18 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.51 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.67 ₺
ALTIN 2,490.90 ₺
BTC 61,844.38 $
ETH 3,013.87 $
BİST 9,541.26

Gençlerbirliği'nde yeni yönetim borçlanarak yönetecek

Gençlerbirliği 4647
Yayınlama: 7 Eylül 2022 Çarşamba 08:47 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği'nde yeni yönetim borçlanarak yönetecek

Gençlerbirliği'nde 18-25 Eylül tarihlerinde yapılacak olağanüstü genel kurulun gündemi belli oldu.

Kırmızı-siyahlı ekibin Talip Çankırı başkanlığında, 1 Eylül’de toplanan yönetimi, 18 Eylül – 25 Eylül 2022 tarihlerinde yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kurulun gündemini belirledi. Kısa süre önce kongrenin yapılacağı ile ilgili yapılan ilk duyuruda, genel kurulun nerede toplanacağı ve gündeminin ne olacağı belirtilmemişti. Seçimli olup olmayacağı tartışma konusu olan genel kurulun, gündeminin belli olmasının ardından durum netleşti.

Gençlerbirliği Kulübünün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısının ilki 18 Eylül 2022 tarihinde saat 10.00’da Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 25 Eylül 2022 tarihinde saat 10.00’da Yücetepe İsmet İnönü Bulvarı Türkiye Karayolları Genel Müdürlüğü Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu’nda çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak.

YAKLAŞIK 4 AYDA ÜÇÜNCÜ KEZ TOPLANILACAK

Yaşadığı ekonomik sorunları aşma konusunda çözüm yolu bulamayan Gençlerbirliği kulübü, yaklaşık 4 ay içinde bir kez daha genel kurulunu toplayacak. İlk toplantı 5 Haziran’da yapılmış, başkanlığa Niyazi Akdaş seçilirken, şirketleşme ile ilgili gündem maddesi, tartışmalara rağmen, genel kurul delegelerinin onayı ile kabul edilmişti.

Ancak, sonrasında konunun dava edilmesi ve mahkemenin ihtiyati tedbir kararı vermesi, Beştepe’de yeni bir süreç başlatmıştı.

Şirketleşme ile ekonomik açmazdan kurtulma yollarını arayan yönetim, mahkeme kararı ile geri adım atmak zorunda kalırken, yeniden olağanüstü genel kurula gidildi.

31 Temmuz’da yapılan kongrede, Niyazi Akdaş aday olmazken, Akdaş’ın açıktan desteklediği Talip Çankırı, diğer aday Arda Çakmak önünde, seçimi kazanıp Gençlerbirliği’nin başkanı oldu.

Bu dönemde mevcut transfer yasağının kaldırılması ve kulübe kaynak bulunması konusunda olumlu adımlar atılamayınca, Gençlerbirliği yönetimi bir kez daha genel kurul kararı aldı.

Genel kurula gidileceğinin açıklandığı ilk toplantı sonrasında, 3 Eylül tarihinin önemli olduğu ve o tarihe kadar kulübe maddi kaynak sağlanacağı beklentisinin, 18-25 Eylül’de yapılacak genel kurul için belirleyi etken olacağı öne sürüldü.

Yönetim tarafından yapılan bilgilendirmede, 31 Temmuz’daki kongrede yönetime bazı konularda yetki verilmediği, bunun yerine getirilme talebi ile kongrenin bir kez daha toplanacağı aktarıldı.

Önceki gün kamuoyuna yapılan yeni bilgilendirmede, kongre gündemi açıklanırken, genel kurulun hem seçimli olacağı hem de yönetime borçlanma yetkisi verilmesi konusunun delegelerin onayına sunulacağı paylaşıldı.

YENİ SPOR YASASINA ATIFTA BULUNULDU

Taşınır ve taşınmaz malları satın almak, tahsisini yaptırmak, kiralamak, satmak, taşınmaz mallar üzerinde her türlü hakları koydurmak, her türlü inşaat ve tesisler yapmak,  yaptırmak konularında Yönetim Kuruluna yetki verilmesi, seçilecek yönetim kuruluna ihtiyaç duyulması halinde, 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu’nun 20. maddesinin (5) numaralı bendinde hükme bağlanmış bulunan ek bütçe yapma, borçlanma ve uygulama yetkisinin verilmesi, maddeleri konuldu. 18-25 Eyül’deki kongrede; Başkan, yönetim kurulu, divan kurulu ve disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin 3 yıl süre ile seçimi yapılacak. Yönetim Kurulu (18 Asil, 9 Yedek), Denetim Kurulu (3 Asil, 3 Yedek), Disiplin Kurulu (5 Asil, 5 Yedek), Divan Kurulu (20 Asil, 5 Yedek) isimden oluşacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme