16 Nisan 2024 Salı
ads
DOLAR 32.47 ₺
EURO 34.55 ₺
STERLIN 40.45 ₺
ALTIN 2,472.96 ₺
BTC 63,361.65 $
ETH 3,087.06 $
BİST 9,530.89

Genç milli takımlarda 'Türk Ekolü' oluşturma atamaları

FUTBOL 3160
Yayınlama: 22 Mart 2023 Çarşamba 20:57 Kaynak: Haber Merkezi

Genç milli takımlarda 'Türk Ekolü' oluşturma atamaları

Türk futbolunda genç milli takımların yeni teknik yapılanması belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, bir süredir devam eden yapılanma çalışmaları kapsamında genç milli takımlar bünyesinde yeni görevlendirmeler gerçekleştirildi.

Türk futbol ekolünün oluşturulmasının amaçlandığının kaydedildiği açıklamada, "Kariyerlerinde milli takım ve kulüp deneyimleri yaşamış, genç yaş gruplarındaki milli futbolcularımızın gelişimine katkı sağlayacak, çağdaş futbol müfredatı ile eğitimler almış, UEFA antrenörlük lisansları olan yeni nesil ve genç Türk antrenörlerimiz 'Türk Futbol Ekolü' oluşturulması amacıyla hazırlanan proje çerçevesinde Türkiye Futbol Federasyonunda göreve başladı." denildi.

Yeni yapılanma çalışması kapsamında Ümit Milli Takım'ın teknik direktörlüğüne Levent Sürme getirilirken, Selçuk Erdoğan da yardımcı antrenör olarak takımda görev alacak.

Eski milli futbolcular Orhan Şam, Sabri Sarıoğlu, Selçuk Erdoğan, Uğur İnceman ve Volkan Arslan genç milli takım antrenörü; Alkan Birlik ise genç milli takım kaleci antrenörü oldu.

Ayrıca, Dolunay Saray genç milli takım atletik performans antrenörü, Ahmet Buğlar ve Ege Mirza da genç milli takım analiz antrenörü olarak göreve başladı.

Yeniden yapılanma çerçevesinde, 2009 yılından bu yana TFF bölge antrenörü ve antrenör eğitimcisi olarak çalışan Selman Coşkun, genç milli takımlar teknik koordinatörlüğüne getirildi.

Milli takımlar kaleci departmanı sorumlusu Emrah Karakovan, atletik performans departmanı sorumlusu Vural Durmuş ve analiz departmanı sorumlusu da Okan Aydıner oldu. Bu 3 isim A Milli Takım'daki görevlerini de sürdürecek.

Genç milli takımlarda kategorilere göre yeni teknik ekip görevlendirmeleri ise şöyle:

19 yaş altı

Teknik direktör: Ali Nadir Başkan

Yardımcı antrenörler: Sabri Sarıoğlu, Orhan Şam

18 yaş altı

Teknik direktör: Övünç Soykan Başar

Yardımcı antrenör: Volkan Arslan, Hüseyin Yeşildağ, Adnan Çakmakoğlu

17 yaş altı

Teknik direktör: Uğur İnceman

Yardımcı antrenör: Ömür Serdal Altunsöz

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme