli ve yabancı oyunculardan kurulu farklı kadrosuyla zorlu maçlara çıkmaya hazırlanıyor. Teknik Direktör Mustafa Dalcı, Sportif Direktör Emrah Yıldız ve yöneticilerin ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonrasında belirlenen isimler üzerinde yürütülen transfer politikası, Beştepe’nin ikinci yarıdaki rotasının seyrini belirleyecek.

ÖNCELİK ORTA SAHA VE HÜCUM HATTINA

Gençlerbirliği cephesi ara dönemde takıma takviye konusunda önceliği orta saha ve hücum hattına verirken, bu bölgeleri Ekvadorlu Jaime Ayovi, Portekizli Tiago Rodrigues, Faslı Mohammed Rharsalla ve Romanya’dan Gabriel Torje ile güçlendirdi. Sözleşme imzalanan oyunculardan Ayovi forvet, Torje ve Rharsalla kanatlarda görev yapıyor. Rodriques ise orta alanda hücuma dönük oynuyor. 

Gençlerbirliği dün 31 yaşındaki Madagaskar-Fransa uyruklu stoper Thomas Fontaine ve 35 yaşındaki orta saha oyuncusu Abdullah Durak ile de dün resmi szöleşme inzaladı.

Gençlerbirliği'nin Manisaspor FK’dan Özgür Çek, Ankaragücü’nden Alperen Babacan ve Nurullah Aslan, Eyüspor’dan Mete Kaan Demir, Kayserispor’dan Hayrullah Erkip, Sivasspor’dan Özkan Yiğiter ve Nevşehir Belediyespor’dan kaleci Ebrar Yiğit Aydın ile de kısa süre içinde sözleşme imzalaması bekleniyor.

SAVUNMAYA YERLİ VE YABANCI ARAYIŞI

Başkent ekibi yönetimince, hücum hattına kazandırılması için çaba harcanan Souleymane Doukara’nın, son olarak forma giydiği Yunan temsilcisi APO Levadiakos ile sorunlarını çözmeye çalıştığı ileri sürüldü. Futbol kariyerinin önemli bir dönemini Türkiye’de, Osmanlıspor, Antalyaspor ve Giresunspor’da geçiren Moritanyalı tecrübeli oyuncu, Antalya kampının bir bölümünde yer aldı. 

Gençlerbirliği altyapısından yetişen ve son olarak Sivasspor’da oynayan Alaaddin Okumuş’un yeniden yuvaya dönüşünün, Sivasspor’un sağ bek transferini çözüme kavuşturmasının ardından netleşeceği öğrenildi. TFF 3. Lig’de mücadele eden Hacettepe 1945 takımında forma giyen ve Gençlerbirliği’nin Antalya kampına götürülen Alper Ademoğlu ve Mehmet Eksik ile ilgili kararın, yakın zamanda teknik kadronun vereceği rapor sonrasında belli olacağı ifade edildi. 

Arda Güler’in transferinden kaynaklı yüzde 20’lik paya karşılık Fenerbahçe ile yapılan anlaşma gereği, sarı-lacivertli ekipten gelmesi muhtemel futbolcularla ilgili şu ana kadar bir gelişmenin yaşanmadığı, kırmızı-siyahlıların stoper olarak birer yabancı ve yerli isimle görüştüğü iddia edildi. Sezonun ikinci yarısındaki kadro planlamasında; kaleci Übeyd Adıyaman, takım kaptanı Muhammed Bayır, Ukraynalı oyuncular Oleksandr Belyaev ve Dmytro Grechyshkin’den sonra Serdarcan Eralp’in düşünülmediği öğrenildi. 

Bu isimler arasından Belyaev’e yurt dışından teklif geldiği ve Ukraynalı futbolcunun satın alma opsiyonlu kiralık olarak takımdan ayrılabileceği ifade edildi. Dmytro için de yurt dışından bilgi soran takımlar olduğu belirtildi. Takım bulması istenen yerli isimler için ise TFF 1. ve 2. Lig’den bazı kulüplerin devrede olduğu ileri sürüldü.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme