19 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.60 ₺
EURO 34.82 ₺
STERLIN 40.44 ₺
ALTIN 2,501.62 ₺
BTC 64,478.89 $
ETH 3,079.16 $
BİST 9,475.89

Gençlerbirliği gençlerle sansasyonel başladı

Gençlerbirliği 3781
Yayınlama: 25 Ağustos 2022 Perşembe 09:00 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği gençlerle sansasyonel başladı

Spor Toto 1. Lig’in lideri Bodrumspor’dan sonra en çok gol atan ikinci takım konumundaki Gençlerbirliği; isabetli şut, başarılı pas ve pas başarı yüzdesi gibi değerlendirmelerde ilk 5 takım içinde yer alıyor.

Sport Toto 1. Lig’de iki hafta geride kalırken, oynadığı maçlarda bir galibiyet ve bir beraberlik alan Gençlerbirliği, topladığı 4 puanla üçüncü basamakta yer alıyor. Yaşadığı ekonomik zorluklar nedeni ile transfer tahtasını henüz açamayan ve geçen yıldan kalan oyuncuların yanına alt yapıdan yetişen gençleri alarak yola çıkan kırmızı-siyahlılar, iki hafta geride kalırken, gençliğin dinamizmi ve enerjisini iyi kullanıp, istatistiklerde öne çıkmayı başardı.

Ligde, iki maçını da kananan Bodrumspor 6 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Gençlerbirliği’nin yanı sıra 4 puana sahip, Samsunspor, Göztepe, Eyüpspor ve Pendikspor, averaj ile sıralanıyor. Bodrumspor, iki maçta attığı 6 golle bu alanda zirvede yar alırken, 5 gol sevinci yaşayan Gençlerbirliği, lideri takip ediyor.

Gençlerbirliği, geride kalan sezonun başında da transfer yasağı nedeni ile sıkıntı çekmiş, maçların başlamasına kısa süre kala tahtanın açılmasının ardından, yerli ve yabancı oyuncularla kadro güçlendirilmişti. Başkent temsilcisi, benzer sorunlar yaşadığı biten sezonun ilk iki hafasında bir yenilgi ve bir beraberlik sonrası aldığı bir puanla, 15. sırada kendine yer bulmuştu.

Başkent temsilcisinde, sözleşmeleri sona eren isimlerden; Arda Kızıldağ ve Ömürcan Artan (Gaziantep FK), Rahmetullah Berişbek (Giresunspor), Baran Yiğit (Bandırmaspor), Sandro Lima (Güney Kore) giderken, kiralık sözleşmeleri biten Blessing Eleke ve Kazenga LuaLua takımlarına döndü.
Kontratları olmasına rağmen, Ramazan Köse, Aeron Tshibola ve Sallalich ile karşılıklı anlamşa ile yollar ayrıldı.

Bireysel listede iki isim var

Lİgde ilk iki haftanın bireysel ve takımsal istatistiklerinde, Gençlerbirliği farklı değerlendirmelerde ilk 5 içinde yer almayı başardı.

Sezon sonunda sözleşmesi biten ve bir başka başkent ekibi Keçiörengücü’ne imza atıp, mor-beyazlı ekipte yaşadığı sorunlar nedeni ile yeniden Beştepe’ye dönen İlker Karakaş, attığı iki golle, krallık yarışında listenin içinde. İlker ile birlikte; Kerim Avcı (Bandırmaspor), Samuel Tetteh (Adanaspor), Emeka Eze (Eyüpspor) ve Samet Yalçın (Bodrumspor) iki golle sıralanıyor.

Asist - şut pası değerlendirmesinde ise ilk 5 içinde Gençlerbirliği’nden iki isim mevcut. Kırmızı-siyahlı ekibin orta alanda görev yapan isimlerinden Aksel Aktaş ile Serdarcan Eralp, bu kategoride 3 ve 5. basamakta. Bu değerlendirmenin lideri, Bodrumspor’dan, Üzeyir Ergün.

En fazla şut çeken ikinci takım

Altınordu ve Boluspor maçlarında 5 gol atan kırmızı-siyahlılar, ligin en fazla şut ve en fazla isabetli şut atan takım sıralamasında ikinci durumda.

Bandırmaspor, 17 şutla maç-şut istatistiğinde lider. Gençlerbirliği, 14 şutla bu alanda rakibini takipte. 9 isabetli şut çeken Bandırmaspor, bu değerlendirmede, 8 isabetli şutla kaleyi bulan Gençlerbirliği’ni geride bırakmış durumda.

Gençlerbirliği’nin değerlendirmeye giremediği, topa sahip olma oranında, liderlik yüzde 74 ile Pendikspor’un. Başkentin diğer temsilcisi Keçiörengücü ise bu alanda yüzde 59 ile 4. sırada bulunuyor.
Maç/başarılı pas istatistiğinde ilk sıra, 562 pasla Pendikspor’un. İstanbul ekibini, 428 pasla Gençlerbirliği takip ediyor. Bu değerlendirmede Keçiörengücü de 366 pasla 5. durumda.

Pas başarı yüzdesinde yüzde 86 ile Pendikspor ve Gençlerbirliği birbirini izliyor. Keçiörengücü de yüzde 83 ile 4. basamakta.

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’in 3. haftasında, 28 Ağustos Pazar günü Eryaman Stadı’nda Pendikspor ile karşılaşacak. Müsabaka saat 19.15te başlayacak.

Kırmızı-siyahlılarda, kart cezalısı Gökhan Gül, bu müsabakada forma giyemeyecek.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme