5 Mayıs 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.88 ₺
STERLIN 40.54 ₺
ALTIN 2,393.53 ₺
BTC 63,731.12 $
ETH 3,116.06 $
BİST 10,276.88

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Galatasaray’dan Macerasız Galibiyet!

Yayınlama: 26 Ocak 2024 Cuma 02:48 Okunma: 495

Seri  Takip

T.Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray İstanbulspor'u Kerem Aktürkoğlu (2) ve Mauro Icardi'nin golleri ile 3-1 mağlup ederken  maceraya girmedi.

Bu sonuçla Galatasaray Fenerbahçe'yi aynı puanla (57) takibini sürdürürken; averaj  farkını da  8 gole indirdi.

Galatasaray’da Oyun Kötü  Sonuç İyi

Görece olarak teoride  kadro formasyonuyla   rakibi İstanbulspor’dan daha iyi olan Galatasaray  sahada ise  oyunda  beklenen tempo ve  ritimden uzaktı.

Özellikle ilk  devre İstanbulspor  kalesine  gitmekte zorlanan  Galatasaray geriye düştüğü maçı iyi sonuçla  bitirdi.

Galatasaray’da  fizik  düşüş oyunun baskı ve  sürekliliğini  olumsuz  etkiliyor.

Ligin  son sırasındaki İstanbulspor  fizik  kalite  olarak   temaslı oyundan kaçmazken,  ikili  mücadelelerde üstün  olan  taraftı.

İstanbulspor’un  bu  atletik   direnci  Galatasaray’lı  futbolculara gergin  tepkiler  verdirdi.

 İstanbulspor’da yeni bir  formasyon  deneyen Osman  Zeki  Korkmaz   3  stoperle  karşılaşmaya  başlaması  ofans planının bir parçası  olarak  dikkat çekti,  Okan  Buruk da   karşılarında  5’li defans beklediklerini  bu  dizilimi beklemediklerini ve    rakibin  oyun  gücünü  ve direncini  takdir ettiklerini söyledi. İstanbulspor'un Süper Lig'e yükseldiği sezon takımın başında görev yapan ve  takımın  tekrar  başına  getirilen Osman  Zeki  Korkmaz da  sahadaki  oyun  planlarına  ilişkin olarak  da   “kendilerine özgü mücadele  ve  oyun planları olduğunu”  vurguladı.

Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu atletizmi ve  çabuk  çıkışlarıyla dikkat çekerken,    duran  toplarda da  giderek  ustalaştığını gösterdi.

Galatasaray'ın ikonlarından Mauro Icardi ikinci yarı oyuna başladı. İcardi’nin varlığı  İstanbulsspor’un 1. Bölgeden çıkışlarını  zorladı.  Fizik olarak  sezon başından  bu sezonun tümelinde  ise  geçen sezonun performansından uzak olan olan Icardi uzun  süren aradan sonra  penaltıyla tabelaya katkı verdi.

Maç  Sonunda Galatasaray  ve  İstanbulspor  Tablosu

Süper  ligin 22. Haftasında  Galatasaray 28 maçtır  mağlup olmazken sahasında  14  maçlık  galibiyet  serisini de sürdürdü. Şampiyon olduğu  geçen sezonun  üzerinde  puan ortalamasına ulaştı.

İstanbulspor,  10 puanla ligin sonuncu sırasında olmasına karşın; Galatasaray karşısında gösterdiği kontra ve geçiş oyun anlayışıyla etkili  performans gösterdi. ancak, İstanbulspor bu  mağlubiyetle ligin düşme rizikosu  olan en yakın rakibinin 11 puan gerisinde kalmış oldu.

Söz  Sonunda Memleketin Avrupa  Ayarları

Ara transfer ayında  beliren transferler olasılığında gerçekçi  olmak gerekirse,  Galarasaray’dan Sacha Boey ve Kerem Aktürkoğlu  ile Fenerbahçe’den Ferdi  Kadıoğlu ve anılan bu isimlerin arasında  en  çaylak olan Sebastian Szymanski  memleketin fizik  güç, ritm, süreklilik ve dayanıklılık  kalemlerinde Avrupa’ya  gidecek ve  kalıcı olabilecek formasyonlarıyla Avrupa ayarı olarak  açık ara  önde görülüyor.

İletişim  ve Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta        : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 

Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook (1):Kirizma
Facebook (2):MustafaKaraağaçlı
X               : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Tercüme