29 Mart 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.37 ₺
EURO 34.98 ₺
STERLIN 40.97 ₺
ALTIN 2,325.62 ₺
BTC 70,309.51 $
ETH 3,566.37 $
BİST 9,149.11
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

Gençlerbirliği bahara umutla bakıyor

Gençlerbirliği 3787
Yayınlama: 24 Ocak 2023 Salı 09:31 Kaynak: Haber Merkezi

Gençlerbirliği bahara umutla bakıyor

Bu sezon ligde ilk kez Eryaman Stadı’nda kazanmayı başaran Gençlerbirliği, kendileri açısından en farklı skora imza attı. Alt yapı takımları da oynadıkları iki maçta rakiplerini yenme başarısı gösterdi.

Spor Toto 1. Lig’de sezonun ilk yarısını kâbus gibi geçiren, ikinci yarının ilk haftasında rakiplerinden biri olan Altınordu’ya deplasmanda 2-1 yenilen Gençlerbirliği’nde, 21. haftada Boluspor karşısında alınan farklı galibiyet, Beştepe üzerindeki havayı bir anda negatiften pozitife çevirdi. Yasağı kaldırdıktan sonra, ara transfer dönemini en hareketli geçiren kulüp olarak öne çıkan Gençlerbirliği, kadrosunda çok büyük çaplı bir revizyon gerçekleştirirken, baştan aşağı yenilenmiş yüzü ile mücadeleye yeniden başladı.

10 puana ulaşan Gençlerbirliği’nin kazandığı haftada, küme düşme hattında bulunan ekiplerden; Altınordu ve Denizlispor yenilirken, Yeni Malatyaspor berabere kaldı. Tehlikeli bölgenin hemen üzerinde bulunan ve kırmızı-siyahlı takımın en kısa sürede yakalamayı hedeflediği takımlardan; Tuzlaspor, Altay ve Erzurumspor FK maçlarını kaybetti. Türkiye Futbol Federasyonu’nun daha önce finansal fair play kurallarına uymadıkları gerekçesi ile 3 puan silme cezası verdiği, Altay, Yeni Malatyaspor, Denizlispor ve Erzurumspor FK’nın cezaları TFF Tahkim Kurulu tarafından da onanınca, ligin puan tablosu farklı bir boyut kazandı ve kartlar yeniden dağıtıldı.

Beştepe kurmaylarının, ligin kalan bölümü için yaptıkları değerlendirmelerde, kendilerini kümede tutacak puana ulaşmak için ilk planda seri galibiyetlerin öncelik taşıdığı ve özellikle iç sahada puan kaybının kesinlikle yaşanmaması gerektiğinin altını çizdikleri öğrenildi.

DALCI YÖNETİMİNDE İLK 3 PUAN

Sezondaki ilk galibiyetini, ligin ikinci haftasında deplasmanda oynadığı Boluspor maçında 2-1’lik skorla alan kırmızı-siyahlılar, 17 maç sonra yeniden kazanırken, rakibin yine Boluspor olması dikkat çekiciydi. Başkent ekibi, 5-1’lik skorla sezonda kendisi adına en farklı skora ulaştı. Hafta sonundaki önemli galibiyet, aynı zamanda bu sezon Eryaman Stadı’nda kazanılan ilk lig müsabakası olması açısından da kayıtlara geçti. Başkent temsilcisi son olarak biten sezon 8 Mayıs 2022 tarihinde Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmada BŞB Erzurumspor’u 2-1 yenmeyi başarmıştı. Sezona, Teknik Direktör olarak Metin Diyadin ile başlayan ardından Taşkın Aksoy ile kısa bir dönem geçiren Gençlerbirliği, üçüncü teknik adamı Mustafa Dalcı yönetiminde de ilk kez lig maçını kazandı. Şimşekler, Dalı yönetiminde daha önce ligde oynadığı 7 maçı da yitirmişti.

SERİ GALİBİYET MİNİMUM KAYIP

10 puana ulaşan Gençlerbirliği’nin kazandığı haftada, küme düşme hattında bulunan ekiplerden; Altınordu yenilirken, Yeni Malatyaspor berabere kaldı. Tehlikeli bölgenin hemen üzerinde bulunan ve kırmızı-siyahlı takımın en kısa sürede yakalamayı hedeflediği takımlardan; Tuzlaspor, Altay ve Erzurumspor FK maçlarını kaybetti. Türkiye Futbol Federasyonu’nun dana önce finansal fair play kurallarına uymadıkları gerekçesi ile 3 puan silme cezası verdiği, Altay, Yeni Malatyaspor, Altaş Denizlispor ve Erzurumspor FK’nın cezaları TFF Tahkim Kurulu tarafından da onanınca, ligin puan tablosu farklı bir boyut kazandı ve kartlar yeniden dağıtıldı. Beştepe kurmaylarının, ligin kalan bölümü için yaptıkları değerlendirmelerde, kendilerini kümede tutacak puana ulaşmak için ilk planda seri galibiyetlerin öncelik taşıdığı ve özellikle iç sahada puan kaybının kesinlikle yaşanmaması gerektiğinin altını çizdikleri öğrenildi.

İŞTE GENÇLERBİRLİĞİ'Nİ KADERİNİ BELİRLEYECEK MAÇLAR

22. hafta Pendikspor (d)

23. hafta Göztepe

24. hafta Tuzlaspor (d)

25. hafta Denizlispor

26. hafta (bay)

27. hafta Samsunspor

28. hafta: Keçiörengücü (d)

29. hafta: Adanaspor

30. hafta: Manisa FK (d)

31. hafta: Yeni Malatyaspor

32. hafta: Eyüpspor (d)

33. hafta: Altay

34. hafta: Çaykur Rizespor (d)

35. hafta: Bodrumspor

36. hafta: Erzurumspor FK (d)

37. hafta: Sakaryaspor

38. hafta: Bandırmaspor (d) 

PENDİKSPOR MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Boluspor galibiyetinin ardından Beştepe İlhan Cavcav Tesileri’nde yenileme antrenmanı ile Pendikspor müsabakası hazırlıklarına başladı. Dyorex Boluspor maçında forma giyen oyuncular, saha kenarına serili mat üzerinde blackroll çalışarak antrenmanı tamamladı. Maçta kısa süreli forma giyen ve oynama şansı bulamayan oyuncular ise koordinasyon ve saha içerisine kurulu istasyonlarda pas organizasyonları üzerinde durdu. Antrenmanın son bölümünde dar alanda maç yapan oyuncular, MAS (Maksimum aerobik hız) koşusuyla antrenmanı tamamladı.

2 GALİBİYET 1 YENİLGİ

Gençlerbirliği’nin alt yapı takımları, TFF Gelişim Liglerinde oynadıkları maçlarda 2 galibiyet, bir yenilgi aldı. U-19 takımı Rizespor’u deplasmanda 4-0, U-16 takımı da yine deplasmanda Çorumspor’u 8-0 yendi. U-17 takımı ise Altınordu’ya deplasmanda 2-1 yenildi.

İlk Yorumu Sen Yaz
Tercüme