4 Mayıs 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.88 ₺
STERLIN 40.54 ₺
ALTIN 2,393.53 ₺
BTC 62,835.32 $
ETH 3,108.25 $
BİST 10,276.88

Ercüment Tunçalp

Ercüment Tunçalp

Garipliklerin sonu yok !

Yayınlama: 5 Ocak 2024 Cuma 21:35 Okunma: 895

Kulüplerinde oynamayan futbolcuları transfer etmek yeterince garip bir olay değil mi ?

Bir de ben bunu söyleyince kızıyorlarmış…

Amerika’da yaygın olan bir alışkanlık vardır. Eskiyen veya kullanılmayan ev eşyaları kapının önüne yığılır, ihtiyacı olan da alır evine götürür. Bu eşyalara kimse para vermediği için mal sahibi de böylece attırmak için bedel ödemekten kurtulur. Yani alan da veren de memnundur.

Bizde ise kullanılmayanı almak da ücrete tabidir. İş göreceği belli olmayan futbolcu alış verişe konu edilmektedir.   

Gariplik bununla sınırlı olsaydı bizim de temcit pilavı gibi aynı konuyu pişirip pişirip getirmemiz biraz ayıp olurdu. Ancak muhteremler sınır tanımıyorlar ki…

Oynayan Enes Keskin’i gönderip, oynamayan Erkan Eyibil’i getiriyorlar.  

Buna da proje diyorlar.

Ne projesi olduğunu söyleyeyim; saha içindeki futbolcuya değil, saha dışındaki kişilere para kazandırma projesi. Oysa hoca mesajı veriyor; ”az ama öz transfer” istiyor, muhteremler ise “maksat alış veriş olsun” diyerek, ‘dostlar alış verişte görsün’ resmini armağan ediyorlar

Hocamız Enes’ten memnun olmasa 17 maçın 16’sında yer vermezdi. Ortalama her maç 70 dakikanın üzerinde de oyunda kalamazdı. Demek ki bu futbolcuya hatırlı bir kişinin (!) ihtiyacı var ve onun işini görmek, Gençlerbirliği menfaatinden üstün tutulmuş. Yancılar bu konuyu da işlesenize…

En garip transfer olayını sona bıraktım. Eğer anlatacağım transferde katkısı olan kişi veya kişiler hâlâ kulüp içinde ise yazıklar olsun !

Futbolcunun adı Miraç Asıltekin, yaşı 20, tam 13 ay kulüpsüz kalan bir futbolcu iken bizimkiler tarafından keşfediliyor ve kulübümüze kazandırılıyor !

En son oynadığı (daha doğrusu oynayamadığı) takım Başakşehir U 19.    

Başakşehir’den serbest kaldığı tarih 1 Temmuz 2022. Kulüpten bir kişi bile çıkıp, “futbolcuyu şu maçta gördüm” diyemez. Çünkü 2022/23 sezonunda maçı yok !

Olabilir rüyada görmüş ve almış olabilirler, bizdeyken ne olduğuna bakalım…

2023/24 sezonunun ilk yarısında hiç kadroya girememiş. Yanlış anlaşılmasın, yedek kulübesine de girememiş. Hani amatör takımlarla oynanan ve gençlerin denendiği Türkiye Kupası maçları var ya, o iki maçta da oynatılmamış.

Peki acaba neden alınmış olabilir ?

Acaba eski senelerde Beşiktaş ve Başakşehir U 19 takımlarında görülmüş ve beğenilmiş olamaz mı ?

Olamaz. Zira bu iki takımda da koca sezonda (2021/22) toplam 97 dakika oyunda kalmış ama hiçbir maçta 22 dakikadan fazla yer alamamış. Takdir edersiniz ki; bu kadar kısa sürede ayağına kaç defa top gelecekte not verilebilecek…

Kısa süre yer alsa da futbolcunun ayağına top değen son maçın tarihi 25 Mayıs 2022 olup, neredeyse 2 yılı tamamlıyor. Başka söze gerek var mı ?      

Sonuç olarak; bu beceriksiz heyetin teslim ettiği malzeme ile yetinen ve hiç itiraz etmeyen hocanın da kariyerini riske attığını anlaması gerekir.

Bütçenin kısıtlı olması, kapı önüne konan eşyalar ile yetinilmesini gerektirmez.

Tercüme