26 Şubat 2026 Perşembe
DOLAR 43.89 ₺
EURO 51.93 ₺
STERLIN 59.57 ₺
G.ALTIN 7,295.78 ₺
BTC 67,981.12 $
ETH 2,049.51 $
BİST 0.00

    Mustafa Karaağaçlı

    Mustafa Karaağaçlı

    Galatasaray Tuhaf Oyununa Rağmen; İtalya’dan, Turla Dönüyor!

    Yayınlama: 26 Şubat 2026 Perşembe 09:04 Okunma: 102

    1.İlk Yarının Dominasyonu Juventus

    Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında  5-2 gibi hezimet skorla mağlup ettiği rövanş maçında Juventus’a deplasmanda  3-2  yenilmesine  rağmen adını  ilk 16’ya yazdırmayı başardı.

    Maça, Juventus  tahmin edildiği gibi sert  temaslı oyunla   ve  ön  alan baskısıyla başladı.

    İlk yarı  topa yakın olan Juventus sağdan  Consesau  soldan Kenan Yıldız’la Galatasaray kalesine yüklendi

    Penaltı öncesi kaptırılan topa ceza sahası içinde rakibinin arkasından  müdahale eden Torreira  kontrolsüz  müdahalesiyle  penaltıya  neden oldu. 

    Korner ve serbest atışlardan yararlanamayan  Juventus   kazandığı  penaltıyı  Locatelli ile  gole  çevirince  1-0 öne  geçti.

    Skor avantajıyla birlikte taraftar desteğini alan Juventus Kenan Yıldız’la gole yaklaştı  çok iyi bir ilk yarı geçiren Uğurcan’ı geçemedi.

    İlk yarı boyunca  Galatasaray %42   topla oynarken  Juventus’un baskısını kıramadı.  

    2.İkinci Yarıda Galatasaray  Yine Yok!

    İkinci yarı başında  Kelly kırmızı kartla  oyun dışı  kalınca  Juventus 10  kişi  kaldı.

    Juventus  10 kişi kalınca  baskısını  daha  artırınca 70’de   Gatti ve 83. dakikada ise  McKennie ile skoru 3-0’ a getirdi.

    Oyunun temposu ve ritmi  90  dakika boyunca  Juventus’un  elinde şekillenirken  sanki  1  kişi  eksik oynayan Galatasaray’dı.

    3.Karneler

    İlk maçı 5-2  kaybeden juventus rövanş  maçına başta hocası İtalyan futbolunun öncü teknik adamlarından Luciano Spalletti  olmak üzere kaptanları Locatelli  oyuna ağırlığını koyan bir  performans gösterdi.  Juventusta   Gatti  defansta Osimhen’i marke  ederken  attığı golle  de skora katkı veren isimdi.

    Juventus’ta  oyundan çıkarken de 41  bin seyircinin  alkışladığı  A Milli Futbolcumuz Kenan Yıldız açık  ara  takımının   en iyi performans  gösteren ismi oldu.

    Juventus’un öne  çıkan  diğer isimleri  arasında  oyundan çıkan  kadar Cambiaso  ve Thuram  hareketli oyunlarıyla Juventus’a  tempo katarken; McKennie  oyun  ve skor katkısıyla dikkat çekti.

    Galatasaray’da 3  gol  yemesine  rağmen Uğurcan maç 3-o iken Koopmeiners’ın  sağ 6 pastan  gollük şutunu çıkarırken takımını maçın  dolayısıyla  turun içinde tuttu.

    Sallai, Lemina, Lang ve Jakobs en  etkisiz  maçlarından birini oyarken, Okan Buruk tarafından  oyundan alındılar.

    Galatasaray’da Torreira penaltıya sebep olurken, arkasındaki McKennie’ye  rahat  kafa vurdurdu.

    Sara  kritik anlarda kaybettiği toplarla Juventus’un hızlı  geçiş fırsatları verdi.

    Galatasaray’da Okan Buruk yaptığı değişikliklerden  oyun ve  tabela  katkısı  alamadı. Maçta  uzatmalarla  birlikte oldukça  uzun süre  alan  Sane ve  İlkay  vasata bile yaklaşamadılar.

    Osimhen  son beş  maçı golsüz kapatırken; Juventus’u boş geçmedi. Osimhen  oyun  3-0  iken  attığı golle Juventus’un  gardını  düşürdü.

    Barış   maçın genelinde aldığı topları iyi kullanmamasına rağmen  maçı uzatmalarda  yaptığı  bir gol bir asistle tamamladı.

    4.Maçın Sonunda;  “Galatasaray’ın Turu Geldi Ama  Oyunu Tuhaftı!”

    Maç sonunda;  Galatasaray  12 yıl  aradan   sonra son 16'ya yükselen  Galatasaray  sergilediği oyunla düşündürdü. Galatasaray’da ilk maçta yakaladığı 5-2’lik  skor  avantajını  İtalya’da sakin  oyunla   ve topa  yakın olarak gösteremedi.

    Galatasaray, oyunun  normal  90+6  dakikalık süresini 3-0  geride kapatırken; uzatmalarda 3.  Bölgeye kalabalık  gelince önce turu  haber  veren  golü  sonra   turu perçinleyen ikinci golü  buldu.

    Galatasaray  sonuçta  gelen turla  sevindi;   ama,  oyun adına çok soru işaretleri bıraktı.

    Bu  gün, İtalyan devi Juventus’u eleyen  Okan Buruk ve  Galatasaray’ı tebrik ederken; Galatasaray gelecek turdaki olası rakipleri Liverpool veya Tottenham’a karşı bu kadar  dağınık ve top tutamadan oynarsa sonucun böyle  sevindirici olamayacağını  da söylemek gerekiyor.

    Kaynak  Maç

    Juventus- Galatasaray. Şampiyonlar Ligi Play-Off İkinci Maçı. İtalya: Allianz Stadyumu. 26.02.2026. (5-7).

    İletişim ve Erişimi

    Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KARAAĞAÇLI

    T.C.Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğretim Üyesi

    e-posta-1: mkara@gazi.edu.tr

    e-posta-2: mustafakaraagacli80@gmail.com 

    Web-1    : w3.gazi.edu.tr/~mkara         

    Web-2    :https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

    ORCID    :https://orcid.org/0000-0003-3488-1021

    Süren Yayın  Ortamları ve Portalları

    Futbol-spor-yorum          :www.yurtspor.com.yazarlar

    Eğitim,sosyoloji ve güncel:www.mektepligazete.com.köşeyazıları

    Bilim-araştırma               :www.mektepligazete.tebeşirbülten.com

    Tüm yayınlar  blogu        :mustafakaragacli.blogspot.com

    Bilişim Medyaları

    Facebook-1    :Kirizma

    Facebook-2    :Mustafa Karaağaçlı

    X                  :M_Karaagacli_

    İnstagram      :mustafakaraagacli1

    Youtube kanalı:http://www.youtube.com/@AkademikAda

    Tercüme google-site-verification: googleec066cadb209ea56.html