19 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.69 ₺
EURO 35.49 ₺
STERLIN 41.47 ₺
ALTIN 2,506.59 ₺
BTC 62,183.75 $
ETH 2,992.85 $
BİST 9,524.59

Gençlerbirliği'nde final maçları başlıyor; Rakip Boluspor

Gençlerbirliği 3453
Yayınlama: 21 Ocak 2023 Cumartesi 09:08 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği'nde final maçları başlıyor; Rakip Boluspor

Spor Toto 1. Lig’de son sıraya demir atan ve bir an önce çıkışa geçecek fitili ateşlemeyi hedefleyen Gençlerbirliği, 21. hafta maçında bugün Boluspor ile karşılaşacak.

Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak mücadeleyi hakem İlker Yasin Avcı yönetecek. Ara transfer dönemini hareketli geçiren ve yenilenen kadrosu ile ikinci yarıya umut taşımaya çalışan kırmızı-siyahlılar, düşme hattından kurtulmak için öncelikle iç sahada kayıp yaşamak istemiyor.

16 yeni oyuncu ile kadrosunu güçlendiren başkent ekibini ikinci devrenin ilk müsabakasında kendisi gibi küme düşme potasında bulunan Altınordu’ya deplasmanda 2-1 yenildi.

Çıktığı 19 maçta 7 puan alarak, puan tablosunda son sıraya yerleşen Gençlerbirliği, 43 yıl sonra, en son 1979-1980 sezonunda mücadele ettiği 2. Lig’e tekrar düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Geçen hafta kendi sahasında Manisa FK’yı 3-1 ile geçen Boluspor ise 33 puanla 5. basamakta ve zirve yarışındaki iddiasını güçlendirme peşinde.

Rakibine iç sahada hiç yenilmedi

Gençlerbirliği ile Dyorex Boluspor, bugüne kadar farklı kulvarlarda 20 kez karşılaştı. Başkent temsilcisi, 7 galibiyet alırken, kırmızı-beyazlılar 5 kez sahadan üstün ayrıldı. 8 karşılaşma ise berabere bitti.

Ankara’da oynanan müsabakalarda, kırmızı-siyahlılar, 4 kez rakibini yendi, 5 maç berabere tamamlandı. Boluspor, deplasmanda rakibini hiç mağlup edemedi. 2 takım arasında ligin ilk yarısında oynanan müsabakayı Gençlerbirliği 2-1 kazanırken, bu aynı zamanda kırmızı-siyahlıların bu sezon şu ana kadar ligde aldığı tek galibiyet olara kayıtlara geçti.

Gençlerbirliği, bu sezon evinde oynadığı 8 maçı kaybetti ve kendi sahasında 9 maçtır kazanamadı. Toplamda 8 maçtır kaybeden kırmızı-siyahlılar, toplamda 17 maçtır galip gelemiyor. Dyorex Boluspor ise deplasmanda 6 maçtır kazanamıyor, toplamda 4 maçtır kaybetmiyor. 

En golcü isimler Gökhan ve Balde

Ligin en az gol atan takımlarından biri olan Gençlerbirliği’nde, orta alanda ve savunmada görev yapan Gökhan Gül, 6 golle bu alanda en golcü isim konumunda. Sakatlığı nedeni ile takımdan uzak kalan İlker Karakaş ile yeni transferlerin ekibe katılmasının ardından, Altınordu maçında 11’deki yerini korumayı başaran tek oyuncu olan Barış Alıcı’nın 3’er golü bulunuyor.

Boluspor’da ise Ibrahima Balde 4 golle ilk sırada. Guy-Michel Landel ve Naby Oulare 3’er kez gol sevinci yaşadı. Hakem İlker Yasin Avcı, iki takımın ilk kez bir maçını yönetecek. Teknik Direktörler Mustafa Dalcı ve Sait Karafırtınalar’ın çalıştırdığı takımlar daha önce 2 kez karşılaştı. Teknik adamları bu maçlarda birer galibiyet sevinci yaşadı.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme