20 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.24 ₺
ALTIN 2,499.53 ₺
BTC 63,739.84 $
ETH 3,048.54 $
BİST 9,693.46

Gençlerbirliği ilk deplasmana çıkıyor; Rakip Boluspor

Gençlerbirliği 3866
Yayınlama: 19 Ağustos 2022 Cuma 07:53 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği ilk deplasmana çıkıyor; Rakip Boluspor

Spor Toto 1.Lig’de ikinci hafta bugün Boluspor - Gençlerbirliği mücadelesi ile başlayacak. 

Bolu Atatürk Stadyumu’nda oynanacak Boluspor-Gençlerbirliği maçında Abdullah Buğra Taşkınsoy düdük çalacak.

İlk haftayı, Manisa FK deplasmanında son dakika golüyle 3 puan alarak kapatan Boluspor, seyircisi önünde de 3 puan almayı hedefliyor.

Konuk ekip Gençlerbirliği ise ilk hafta seyircisi önünde 1 puanla ayrıldığı Altınordu karşılaşmasının ardından, ilk deplasmandan da puanla ayrılmak istiyor.

Türk futbolunun iki köklü kulübü Gençlerbirliği ile Boluspor, farklı kulvarlarda, daha önce 22 kez karşılaştı.
Gençlerbirliği, 7 kez galip gelirken, Boluspor 5 maçtan üstün ayrıldı. 10 müsabakada ise taraflar eşitliği bozamadı. Bolu’da oynanan müsabakalarda, ev sahibi takım 5 kez kazanırken Gençlerbirliği 3 galibiyet elde etti. 4 karşılaşma berabere tamamlandı.

2 takım arasında oynanan son 10 maçta da üstünlük başkent temsilcisinde. Kırmızı-siyahlılar, bu süreçte 4 galibiyet elde ederken, kırmızı-beyazlılar, 3 kez kazandı. 3 müsabakada eşitlik çıktı.

Gençlerbirliği ile Boluspor, son olarak geçen sezon Spor Toto 1. Lig kulvarında karşılaştı.

Başkentteki maçı kırmızı-siyahlılar 1-0 kazanırken, Bolu’da galip gelen taraf 3-1’lik skorla ev sahibi takım oldu. Teknik Direktörler Metin Diyadin ile Sait Karafırtınalar’ın çalıştırdığı takımlar daha önce 5 kez karşılaştı. Karafırtınalar’ın ekipleri sahadan 3 kez galip ayrılırken, iki müsabaka da berabere bitti.

Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy, iki takımın ikişer maçını yönetti. Hem Gençlerbirliği hem de Boluspor, Taşkınsoy idaresinde oynadıkları müsabakalarda; birer galibiyet ve birer yenilgi aldı.

Geçen sezon Eryaman Stadı’nda oynanan ve Gençlerbirliği’nin 1-0 üstünlüğünde sona eren müsabakayı Abdullah Buğra Taşkınsoy yönetmişti. Gençlerbirliği’ni galibiyete taşıyan Barış Alıcı, deplasmanda 3-1 kaybedilen maçta da kırmızı siyahlıların tek golünü atmıştı. Bu sezona da golle başlayan Barış Alıcı, 3-3 biten Altınordu karşılaşmasında takımın ilk golünü rakip filelere bırakan isim oldu. 

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme