Galatasaray, devre arası transfer dönemine aceleci bir yaklaşım sergilememeye hazırlanıyor. Sarı-kırmızılı yönetim, 21 Ocak’ta oynanacak Atletico Madrid maçını transfer stratejisinde belirleyici bir eşik olarak görüyor.
Devre arasında dört takviye yapmayı planlayan Galatasaray, ocak ayında temkinli ve kontrollü bir yol izlemeyi hedefliyor. Yaz transfer döneminde kulüp tarihinin en yüksek maliyetli hamlelerini yapan sarı-kırmızılılar, kış döneminde risk almak istemiyor.
Şampiyonlar Ligi’nde kritik bir viraja giren Galatasaray’da, Atletico Madrid karşılaşmasının sonucu, transferde atılacak adımlar açısından büyük önem taşıyor. Başkan Dursun Özbek’in, bu mücadele öncesinde büyük maliyetli transferlere sıcak bakmadığı öğrenildi.
Galatasaray yönetimi, devre arası transfer bütçesinin önemli bir bölümünü 6 numara pozisyonu için ayırmış durumda. Orta sahada savunma yönü güçlü bir oyuncunun kadroya katılması planlanırken, diğer bölgelerde genç ve kiralık futbolcular ön planda tutuluyor.
Sarı-kırmızılılar, Atletico Madrid karşısında alınacak bir galibiyetle Şampiyonlar Ligi’nde üst turlara kalma hedefini güçlendirmek istiyor. Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde, yönetimin transferde daha cesur adımlar atabileceği belirtiliyor.
Öte yandan UEFA Finansal Fair Play kriterleri, Galatasaray’ın transfer planlamasında belirleyici faktörler arasında yer alıyor. Yönetimin, olası yaptırımlardan kaçınmak adına UEFA kurallarına tam uyum gözeterek hareket edeceği ve transfer politikasını bu doğrultuda şekillendireceği ifade ediliyor.