8 Şubat 2026 Pazar
DOLAR 43.61 ₺
EURO 51.60 ₺
STERLIN 59.46 ₺
G.ALTIN 6,943.53 ₺
BTC 70,335.63 $
ETH 2,055.72 $
BİST 0.00

    Galatasaray’da Onyedika Gündemi Alevlendi: Premier Lig’den Sürpriz Rakip

    Galatasaray
    Yayınlama: 18 Ocak 2026 Pazar 14:10 Editör: İklim Mayda

    Galatasaray’ın radarındaki Raphael Onyedika için Aston Villa devreye girdi. Sarı-kırmızılılar transferde hâlâ favori konumda.

    Galatasaray’da Onyedika Gündemi Alevlendi: Premier Lig’den Sürpriz Rakip

    Galatasaray, Süper Lig’de son haftalarda alınan olumsuz sonuçların ardından transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-kırmızılıların daha önce de gündeminde yer alan Raphael Onyedika, bu kez çok daha güçlü şekilde ön plana çıkarken, transfer yarışına Premier Lig’den beklenmedik bir rakip dahil oldu.

    Gaziantep FK maçının ardından tribünlerden yükselen transfer çağrıları, takımda eksik bölgeleri ve sahadaki performans düşüşünü net biçimde ortaya koydu. Bu tablo sonrası yönetim, ara transfer döneminde acil takviye için düğmeye bastı.

    Okan Buruk Savunma Ağırlıklı Orta Saha İstiyor

    Teknik direktör Okan Buruk’un talebi doğrultusunda, savunma yönü güçlü bir orta saha arayışına giren Galatasaray yönetimi, Milano’da yaptığı temaslardan şu ana kadar somut bir sonuç alamadı. Bu gelişmenin ardından, listede daha önce de yer alan Raphael Onyedika ismi yeniden ön plana çıktı ve temasların sıklaştığı öğrenildi.

    Aston Villa Devrede

    Sarı-kırmızılıların yaklaşık 12 milyon euro bonservis bedelini gözden çıkardığı Onyedika transferinde, Ada’dan sürpriz bir rakip ortaya çıktı. Gazeteci Sacha Tavolieri’nin haberine göre, Premier Lig ekiplerinden Aston Villa, Boubacar Camara’nın sakatlığı sonrası Nijeryalı futbolcunun durumu hakkında bilgi aldı.

    Galatasaray Hâlâ Favori

    Bu gelişmeye rağmen, Galatasaray’ın transferde hâlâ en güçlü aday olduğu ifade ediliyor. Onyedika’nın, sarı-kırmızılıların ara transfer dönemindeki en sıcak gündem maddelerinden biri olmaya devam etmesi bekleniyor.

    Bonservis ve Sezon Performansı

    Güncel piyasa değeri yaklaşık 20 milyon euro olarak gösterilen Raphael Onyedika, 2022 yılında Midtjylland’dan 9,5 milyon euro bedelle Club Brugge’a transfer olmuştu.

    Bu sezon Belçika Pro League’de 10 maça ilk 11’de başlayan Nijeryalı orta saha, 4 karşılaşmada sonradan oyuna girdi. Onyedika, Ekim ayında yaşadığı hamstring sakatlığı nedeniyle bir süre sahalardan uzak kalmıştı.

     

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code
    Tercüme google-site-verification: googleec066cadb209ea56.html