25 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.58 ₺
EURO 35.03 ₺
STERLIN 40.71 ₺
ALTIN 2,425.69 ₺
BTC 64,291.02 $
ETH 3,159.49 $
BİST 9,722.09

Futbol ailesi 'Omuz Omuza' verdi... 845 milyon lirayı aşan bağış toplandı

FUTBOL 4025
Yayınlama: 2 Mart 2023 Perşembe 08:46 Kaynak: Haber Merkezi

Futbol ailesi 'Omuz Omuza' verdi... 845 milyon lirayı aşan bağış toplandı

TFF ve Kulüpler Birliği'nin depremzedeler için düzenlediği "Omuz Omuza" yardım kampanyasına futbol camiasının önemli isimleri katıldı.

TFF, 80 milyon liralık bağışla kampanyanın açılışını yaparken, F.Bahçe Başkanı Ali Koç kulüp adına 100 milyon lira bağış yaptı. G.Saray Başkanı Dursun Özbek, taraftarın da desteğiyle 500 milyon lira maliyetle 250 konut yapacaklarını söylerken, Beşiktaş Başkanı Çebi ise depremzede çocuklar için 6 okul sözü verdi. Gecede toplamda 845,7 milyon lira bağış toplandı.

TFF ve Kulüpler Birliği önderliğinde futbolun en önemli figürleri "Omuz Omuza" bağış kampanyasında bir araya geldi. Yayıncı kuruluş stüdyolarındaki organizasyonda A Spor, beIN Sports, D Smart Spor, Tivibu Spor, Sports TV, TRT Spor ve TV 8.5, ortak yayın yaptı.

ACUN ILICALI SUNDU

İngiliz ekibi Hull City ve TV8'in sahibi olan Acun Ilıcalı ile ortak yayın yaptığı kanalların sunucuları Seyhan Şaşko, Ezgi Sütçü Ercan gibi isimlerle gecede organizasyonu yürüttü.

EFSANELER BİR ARADA

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig kulüplerinin başkanları, teknik direktörleri, futbolcular, hakemler, Ampute ve Kadın milli takımlarının yanı sıra depremden en fazla zarar gören futbol kulübü olan Hatayspor'dan teknik direktör Volkan Demirel, antrenörler Gökhan Zan, Ekrem Ekşioğlu, Gökhan Kağıtçıoğlu ve Osman Ateş de geceye katıldı. Türk futbolunun efsane teknik direktörleri Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş programda bir arada oturdu.

TFF'DEN 80 MİLYON

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Milletimizin başı sağ olsun. Depremden hemen ilk günü TFF olarak 20 milyon TL bir bağışta bulunduk. Arkasından tüm kulüplerimiz 59 milyon Lira bir bağış yaptılar. Yine 1. Lig kulüplerimiz 5 milyon TL bağış yaptı. TFF'de bunun üzerine 16 milyon ekleyerek 80 milyon TL ile Omuz Omuza Kampanyasını açıyoruz. 100 konteynerin hemen siparişini verdik. 10 gün içerisinde Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yapmaya başlayacağız" açıklamasında bulundu.

MAÇLAR ŞİFRESİZ

Futbol camiasının depremzedeler için düzenlediği "Omuz Omuza Türkiye" yardım kampanyasına telefonla katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Süper Lig'de gelecek iki haftanın şifresiz olarak yayınlanacağı açıkladı.

DÜNYA YILDIZLARI KATILDI

Alex de Souza, Hagi, Guardiola, İlkay Gündoğan, Elmander, Felipe Melo, Reece James, Gullit, Kaka, Jurgen Klopp, Sir Mo Fara,h Arteta, Ronald de, Boer Arsene Wenger gibi isimler yayına katılıp destek çağrısı yaptı.

845,7 MİLYON LİRA TOPLANDI

Acun Ilıcalı depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan miktarın 845,7 milyon lira olduğunu açıkladı.

PSG BAŞKANI'NDAN DESTEK

Yayına bağlanan PSG'nin Başkanı El Khelaifi, beIN Group, PSG ve Avrupa Kulüpler Birliği olarak toplamda 50 milyon lira bağışladıklarını açıkladı.

MBAPPE'DEN DUYGUSAL AÇIKLAMA

Yaşanan deprem felaketi sonrası uygulamaya konulan "Omuz omuza" kampanyasına PSG'nin yıldız futbolcusu Kylian Mbappe'de destek verdi. Türkiye için oldukça üzgün olduğunu söyleyen Mbappe, "Bu gerçekten büyük bir trajedi. Herhalde hayal gücümüzün yetmeyeceği kadar büyüktü. Türkiye'nin neler çektiğini tahmin edemiyorum. Bu projenin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Tüm imkanları kullanacağım" dedi.

VOLKAN DEMİREL: "AİLELERİNDEN ÖZÜR DİLİYORUM"

Depremden etkilenen Hatayspor'un hocası Volkan Demirel, "Volkan Demirel, "Geride kalanların çoğu ailesini, eşini, kardeşini, geçmişini kaybetti... Buradan ben başta mesai arkadaşımız Taner Savut'a, oyuncu arkadaşımız Atsu'ya personelimiz Suzan ve Onur kardeşime başsağlığı vermek istiyorum. Kendi adıma ailelerinden de özür diliyorum. Tanıdıklarımın yarısını kaybettim. Yaralanan, enkaz altında kalarak bekleyen 4'ü de kendi ekibimden, 10 tane futbolcu arkadaşıma geçmiş olsun diliyorum, onların hep yanında olacağım. Fazla söze gerek yok, artık yapacaklarımız var" açıklamasını kaybetti.

GÖKHAN ZAN: "HATAY, 86 MİLYON İNSANIN MESELESİ"

Gökhan Zan da artık problemden çok çözüm odaklı hareket etmek gerektiğini söyleyerek, "Artık önümüze bakmamız gerekiyor. Çözüm odaklı olarak bakmak istiyorum. Volkan kardeşime teşekkür ediyorum, Hataylı gibi orayı sahiplendi. İyi ki var. Sayın değerli başkanlarım, çok değerli hocalarım ve futbolcu kardeşlerim... Çok acı felaket yaşadık. 1.5 dakika içinde vedalaşamadan aileniz, komşularınız, akrabalarınız, şehriniz, anılarınız, tarihiniz yok oluyor. Bizim yeni nesillere yeni bir Antakya inşaa etmemiz gerekiyor. Hatay sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsi meselesi değil, 86 milyonun meselesi..." dedi.

JESUS, PİRLO, AVCI, BELÖZOĞLU GÜNEŞ VE BURUK'TAN DESTEK

Süper Lig'in teknik direktörleri de yayında bağış topladı. Fenerbahçe'nin hocası Jorge Jesus ve Karagümrük'ün hocası Pirlo,Adana Demirspor'dan Montella, A Milli Takım Teknik Direktörü Kuntz,Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi. Abdullah Avcı, Emre Belözoğlu, Şenol Güneş ve Okan Buruk, yayında telefonlara bakarak gelen bağışları yazdı.

"VOLKAN DEMİREL VE GÖKHAN ZAN'IN ADINI VERECEĞİZ"

İş insanı Erdal Alkış yayına bağlanıp, "100 tane okul projemiz var. Ben bu konuda bir şey söylemek istiyorum. Bu 100 okulun ilk 2 tanesinin ismini Volkan Demirel ve Gökhan Zan'ın adını vermeyi planlamıştık. Onlar, depremin bütün Türkiye halkına atılmasında sembol isim olmuşlardır. Ve 200 milyon lira 3000 konteyner yaptıracağız" açıklamasında bulundu.

Toplanan önemli bağışlar şöyle:

TFF: 80 milyon lira ve bin konteyner

Trendyol: 50 milyon lira

Iğdır Futbol Kulübü:5 milyon TL

Flo Ayakkabı: 5 milyon TL

Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ: 2 milyon TL

Yeniköy Motors sahibi Nevzat Kaya: 3 milyon TL

Napoli futbolcusu Eljif Elmas: 100 bin euro

Bodrumspor: 1 milyon TL

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak: İç saha maçları gelirleri + 20 milyon TL

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım tüm takım adına: 5 milyon TL

Rezan Epözdemir: 2 milyon TL

Pelin Türker: 50 konteyner

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma: 5 milyon TL

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca: 7 milyon TL

Passolig Genel Müdürü Atıl Aykar: 5 milyon TL

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu tüm takımı adına: 5 milyon TL

Belçika Kulübü Westerlo: 7 milyon TL bağışladı. Acun Ilıcalı, bu bağışı 10 milyon TL'ye yuvarladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç,: Kulüp olarak 100 milyon TL + yaz ayına kadar devam edecek konteyner desteği

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: Kulüp adına 6 adet okul yaptırılacak

Ergunlar Lojistik: 5 milyon TL

AYEMDER: 6 milyon değerinde konteyner ekipmanları

1907 Fenerbahçe Derneği: 10 milyon TL

Mehmet Evyap: 5 milyon lira

PSG: 1 milyon euro

Digiturk: 20 milyon TL

Avrupa Kulüpler Birliği: 500 bin euro

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: 500 milyon lira maliyetle 1000 konteyner ve 250 kalıcı konut

MHK Başkanı Lale Orta: Hakem camiası olarak 1 milyon 612 bin 692 lira

Kuşadasıspor: 1 milyon TL

Türkerler Holding: 50 konteyner

Ali Düşmez, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu: 100 konteyner

Hakan Çalhanoğlu: A Milli Takım futbolcuları ile 6 milyon TL

Tony Montana Sivasspor sponsoru: 1 milyon TL

Suşehri Eğitim Vakfı: 1 milyon TL

Dikran Gülmezgil: 2 milyon TL

Juan Mata: 4 milyon lira

Bafetimbi Gomis: 4 milyon lira

Boluspor: 1 milyon lira

Kasımpaşa Kulübü: 100 prefabrik ev

Eyüpspor futbolcuları: 1 milyon lira

Eyüpspor: Stat gelirleri ile 5 milyon TL

Beşiktaş asbaşkanı Emre Kocadağ: 2 milyon TL

Erdal Alkış: 3000 konteyner (200 milyon TL değerinde)

Mehmet Cemiloğlu: 2 milyon TL

Şevket Çelik: 2 milyon TL

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme