6 Mayıs 2024 Pazartesi
ads
DOLAR 32.31 ₺
EURO 34.82 ₺
STERLIN 40.38 ₺
ALTIN 2,416.93 ₺
BTC 63,710.70 $
ETH 3,089.81 $
BİST 10,267.09

FOMGET'te hedef Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak

FUTBOL 3259
Yayınlama: 6 Ağustos 2023 Pazar 11:15 Kaynak: Haber Merkezi

FOMGET'te hedef Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak

Kadınlar Futbol Süper Ligi’nin son şampiyonu Ankara BŞB FOMGET Spor Kulübü, yeni sezona, kadrosunu ve iddiasını güçlendirerek giriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET SK, yeni sezon hazırlıklarını Yenikent Osmanlı Stadı’nda sürdürüyor. FOMGET, hem Kadın Futbol Süper Ligi’nde şampiyonluk unvanını korumak hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde başarılar elde etme hedefinde.

Kadınlar Futbol Süper Ligi’nde yeni sezon 27 Ağustos’ta başlayacak. FOMGET ilk maçında Ataşehir Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak. Kulüp başkanı Yalçın Demirkol, yeni sezon öncesinde, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulunup, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AVRUPA’DA BİR HAYALİMİZ VAR

Demirkol, 20 Temmuz’da sahaya indiklerini, takımdan ayrılan futbolcuların yerini yeni isimlerle doldurduklarını belirtip, şunları söyledi:

“10 transfer yaptık. Geçen sezon kadro derinliğimiz çok yoktu. Bu sezon o sıkıntıyı yaşamamak için transferlerde ince eleyip sık dokuduk. Hem şampiyonlar liginde mücadele edeceğiz hem de ligde şampiyonluk unvanımızı korumaya çalışacağız. Bu 2 hedefimizi yerine getirmek için güçlü bir kadro oluşturduk. Galatasaray’dan Birgül Sadıkoğlu ve Fenerbahçe’den Danielle Marcano ile sözleşme imzaladık. Onlar da ilk antrenmana çıktı. 27 Ağustos’ta Ataşehir Belediye karşısında sezonun ilk maçına çıkacağız. Şampiyonlar Ligi elemelerinde, 6 Eylül’de Arnavutluk’ta ilk maçımızı, 9 Eylül’de ikinci maçımızı oynayacağız. Şampiyonlar Ligi’nde bir hayalimiz var, gruplara kalıp orada iyi bir başarı elde etmek istiyoruz. Geçen sezon aile ortamı vardı, çok güzel bir dostluk-kardeşlik vardı. Bunu muhafaza edip, yeni arkadaşlarımızla birlikte yeni başarılar hedefliyoruz.”

YENİ SEZONDA İŞİMİZ DAHA ZOR

FOMGET Teknik Direktörü Siyaset Asgarov, her takımın şampiyonluk için oynadığını ve kendilerinin şampiyonluğu hak ettiğini belirterek, şöyle konuştu. “Biz bir takım değil bir aile olduk. Bu da şampiyonluğu getirdi. Yeni sezonda işimiz daha zor. Çünkü şampiyon olmayı yeniden istiyoruz ve Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyoruz. Takım olarak hedefimiz Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak. Türkiye’yi ve Ankara’yı, Avrupa’da temsil etmek istiyoruz. 10 transferimiz var. Takımdan gidenler oldu. Gidenlere başarılar diliyoruz. Yeni oyuncularımız var, iyi transferlerimiz var. Önemli olan transferlerimizin takıma çabuk uyum sağlaması. İleriye umutla bakıyoruz.”

ÇEKİŞMELİ BİR MARATON OLACAK

Takım kaptanı ve kaleci Selda Akgöz uzun ve zorlu bir maratonun kendilerini beklediğini dile getirip, şunları söyledi:

“İyi başlayıp iyi bitirmek zorundayız. Takıma yeni gelen arkadaşlarımız var. Futbol bir uyum oyunu, uyum olmadığı sürece ne kadar yükleme yaparsan yap sonuç ortaya çıkmaz. Yeni gelenlerle birlikte güzel bir uyum sağlayıp, Şampiyonlar Ligi’nde yolumuza devam etmek istiyoruz. Biz aile olarak bir gruptuk, takıma yeni gelenler de ailemize dahil oldu. Ailemize hoş geldiler. Başarı için hepimiz hazarız.” Yeni transferlerinden orta saha oyuncusu Birgül Sadıkoğlu ise “Bu güzel aileye katıldığım için çok mutluyum. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmayı hedefliyoruz. Güzel bir takımız, iyi işler çıkartacağımıza inanıyorum. Ligde de şampiyonluğumuzu sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme