26 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.76 ₺
STERLIN 40.58 ₺
ALTIN 2,439.78 ₺
BTC 63,816.22 $
ETH 3,134.19 $
BİST 9,915.62

Gençlerbirliği Teknik Direktör Taşkın Aksoy 'İlk hedef kümede kalma'

Gençlerbirliği 3473
Yayınlama: 20 Ekim 2022 Perşembe 09:56 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği Teknik Direktör Taşkın Aksoy 'İlk hedef kümede kalma'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Taşkın Aksoy genç bir kadro ile 1. Lig’de mücadele ettiklerinin altını çizerek, “Deneyimsiz oyuncularımızı geliştirmeye, onları kazanmaya çalışacağız. Transfer tahtamız kapalı ve gerçekçi olmak gerekirse ilk hedefimiz ligde kalmak” diye konuştu.

Taşkın Aksoy, göreve geldikten sonra iki zorlu maç oynadıklarını ve ikisini de aynı skorla yenik kapattıklarını hatırlatıp, “Fikstür benim açımdan biraz zorlu geçti ancak böylesi daha iyi oldu. Hatalarımızı gördük. Bu sınavlardan, skorlar hariç iyi çıktığımızı düşünüyorum. Genel olarak analize baktığımızda iyi şeyler de yaptık” diye konuştu. Aksoy, Ostim Radyo’da yayınlanan programının konuğu olurken, şu ana kadar ki çalışmalar ve ileriye dönük planları ile ilgili şunları söyledi: “Gençlerbirliği’nin tüm maçlarını takip ettim. Genç bir takıma sahibiz. Genç oyuncularla çalışmayı severim. Transfer yasağı olmasa kadroda bu kadar genç futbolcumuz olmayacaktı. Onları geliştirmeye, kazanmaya çalışacağız. Önümüzde Adanaspor, Manisaspor maçları var. Buralardan puanlar bekliyoruz. Bizim için fikstür yeni başlıyor. Aynı iştahı, mücadeleyi gösterir, bazı şeyleri daha iyi yaparsak sahadan iyi sonuçlarla çıkacağımızı düşünüyorum. Gol bölgesinde sıkıntılar çekiyoruz.

Topu, birinci ve ikinci bölgeden ileriye taşımakta sıkıntımız yok. Ön bölgede, istekli oyuncularımız var ancak çabalarımızı sonuca yansıtamıyoruz. Geçen sene kümede kalmanın en büyük etkenlerinden biri Brezilyalı oyuncu Sandro Lima’ydı. Öyle bir futbolcu şimdi kadroda olsa sıkıntı yaşamayız.”

SAKATLIKLAR BİZİ DAHA FAZLA ZORLUYOR

“İlk 11’deki oynayan futbolcularımız iyi. Formda olurlarsa her takımla başa baş oynayabiliriz. Keçiörengücü maçında oynamayan Belyaev sakatlığını atlatmış görünüyor. Umarım toparlar ve bize opsiyon olur. Sakatların yerini doldurmak bizim için zor oluyor. Musa ve Muhammed de sakattı. 3-4 sakatımız olursa işimiz çok zorlaşır. Dmytro’nun bir sakatlığı var. Maçta, daha önce oyundan alsak belki ilk golü yemeyebilirdik. Metehan ve Muhammed’in hafif sıkıntıları var. Musa ve Belyaev yeni antrenmanlara başladı. Metin Diyadin döneminden sistemsel olarak büyük bir fark getirmedik. 4-3-3’e devam ediyoruz. Beklerin biraz görevini değiştirdik. Orta sahanın ortası aynen devam ediyor. Ben biraz daha pasa dayalı oynamaya çalışıyorum. Şu anda sadece bazı oyuncuların form durumu biraz farklı.”

ALT YAPI ÇALIŞMALARI YENİDEN CANLANACAK

“Geçen sene Kayserispor’da yardımcı antrenör olarak Ziraat Türkiye Kupası finali oynadım. Bu statüde kupada bir şey hedeflemek imkansız. Alt lig takımları hep deplasmanda. Geçen sene imkansıza yakın bir başarı yakaladık. Bazı genç oyuncularımızı kupa maçında değerlendirip göreceğiz. 2019’da geldiğimde altyapı işliyordu fakat doğaçlama işliyordu. Yeni bir sistem getirdik. Çok da güzel gidiyordu. Salgın araya girdi ve 1.5 yıl kaybedildi. Seçkin Hoca ile altyapının eskisi gibi olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Sürekli tesislerdeyim. Alt yaş gruplarının antrenmanlarını izliyorum. Çok yetenekli çocuklar var. Ben bu konuda geleceğimizin iyi olacağını düşünüyorum. Transfer yasağı olan Karabük, Eskişehir, Bursa gibi takımların durumları ortada. Bizim altyapımız iyi işlemiş ki hala bir iddiamız var.”

ÜÇÜNCÜ BÖLGEDE ÜRETKEN OLMAMIZ GEREKİYOR

“Adanaspor karşısında deplasman maçı olmasına rağmen hedefimiz 3 puan olacak. Rakibin hücum hattı kaliteli görünüyor. İyi kapatmamız gerekiyor. Takım savunmamızı iyi yaptığımız düşünüyorum. Üçüncü bölgede üretken olursak 3 puanla dönebiliriz.

Oyunculara şu dönemde biraz fazla bilgi yükledim. Reaksiyon göstermeleri 1-2 hafta sürebilir. Samsunspor maçından sonra Keçiörengücü karşılaşmasına kadar geçen sürede de artılarımız oldu. Ben her zaman geleceğe umutla bakarım. Takımın gücü ve kapasitesini biliyorum. İyimserim. Türkiye’deki algı, zıplamazsa, bağırmazsa teknik adama iyi bakılmıyor. Teknik Direktörün takıma müdahale yeri hafta içi antrenmanlardır. Ben Alman ekolünden geliyorum. Daha sakin bir tavrım var. Elbette maçta önemli bir şey görürsem müdahale ederim.”

BU SÜREÇTE İLERLEME KAYDEDENLER ÇIKABİLİR

“Taraftarımız şundan emin olsun. Elimizden geleni yapıyoruz. Tuchel, Favre, Schmidt gibi teknik direktörler nasıl çalışıyorsa biz de aynı şekilde çalışıyoruz. Jurgen Kloop, ilk sezonunda Dortmund ile düşüyordu. Her hocanın zamana ihtiyacı var. Eleştiri tabi ki olsun ancak yapıcı olsun. Eksiklerimiz var. Eksiklerimizi bildirdik. Kadro derinliği oluşturmak gerek. Fakat daha beklemek lazım. Bu esnada ilerleme gösteren isimler olabilir. Zafer Göktuğ’u ilk kez oynattık. Gayet de iyi oynadı. Kaleye takviye lazım. Übeyd’ten memnunum fakat bir isim daha gerek. Gökhan ve İlker’den patlama yapmalarını bekliyorum. İstekliler ve iştahlılar. Lewandowski de ilk sezonunda gol bulmakta zorlanmıştı. Bu lig zorlu bir lig. İki maç kaybettin mi düşme, iki maç kazandın mı play-off hattındasın. Gerçekçi olmak lazım. Transfer tahtamız kapalı. İlk hedefimiz ligde kalmak. Bir gelişim gösterir ve transferi açabilirsek başka hedeflerden söz edebiliriz.”

KUPADA RAKİP NİĞDE ANADOLU

Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası üçüncü turunda bugün TFF 3. Lig 3. Grup temsilcisi Niğde Anadolu FK ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 13.00’de başlayacak mücadeleyi hakem Levent Gümüşdere yönetecek. Tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak müsabakayı kazanacak takım, kupada 4. tura yükselecek. Başkent ekibinin teknik direktörü Taşkın Aksoy’un kupa maçında, ligde geride kalan haftalarda daha az süre alan oyunculara görev vermesi bekleniyor.

Maçın biletleri; 50, 15 ve 10 TL’den satışa sunuldu.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme