28 Mart 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.33 ₺
EURO 35.10 ₺
STERLIN 41.03 ₺
ALTIN 2,299.95 ₺
BTC 70,730.45 $
ETH 3,584.70 $
BİST 8,978.60
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

Gaziantep FK'da büyük kriz

Gaziantep FK 5411
Yayınlama: 27 Aralık 2022 Salı 10:12 Kaynak: Haber Merkezi

Gaziantep FK'da büyük kriz

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK'da ödemelerini alamayan futbolcular sorunu FIFA ve TFF'ye taşımaya hazırlanıyor. Oyunculara 2 aydır maaşlarının yatmadığı iddia edildi.

Ulusal Kulüp Lisans'ının üçüncü kez tanınan sürenin sonunda ancak alarak 3 puan silme cezasından kurtulan Spor Toto Süper Lig ekibi Gaziantep FK için çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Dünya Kupası arasından sonra evinde Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Gaziantep'te futbolcuların alacakları için FIFA ve TFF'ye başvurmaya hazırladığını öne sürüldü....

Futbolcular 2 aydır ödeme alamıyor

Gaziantep Güneş Gazetesi'nden Ali Budak'ın haberine göre Gaziantep FK futbolculara son 2 aydır ödeme yapmıyor. Hatta oyunculara sezon başı peşinatları dahi yatmadı. Yabancı oyuncular sorunu FIFA'ya, yerliler ise TFF Uyuşmazlık ve Çözüm Kurulu'na taşımaya hazırlanıyor.

Personel maaş alamıyor

Aynı habere göre kulüp personelleri de 50 gündür maaş ödemesi alamıyor. Çalışanların olayı mahkemeye taşıyıp taşımayacağı bilinmiyor.

Başkan yeniden seçildi

Gaziantep FK'da 4 gün önce düzenlenen olağanüstü genel kurulda tek aday olan başkan Cevdet Akınal, oy birliği ile yeniden kulüp başkanı seçildi. Akınal 2 yıl önce göreve geldi.

"Şehrin önde gelenleri kulübe destek olmadı"

Genel kurul sonrası konuşan gaziantep FK Başkanı Cevdet Akınal “İki yıl önce bu görevi memleketimi ve futbolu çok sevdiğim için kabul ettim. Bu dönemde maddi olarak çok zor zamanlar yaşadık. Bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek'in çok büyük destekleri oldu. Ama bu dönemde şehir maalesef arkamızda durmadı. Şehrin bazı önde gelenleri kulübe destek olmadı. Bu takımın şehirdeki herkese katkısı var. O nedenle insanlarımızın bu takıma karşı biraz daha duyarlı olmasını istiyorum. İnşallah bu andan sonra daha duyarlı olurlar" ifadeleriyle dikkat çekti. 

Puan silmeden son anda kurtuldular

TFF Kulüp Lisans Kurulu yaptığı değerlendirme sonucu eksiklerini tamamlayamayan kulüplere 3 puan silme cezası verdi. Son gün kalan borçlarının bir kısmını ödeyip geri kalanını taksitlendiren Gaziantep FK, alınan borcu yok kağıdını TFF'ye gönderip puan silme cezasından kurtuldu. 

Beşiktaş'tan 1 puanı kaptılar

Süper Lig'de dün oynanan Beşiktaş maçı öncesi oynadığı son 3 maçta yalnızca 1 puan toplayabilen Gaziantep FK, İstanbul devi Beşiktaş ile 1-1 berabere kalarak hanesine 1 puan daha yazdırmayı başardı.

Güvenli bölgedeler

Ligde 14 maç sonunda aldığı 4 galibiyet ve 5 beraberlikten 17 puan çıkaran Gaziantep F 10. sırada yer alıyor. Gaziantep'in düşme hattının en üst sırasındaki Sivasspor ile arasında 3 puan bulunuyor.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
Tercüme