Gençlerbirliği’nin Gaziantep FK ile oynayacağı karşılaşmaya, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Erdem Mertoğlu atanması spor kamuoyunda tartışmalara neden oldu.
Erdem Mertoğlu’nun bugüne kadar Trendyol Süper Lig’de yalnızca 2 maç yönettiği ortaya çıktı. Süper Lig seviyesinde acemi hakemler arasında yer alan Mertoğlu’nun, böylesine kritik bir karşılaşmaya atanması dikkat çekti.
Erdem Mertoğlu’nun adı, geçtiğimiz sezon Trendyol 1. Lig’de oynanan Çorum FK – Erzurumspor FK maçında verdiği skandal kararla gündeme gelmişti.
Söz konusu karşılaşmada Mertoğlu, uzatma dakikalarını eksik oynatarak maçı erken bitirmiş, futbolcuların soyunma odasına gitmesinin ardından hatasını fark ederek oyuncuları tekrar sahaya çağırmış ve kalan dakikaları oynatmıştı. Bu olay, ulusal basın ve televizyon programlarında günlerce tartışılmıştı.
Yaşanan bu büyük hataya rağmen Merkez Hakem Kurulu’nun Erdem Mertoğlu’nu dinlendirmek yerine, bir hafta sonra oynanan Galatasaray – Trabzonspor maçına 4. hakem olarak ataması tepkilere yol açtı.
Spor kamuoyunda bu atama, “hata yapan hakemin ödüllendirilmesi” şeklinde yorumlandı ve torpil iddialarını beraberinde getirdi.
Gençlerbirliği cephesinde ve futbol kamuoyunda, tecrübesi sınırlı ve geçmişi tartışmalı bir hakemin bu karşılaşmaya atanmasının risk oluşturduğu görüşü öne çıktı.