26 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.46 ₺
EURO 34.81 ₺
STERLIN 40.64 ₺
ALTIN 2,440.87 ₺
BTC 63,966.16 $
ETH 3,146.68 $
BİST 9,915.62

Gençlerbirliği'nde son gelenlerle rekabet büyüdü

Gençlerbirliği 4369
Yayınlama: 27 Şubat 2023 Pazartesi 08:50 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği'nde son gelenlerle rekabet büyüdü

Spor Toto 1. Lig’de ilk yarıyı büyük bir hayal kırıklığının ardından 7 puanla son sırada tamamlayan Gençlerbirliği, transfer yasağını kaldırıp, tahtayı açmasının ardından başlattığı takımı yenileme ve güçlendirme çalışmalarını, ülkemizi derinden sarsan deprem felaketleri nedeni ile sportif faaliyetlerin durdurulduğu dönemde de sürdürdü.

Sezonun ikinci yarısının ilk maçına baştan aşağı yenilenmiş kadrosu ile başlayan ancak deplasmanda Altınordu’ya 2-1 kaybeden kırmızı-siyahlılar, sonraki üç maçını kazanırken, farklı ekip gücünü ortaya koymayı başardı. Ligin 23. haftasında, Eryaman Stadı’nda 5 Şubat’ta oynadığı son maçta Göztepe’yi 1-0 yenen başkent temsilcisi, o karşılaşmanın ardından geçen ara dönemde 4 oyuncu ile daha anlaşıp, farklı bölgelerdeki takım içi rekabeti daha da büyüttü.

Türkiye Futbol Federasyonu, ülkemizde yaşanan depremler nedeni ile ara transfer dönemini 2 kez uzatırken, ikinci tescil sürecinin 5 Mart’ta sona ereceğini duyurdu. Spor Toto 1. Lig’de, depremden etkilenen bölgede yer alan takımlardan Yeni Malatyaspor ve Adanaspor, ligden çekildi.

ANKARAGÜCÜ’NDEN GELEN DÖRDÜNCÜ İSİM OLDU

Gençlerbirliği’nin bu dönemdeki transferlerinden ilki Ankaragücü’nden gelen 31 yaşındaki sol bek Yasin Güreler oldu. Musa Şahindere’nin sakatlığı ve takım kaptanlarından Muhammed Bayır’ın Beştepe’den ayrılıp, Tuzlaspor’a imza atmasının ardından sol beki mevkiinde Erkan Eyibil’i kullanan kırmızı-siyahlılar, Ankaragücü’nde bu sezon Spor Toto Süper Lig’de 10’u ilk 11 olmak üzere 14 maça çıkan ve 1 gol atan Yasin Güreler’i renklerine bağladı. 2 sezon önce Tuzlaspor’dan, sarı-lacivertli ekibe gelen Yasin, Ankaragücü’nün 1. Ligde şampiyon olan kadrosunda görev yapıyordu. Yasin Güreler, Gençlerbirliği’nin bu sezon Ankaragücü’nden transfer ettiği dördüncü isim oldu. Kırmızı-siyahlılar, daha önce de Beştepe’deki komşusundan kaleci Nurullah Aslan, orta saha oyuncusu Abdullah Durak ve stoper Alperen Babacan’ı kadrosuna katmıştı. Gençlerbirliği’nin transfer tahtasını açmaya yönelik girişimlerde bulunduğu dönem, kırmızı-siyahlı ekibin başkanı Niyazi Akdaş, öncelikle Ankaragücü olmak üzere bazı kulüplerin kendilerine yardımcı olacağını söylemiş, Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca da bu konuda, oyuncularla anlaşmaları durumunda Gençlerbirliği’ne gerekli kolaylığı sağlayacaklarını dile getirmişti.

CHUKWUMA E. AKABUEZE BU LİGİ İYİ TANIYOR

Gençlerbirliği’nin ara dönemde orta sahasını güçlendirdiği isim ise Türkiye kariyerinde farklı takımlarda bu kulvarda mücadele eden Chukwuma Emmanuel Akabueze oldu. Kırmızı-siyahlılar, 33 yaşındaki Nijeryalı tecrübeli orta saha oyuncusu ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere, 1,5 yıllığına anlaşma imzaladı. Son olarak Spor Toto 1. Lig takımlarından Beyçimento Bandırmaspor’da forma giyen tecrübeli oyuncu; geçmiş dönem kariyerinde; Odd Grenland, Kwara United, Brann, WH Zall, Odds BK takımlarında görev yaptı. Spor Toto 1. Lig macerasında, Dyorex Boluspor ve Hangikredi Ümraniyespor takımlarında da oynayan 33 yaşındaki futbolcu, tecrübesi ile Gençlerbirliği’nin orta sahasına güç katmaya çalışacak.

ANGELER YERLİ FUTBOLCU STATÜSÜNDE OYNUYOR

Sezonun ilk yarısında özellikle kalede büyük sorunlar yaşayan Gençlerbirliği, Nurullah Aslan ile rekabete girecek bir kaleciyi kadrosuna kattı. Kırmızı-siyahlılar, gündemine aldığı ve yerli futbolcu statüsünde oynayabilen 26 yaşındaki kaleci Philipp Angeler’i sezon sonuna kadar Tuzlaspor’dan kiraladı. Türkiye’de daha önce Orduspor ve Ofspor formaları giyen 26 yaşındaki Avusturyalı file bekçisi, 3 yıldır Tuzlaspor’da görev yapıyordu. Mavi-beyazlı ekipte bu sezon hiç lig maçında forma giyemeyen Angeler, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 karşılaşmada kaleye geçti. Gençlerbirliği’nde sezonun ilk yarısında kaleyi koruyan Übeyd Adıyaman, TFF 2. Lig ekiplerinden Fetheyespor’a transfer olurken, başkent ekibi TFF 3. Lig ekibi Nevşehir Belideyespor’dan Ebrar Yiğit Aydın’ı da ara dönemde kadrosuna kattı.

BOSNA HERSEK LİGİ’NDE 17 MAÇTA 5 GOL ATTI

Takımın hücumdaki etkili oyuncularından olan ve bu sezonun ilk yarısında da bu anlamda katkı veren isimlerinden Barış Alıcı’yı Spor Toto 1. Lig’in lideri Yılport Samsunpor’a verirken, kanat bölgesine yaptığı transferlere ek olarak Hırvat Ivan İkic’i kiraladı. Bosna Hersek’in, Sarajevo FK takımında forma giyen 23 yaşındaki Hırvat sağ kanat oyuncusu bu sezon Sarajevo FK formasıyla çıktığı 17 lig maçında 5 gol atırken, 2 de gol pası verdi. Takımının gol yükünü sırtlayan isim olan Ikic, Bosna Hersek Kupası’nda ise bir karşılaşmada görev aldı. Ivan İkic, devre arasında Ankaragücü’ne gelen ön libero Andrej Djokanovic’in takım arkadaşıydı.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme