2 Mayıs 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.39 ₺
EURO 34.76 ₺
STERLIN 40.43 ₺
ALTIN 2,394.47 ₺
BTC 59,010.35 $
ETH 2,981.34 $
BİST 10,208.65

Gençlerbirliği'nde Arda Çakmak'tan Yurtspor'a flaş açıklamalar

Gençlerbirliği 7440
Yayınlama: 13 Haziran 2023 Salı 14:40 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği'nde Arda Çakmak'tan Yurtspor'a flaş açıklamalar

Gençlerbirliği'nde Niyazi Akdaş istifası sonrası gözlerin çevrildiği eski başkan adaylarından Arda Çakmak Yurtspor'a özel açıklamalar yaptı.

Arda Çakmak'ın açıklamaları şöyle:

Niyazi Akdaş’ın kongre aşkı bitmez. Üç sezondur aynı film, aynı senaryo. Kongrelerin adı olağanüstü ama Niyazi Akdaş’ın kongreleri camiamız için olağan hâle geldi.

Niyazi Bey kafası estiği gibi kulübü bir bırakıyor bir alıyor. Benim gözümde hiçbir ciddiyeti kalmadı. İyi niyetli olsa süreci Mayıs ayında başlatırdı. Kongremizi Haziran ayında yapar ve takımımızı yeni sezona hazırlardık. Ligin ilk maçı 11 Ağustos’ta. Niyazi Akdaş’ın iyi niyeti sayesinde Gençlerbirliği sezonu başkansız açacak.

Koskoca Gençlerbirliği’ne başkan olduğu günden beri paralı yönetici arayıp duruyor. Üç sene olmuş, bulamamış. Fabrikadaki personelini yönetici yapıyor. Adamın maaşını sen veriyorsun, nasıl parası olsun? Bir de yaptığı açıklamada “Ben istifa ettikten sonra para verecek kişiler bulalım dedi arkadaşlar. Eğer böyle durumları varsa önceden bulsalar iyi olurdu.” diyor. Listene sen almışsın bu adamları, beraber çalışmışsın, şimdi kimi kime şikayet ediyorsun?

 “İstifa edeceğimi söylediğimde ciddiye almadılar ama ciddiyim” diyor Niyazi Akdaş. Çok üzücü. Ne demek bu? Yönetim kurulu başkana yalancı çoban diyor, başkan da bunu itiraf ediyor. Artık yanındakiler bile söylediklerini ciddiye almıyor koskoca Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanının.

Önceden yönetim olarak istifa ederlerdi, şimdi bir tek başkan istifa ediyor. Takvim? Belli değil. Takımla kim ilgilenecek, kim karar alacak? Yine belli değil.

Avanta verdiği üç beş kişinin alkışını almak için kongrede “ben satmaya gelmedim” diyen de, Arda Güler’in payından tutun da kulübün dairelerine kadar satan da kendisi.

Lig bittiğinden beri Niyazi Akdaş canla başla camiaya başarı satmaya çalışıyor. Hükmen galip sayılan maçlardan gelen puanları bile kendi almış gibi konuşuyor. Puan tablosu ortada, ikinci yarı 25 puan almışsın ama transfer tahtasını açmayıp ligin ilk yarısında 7 puan almayı başaran da sensin. Bıraksak “İlk yarı 7 puanı Arda Çakmak aldı” diyecek.

Ligden iki takımın çekilmek durumunda kaldığı, sadece iki takımın düştüğü ortamda Gençlerbirliği’nin zar zor ligde kalmasına başarı demeye ben utanırım ama Niyazi Akdaş belli ki utanmıyor. Milletimizin başına gelen bu acıları konuşmak, hatırlatmak istemezdim ama Akdaş’ın açıklamalarından sonra ona birilerinin gerçeği söylemesi gerektiğini düşünerek söylüyorum. Gençlerbirliği, ülke olarak yaşadığımız acı olayların neticesinde hiç istemeyeceği, aklından bile geçirmeyeceği bir avantajla ligde kaldı, bunu kabul edelim.

Gençlerbirliği taraftarı bunu kabullenmekte zorlanabilir ama Niyazi Akdaş, maalesef Murat Cavcav’dan aldığından daha kötü bir durumda bıraktı Gençlerbirliği’ni. Resmen çıkmaz sokakta bıraktı. Süper ligden düşerken takımda kimin kaldığı kimin gittiği belli olan kadroyu alıp, şu an futbolcularımızın kim olduğunu, hangisinin sözleşmesinin devam ettiğini bilmediğimiz bir Gençlerbirliği var. Bugün kulübün kapısından giren başkan “Takımda hangi oyuncular kaldı?” dediğinde net bir cevap alabilecek mi, ben emin değilim.

“İstifa edeceğim dediğimde inanmadılar” diyen Akdaş’a tekrar sormak istiyorum: “2,5 yıl daha buradayım, kimse heveslenmesin” diyen de “istifa edeceğim, küstüm, oynamıyorum” diyen de aynı kişiyken, insanlar size nasıl inansın? Niyazi Akdaş’ın görev süresi devam ediyor, büyük başkan tezahüratlarıyla seçileli daha bir sene olmadı. Aday olacak kişilere şirketleşme var, tüzük kongresi var diye akıl vereceğinize kalın görevinizde, yapın bunları, kim tutuyor sizi? Yok devam etmeyecekseniz, bırakın yeni gelen yönetim çalışmasını yapsın, bu işi çözsün. Hayalinizde daha önce yaptığınız gibi iki ay sonra tekrar gelmek var herhalde.

Takımın sezonu açmasına günler kala kongre kararı almak iyi niyetli bir hareket değil. İşin kötüsü, Niyazi Akdaş kongrede gerçekten var mı yok mu bunu bile bilemiyoruz. Ben Niyazi Akdaş’a artık güvenmiyorum. Bırakıyorsa bıraksın, kongreyi kayyumla tehdit etmesin. Boş laflar bunlar. Başkanlığı Murat Cavcav’dan nasıl aldıysa öyle bırakır. Dernekçilik oynamasın kimse. Kulüp kayyuma kalırmış. Ertesi gün gider başvurur, kayyumdan alırım. Niyazi Akdaş’ın sandığı gibi Gençlerbirliği sahipsiz değil.

 
Yorumlar (1)
  • Orhan Sarısoy2023-12-26 05:58:32 Kulübümüzün yönetimine her üye talip olabilir ancak öncekini veya mevcudu karalayarak değil.Evet takımımız ligde kaldı.Kötü denilen bu takım süper lige çıkmaya ve çıkan takımları yenmedimi?yok şundan puan almış yok bundan puan almış yok hükmen galip gelmiş .Arkadaş bu yönetimle bu başkanla bu takım ligde kaldı.Bu başkanı kulübün içine sıçıp giden soyup soğana çeviren adamla mukayese etmek doğru bir iş değil.Dersiniz arkadaş ben şu varlıkla bu kulüp yönetimine şu projelerimle talibim gelirsin
Yorumunu Gönder
code
Tercüme