28 Nisan 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.80 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 63,746.07 $
ETH 3,312.72 $
BİST 9,915.62

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Fenerbahçe’den Zorlu Rize’de Basit Oyunlu Kritik Galibiyet!

Yayınlama: 18 Şubat 2024 Pazar 16:00 Okunma: 334

Rize’de,  Rizespor  ve  Şartlar  Zordu!

Rizespor Süper Ligin, direnci yüksek  takımlarından olup, dolayısıyla test  veren maçlar oynuyor.

Rizespor teknik sorumlusu  İlhan  Palut da  çalıştırdığı  her  takıma bir  oyun izi  ve  matematiği  kazandıran  formasyonlu  bir  teknik  adam.

Bu iki  faktörle birlikte   mevsimsel koşuların  zorluğu da Rizespor  maçını   Fenerbahçe  adına zor  yapıyordu.

Rize’de  Rakamların Gösterdikleri

İlk yarıda Rizespor %67  ikili  mücadele kazanmasıyla Fenerbahçe’ye  fizik kalitesini  gösterirken; Fenerbahçe %37’de  kaldı. Beliren bu  sayılarla  birlikte  Rizespor soyunma odasına  1-0  önde  girdi.

İlk yarıdaki  oyun  ve rakamlar  Fenerbahçe’nin oyuna direnç koyamadığını gösterirken; ikinci  devre ise  bu görüntü daha  ilk  dört dakikada 4’e  2 ikili  mücadele kazanan Fenerbahçe  lehine döneceğinin somut  ipuçlarını  verdi.

İlk  devre sadece  Dzeko’nun  tek vuruşu ile gol  girişimi olan Fenerbahçe ikinci devre  Rizespor’a  sadece  bir  gol  pozisyonu  verdi. Söz konusu pozisyonda ise top çamurda kaldı.

Alışkanlık bağlamında kötü  zemin ev sahibine  avantaj  sağlar  varsayımı bu pozisyonda ev sahibi Rizespor’u  beraberlik  golünden etti.

Sarı Fare Cruyff’un Futbol Mottosu Rize’de Yine Gerçekleşti

Ajax,  Barcelona ve Hollanda  Milli  takımların ilk  akla  gelen isimlerinden olan  Johann Cruyff’un  futbol  için söylediği “futbol  basit bir oyundur.  Zor olan ise  basiti  oynamaktır”  mottosu Rizespor-Fenerbahçe maçında  da   bir kez  daha  yaşandı.

Futbol oynadığı  1970’li yıllarda topsuz oyun,  total oyun  ve sahada defans  oyuncularını  futbol aklı  ve performansıyla rahatsız eden sarı fare  lakaplı Johann Cruyff’un  bu  mottosu,  maçın saha ve hava şartlarında  hemen her takımın  dikkate  alıp  oyunu  planlamasına  da atıf  yapıyordu.

İsmail Kartal’ın  Basit  Oyuna Dönmesi

İlk yarıda oyun  adına, direnci,  motivasyonu ve  saha  organizasyonu olmayan takım  Fenerbahçe’ydi.

İkinci yarıya İrfan Can,  Mert Hakan Ve Serdar  Dursun   olmak  üzere üç  oyuncu  değişikliği ile başlayan  İsmail Kartal,    yaptığı  bu  değişikliklerle maçın  koşullarına uygun  oyunu da tercih  edince ilk 20  dakikada   tabelayı 2-1  lehine  getirdi.

Fenerbahçe,  basit  oyununu   ikili  mücadele kazanma   isteğiyle   birleştirince   maçın  son  dakikalarında  3.  Golle zor maçın 3  puanını  perçinledi.

Maç  Sonu  Söz  Sonu

  • Fenerbahçe, Çaykur Didi Stadı’nda ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 kazanarak, 67 puanla ve maç fazlasıyla lider oldu.
  • Serdar Dursun, geri döndüğü  Fenerbahçe’de  çıktığı ilk maçta   golle buluştu.
  • Edin Dzeko, Samsunspor maçından sonra  Rize’de  de kendine  has  vuruşuyla golle buluştu.
  • Samsun ve Alanya  maçlarında   oyun  ve  oyuncu matematiği ile   eleştirilen İsmail Kartal  kendi  deyimiyle  Rizesspor maçında   tercih ettiği   matematik  denklemleriyle  kritik 3  puanla sonuç aldı.
  • İlhan Palut ve  İsmail Kartal’ın maç  sonu  değerlendirmeleri birbirini ve  takımlarını  kutlayan  nitelikte  iken, Mert Hakan’ın maç  değerlendirmesi yerine; takımdaşlık motivasyonu  ve aidiyetinden  bahsetmesi manidardı.

İletişim  ve Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta        : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 

Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook (1):Kirizma
Facebook (2):MustafaKaraağaçlı
X               : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Tercüme