27 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.80 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 62,940.28 $
ETH 3,119.27 $
BİST 9,915.62

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Fenerbahçe Turun Kapısını Belçika’da Araladı

Yayınlama: 8 Mart 2024 Cuma 08:15 Okunma: 444

Fenerbahçe  Belçika’da 

UEFA Konferans Ligi son 16 turunda Fenerbahçe, Union Saint Gilloise deplasmanında sahaya çıktı.

Fenerbahçe  açısından   kulvarı   gereği önce Avrupa sahnesinde  varolması  bundan sonraki maçları için de  Süper  Lig’de şampiyonluk yarışına moral kondüsyonla devam etmesi için  son  derece önemseniyordu.

Rakip, Union Saint Gilloise, Belçika liginde lider konumda  bulunurken,  genç kadro yapısıyla  dikkat  çekiyordu.

Union Saint-Gilloise,  bu sezon oynadığı 28 karşılaşmada 21 galibiyet 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Ligde oynadığı maçlarda rakip fileleri 61 kez sarsarken kalesinde ise 29 gol gördü.

Belçika temsilcisi oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan Unions SG, Belçika Ligi’nde bu sezon Anderlecht, Club Brugge gibi  marka  takımların önünde lider   bulunuyor.



RSC Anderlecht Stadı'nda  3  Farklı Tabelanın  İsimleri

UEFA Konferans Ligi’nde   90+8  dakikada   oyunun  kontrolü   Fenerbahçe’deydi.

Union S.G. maç  boyunca kaleyi bulan bir  şut  atması da oyunun  pozitifliğinde  Fenerbahçe  tarafını  gösterdi.

Maçın skor katkıları  Batshuayi, Osterwolde ve  Tadiç’ten  geldi.

Fenerbahçe^nin Belçika Karnesi

Livakovic  maç boyunca  görülmedi. Bu tablo, kalecisine   iş  düşmeyen  maçta takımın  iyi ve kontrollü  oyununu  ortaya koyuyordu.

Osayi,  Afrika dönüşü  sağ  kanatta  defans  ve ofansta   katkı  vermeye   bu maçta   da  sürdürdü.

Çağlar  ve  Djiku  stoper  olarak  uyumlu  gözüktü.   Sakatlanıp  oyundan  çıkana kadar  Çağlar hava toplarında   ve   alan  savunmasında   hata  yapmadı.

Djiku, rakibin  ilk yarının son  10  dakikası  ve  ikinci yarının  65-80  dakikalık  diliminde üstün gözüktüğü  anlarda  ilk toplara etkili  müdahaleler yaptı.

Çağlar’ın  sakatlandığı anda  sol stoper oynayan Osterwolde  defanstaki  etkili performansını   attığı  golle   skora  da katkı olarak yansıttı.

Ferdi,  sol  bek mevkiinde yine şiir gibi  performans gösterdi. Ferdi  sol  kanat  bindirmelerinde  son  top  tercihlerinde oyun  görüşünü  yükselttiği  anda  bonservis  bedelini  daha  da  yükseltecek.

Orta  sahada  Fred  uzun  süren sakatlığı sonrasında  ilk  11  çıktığı  maçta  stop-pas  sanatkarlığı  ile  takımın  ofansif yönüne  katkı verdi.

İsmail  Yüksek,  George Jesus  ile başladığı yükselen performansını  her geçen maçta  artırmaya  devam ediyor.  İsmail Yüksek, orta  alanın  her yanında  pres, top  kapma  ve  az   pas hatasıyla maçın  ısı haritasında  her  yerde  gözüktü. İsmail,  maçta 14   top  kazanma  ve   10  sahipsiz topu  alıp  oyuna  sokmada   orta sahaya  fizik  kalite  getirdi.

Cengiz  son maçlara göre   fizik  kalite  olarak  daha iyi  gözüktü. Duran  topları kendine özgü iyi  kullandı.  Szymanski   topla hareketli   çabuk  çıkışlarıyla Fenerbahçe’de en  fazla ceza  sahasına giren ismi oldu.

Tadiç,  de  İsmail Kartal’ın her kulvarda  tahtaya  ilk yazdığı isim olarak, top tutması  ve pas  trafiğini olumlu  yönlendirmesiyle takımın sol kulvarına hareket getirirken;   attığı   penaltıyla da skora katkı  getirdi.

Tadiç’in  ayrıca Ferdi  ve  Osterwolde ile  uyumu  da Fenerbahçe’ye  bu maçta  oyun pozitifliği kazandırdı.

Batshuayi,  oyunda  kaldığı  süreler  ve  attığı gol performansıyla,    Fenerbahçe forvetinde  en verimli isim olduğunu   Belçika’da da gösterdi.

Söz  Sonu Tur  Kapısı

Skora  göre konuşulunca, memleket  futbol ulemaları  tarafından rakip  analizinin  iyi yapıldığı  ve    iyi  hazırlanıldığı  güzellemeleri  çok yapılırken; Fenerbahçe, Union Saint Gilloise deplasmanında aldığı  net skorla  tur  kapısını  araladı.

Bu oyunda  maç  oynanmadan  kazanım olmaz!  gerçeğinden hareketle 14  Martta İstanbul  Kadıköy’de  oynanacak  rövanşta Fenerbahçe  ilk maçın  doğru  kadro ve  oyun planını tekrarlamalıdır.

Fenerbahçe  özellikle  duran  toplarda  adam  markajını iyi yaptı.

Görece olarak Fenerbahçe’ye  göre;  daha uzun  futbolculardan  kurulu   Union Saint Gilloise’ye hava  hakimiyeti vermedi.

Dirençli takımlara karşı maç kazanmanın  yolunun fizik  kalite ve  oyun gücü  olduğu bir kez  daha Fenerbahçe ile  Belçika’da somutlandı.

İletişim  ve Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta        : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 

Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook (1):Kirizma
Facebook (2):MustafaKaraağaçlı
X               : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Tercüme