28 Mart 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.32 ₺
EURO 35.15 ₺
STERLIN 41.00 ₺
ALTIN 2,294.71 ₺
BTC 70,899.35 $
ETH 3,583.93 $
BİST 9,065.19
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

Gençlerbirliği Eryaman'da yabancı gibi

Gençlerbirliği 3676
Yayınlama: 18 Ekim 2022 Salı 09:11 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği Eryaman'da yabancı gibi

Spor Toto 1. Lig’de 9. hafta geride kalırken, başkent derbisinde Gençlerbirliği’ni 2-0 yenen Keçiörengücü averajla yeniden liderliğe yükseldi.

Bir maçı eksik olan Gençlerbirliği ise üst üste iki müsabakadan yenik ayrılıp, tehlike hattının içine, 17. basamağa geriledi.
Transfer tahtasını açamadığı için kadrosuna yeni futbolcular alamayan ve geçen yıl mücadele eden ve Beştepe’de kalan bazı isimlerin yanına genç oyucuları katarak yola çıkan Gençlerbirliği, geride kalan 9 haftada geçer not alamadı.

Keçiörengücü’ne 2-0 kaybettiği müsabakada, Belyaev’in sakatlığı nedeni ile kadroda olmayışından dolayı sadece bir tek yabancı Dmytro ile sahaya çıkan kırmızı-siyahlılar, ilk yarı sonunda Ukraynalı futbolcunun da kenara gelmesiyle birlikte kalan bölümü tamamen yerli oyuncularla oynayıp, müsabakayı tamamladı. 

11’de sahaya çıkan 6 oyuncu Beştepe alt yapısından yetişen isimler olurken, ikinci yarıda 3 genç oyuncu daha sahada görev aldı. Kadro darlığı ve tecrübe eksikliğini fazlası ile yaşayan kırmızı-siyahlılar, hem maç öncesinde hem de maç içinde bu sorunla yüzleşmek durumunda kaldı.

Tek puan açılış maçında

9 hafta geride kalırken, 8 maça çıkan ve 6 puan toplayan kırmızı-siyahlılar, kendi sahasında sadece bir beraberlik alabildi ve 3 kez yenildi. Şimşekler, iç saha performansında ligin son basamağında yer alıyor. Sezonun açılış haftasında Altınordu ile Eryaman Stadı’nda karşılaşan Gençlerbirliği sahadan 3-3 beraberlikle ayrılırken, iç sahada tek puanını o müsabakada aldı. 

Kırmızı-siyahlılar, Eryaman Stadı’nda oynadığı diğer maçlarda; Pendikspor ve Tuzlaspor’a 2-1, Keçirengücü’ne de 2-0 kaybetti. Başkent ekibi diğer 5 puanını deplasmanda elde etti. Boluspor’u 2-1 mağlup eden Şimşekler, Göztepe ile 0-0, Denizlispor ile de 2-2 berabere kaldı.
Gençlerbirliği sezona Teknik Direktör Metin Diyadin ile başlarken, Diyadin, 5. haftada 2-1 kaybedilen Tuzlaspor maçından sonra görevi bıraktı. Takımı, Denizlispor maçına kulüp antrenörlerden Medet Coşkun çıkarırken, son iki müsabakada (Samsunspor - Keçiörengücü)Taşkın Aksoy görev yaptı. 

Kalesini kapatamıyor

 Ligde 19 takım içinde geride kalan bölümde iç sahada en az puanı (1) Gençlerbirliği alırken, tehlike hattı içindeki diğer takımlardan Yeni Malatyaspor ile Denizlispor (2) puan topladı. Altay ise 4 puan aldı.
Başkent ekibi, 4 iç saha maçında; 5 gol atarken kalesinde 9 gol gördü. Kırmızı-siyahlılar bu alanda da en kötü performansa sahip olurken, kendisini Altınordu ve Manisa FK (8) golle izliyor.

Lider Keçiörengücü ise iç saha performansında 7. basamakta. Mor-beyazlılar, 4 iç saha karşılaşmasında; 2 galibiyet, 1 beraberlik ve bir yenilgi alırken, 7 puan topladı.

Gençlerbirliği, son dönemde oynadığı derbilerde de rakiplerinin gerisinde kaldı. Ankaragücü’ne geçen sezon iki derbide yenilen, bu sezonun başında düzenlenen TSYD Kupası’nda da rakibine kaybeden kırmızı-siyahlılar, Keçiörergücü’ne kaşyı da çıktığı 3 derbiden ikisini yitirdi, birini kazanmayı başardı.
Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’in 10. haftasında, Adanaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Talihli taraftar formasını aldı

Spor Toto 1. Lig’in 9. haftasında Eryaman Stadyumu’nda oynanan Gençlerbirliği-Keçiörengücü maçında, stada “1923. taraftar olarak giriş yapan Sıla Gezginci, 9. haftanın talihlisi olarak imzalı formasını aldı. Maçın devre arasında yapılan forma takdiminde, Gençlerbirliği’nin Taraftardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şener Köseoğlu ve Stattan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Beltan hazır bulundu.

İlk Yorumu Sen Yaz
Tercüme