28 Nisan 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.40 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 63,220.91 $
ETH 3,242.76 $
BİST 9,915.62

Gençlerbirliği Spor Lisesi'nde imzalar atıldı

Gençlerbirliği 3298
Yayınlama: 30 Kasım 2023 Perşembe 17:50 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği Spor Lisesi'nde imzalar atıldı

Gençlerbirliği Spor Lisesi'nin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitim öğretime hayatına 21 Kasım 2023'de başlayan Gençlerbirliği Spor Lisesi bugün Ankara'da bulunan İlhan Cavcav Tesisleri'nde resmi olarak açıldı. Açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş katıldı.

“GENÇLERBİRLİĞİ SPOR KULÜBÜ BİR FUTBOL FABRİKASIDIR”

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanacak işbirliği protokolü öncesi konuşan Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, kırmızı - siyahlı kulübün 100 yıl önceki kuruluş hikayesini anlatarak şunları söyledi:

"Gençlerbirliği Spor Kulübü bir futbol fabrikasıdır. Gençlerbirliği yetiştirdiği yüzlerce futbolcu ile Türk futboluna, milli takımımıza sayısız futbolcu kazandırmıştır. Türkiye'de futbol altyapısı denince ilk akla gelen kulüp, Gençlerbirliği Spor Kulübü'dür. Her zaman ilkleri yapan Gençlerbirliği olarak Cumhuriyet'imizin 100. yılında sürekli değişen modern futbolun tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere akademik, kültürel, sosyal teknoloji alanında en yüksek çevrede sporcu yetişme hedeflerini bir yenisini daha ekledik. Türkiye'de ilk futbol takımı temalı okulunu açıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile hazırlanan protokol bugün sayın Milli Eğitim Bakanı Tekin ile imzalayacağız. Okulumuz 25 öğrencisiyle 2023-2024 eğitim yılına başladı. Okulumuzda eğitim öğretim hizmetlerinin verileceği 4 derslik, 1 kütüphane, 8 idareci öğretmen odaları, 1 adet aynalı spor salonu, bir adet sentetik nizami ölçülerde sahanın yanı sıra kel ocağı, kantin, yemekhane ve en önemlisi 28 öğrenciye yatakhane hizmeti verecek şekilde hazırlanmıştır."

Bakan Tekin'in müsteşar olarak görev yaptığı dönemde Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından kurulan Voleybol Lisesini hatırlatan Osman Aşkın Bak, ""Böylesine güzel bir fikri Milli Eğitim Bakanlığımızla beraber oluşturması bizim açımızdan çok önemli. Tabii Bakanımızın da geçmiş dönemde müsteşarlığı zamanında da bu spor liselerinin fikri çerçevesinde yaptığı önemli yatırımlar var. Bunların sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. Voleybol Lisesi çerçevesinde de hemen yakınınızda Voleybol Federasyonu ile yürütülen bir proje vardı. Bu proje başarılı bir süreç geçirdi ve oradan yetişen pek çok sporcu hem milli takımlarda pek çok alanda başarılı sonuçlar elde etti. Bu süreci beraber yine kendisiyle bu dönemde tekrar ele alıp bu konular üzerinde çalışıyoruz. Biz tematik liselerin katkı vereceğini düşünüyoruz. Çünkü sporda bir tartışma var. Sporcular, okul ve spor arasında bir süreçte kalıyor. Bu süreçte de özellikle liselerin önemli rol alacağını düşünüyoruz. Buradan da çok önemli sporcular yetişeceğine inanıyoruz" dedi.

“YENİ ARDA GÜLERLERİN BURADAN YETİŞECEĞİNE İNANIYORUM”

Gençlerbirliği'nin Türk sporuna ve futboluna büyük hizmetleri olduğunu vurgulayan ve kırmızı - siyahlı kulübün alt yapısından yetişen Arda Güler'in Real Madrid'e transfer olduğunu belirten Bakan Bak,  "Yeni sporcuların, yeni Arda Güler'lerin buradan yetişeceğine inanıyorum. Doğru bir konsept. Milli Eğitim Bakanlığı ile bu konuda biz de ortak çalışıyoruz. Onların bu sürecinde ve biz de bir ortak olarak yer alıyoruz. Türk spor önemli süreçlerden geçiyor. Malumunuz A Milli Futbol Takımımız grubunda ilk defa lider olarak futbol şampiyonasına, Almanya'ya gidecek. Onun yanında İtalya ile 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı organize edecek. Bunların hepsi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde, Türk sporunda son 22, 23 yılda spora yapılan yatırımlar sayesinde gerçekleşiyor. Söz konusu şu anda 38 tane stadyum tamamlandı. Envanterimize göre, Türkiye, dünyanın ve Avrupa'nın en modern statlarına sahip. Yapılan organizasyonlarda da bunu görüyoruz. Spor salonları, yüzme havuzları başta olmak üzere pek çok yatırım var. Spor tesis açısından da çok önemli bir süreci yaşamakta ülkemiz. Tabii sonuçlarını da hep birlikte almaya devam ediyoruz. Özellikle sporcularımızın uluslararası alanda kazandığı madalyalar artışı söz konusu. Ben inanıyorum ki bu yüzyıllık çınar Türk sporuna hizmeti devam edecek, yine yeniden Süper Lig'e dönecek. Onu da bu sene ki kadrosundan hissediyoruz. Biraz evvel hoca ile sohbet ettik. Böylesine önemli bir kulübün geçmişte altyapıya yaptığı yatırımları biliyoruz. Bu spor lisesi ile bunu daha güçlendirecek. Biz de destekliyoruz" açıklamasında bulundu.

"PROJE OKUL KAVRAMINI TÜRK EĞİTİM LİTERATÜRÜNE KAZANDIRDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sportif tesisleşme ve sporcu yetiştirilmesi konusunda hassasiyetini Bakan Tekin şu sözlerle anlattı:

"Bu konuda bizleri sürekli yönlendiriyor. Cumhurbaşkanımız bu konuda yapacağımız her adımda arkamızda duracak. Kamuoyunda çok magazinleştirilen bir kavramı proje okul kavramını Türk eğitim literatürüne kazandırdık. Çok farklı eleştirildi ama proje okul dediğimiz okulların bugün açılışını yapacağımız lise açılışının başlangıç olması itibariyle bunu yaptık. Bugün yapacağımız protokol de bunun bir parçası. Biz bu okulları yaygınlaştıracağız. Diğer bakanlıklarımızla iş birliği halinde, başka federasyonlarla da yapacağız. Benzeri projeleri güzel sanatlar alanında da yürüteceğiz."

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş,  Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bakan Bak'a Gençlerbirliği forması hediye etti. 

Ayrıca Bakan Bak ve  Tekin ile Başkan Niyazi Akdaş, kurdele keserek Gençlerbirliği Spor Lisesi'nin resmi olarak açılışını gerçekleştirildi.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme