1 Mayıs 2024 Çarşamba
ads
DOLAR 32.46 ₺
EURO 34.66 ₺
STERLIN 40.24 ₺
ALTIN 2,391.39 ₺
BTC 57,365.37 $
ETH 2,877.56 $
BİST 10,045.74

Fenerbahçe tur için sahaya çıkıyor

Fenerbahçe 3182
Yayınlama: 18 Nisan 2024 Perşembe 09:21 Kaynak: Haber Merkezi

Fenerbahçe tur için sahaya çıkıyor

UEFA Konferans Ligi'nde Fenerbahçe ilk maçta 3-2 yenildiği Olympiakos'u İstanbul'da ağırlayacak.

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda saat 22.00’da başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Tobias Stieler yönetecek. Stieler'in yardımcılıklarını, aynı ülkeden Christian Gittelmann ve Mark Borsch yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Daniel Schlager olacak.

Karşılaşma TV 8'den şifresiz yayınlanacak.

3-0'dan umutlanmıştı

Fenerbahçe, Yunanistan’da oynanan ilk karşılaşmada 3-0 geriye düşmesine rağmen Tadic ve İrfan Can Kahveci’nin golleriyle hayata tutunmuştu. UEFA Konferans Ligi’nde H Grubu’nu lider tamamlayarak doğrudan son 16 turuna kalmaya hak kazanan sarı-lacivertliler sonrasında Union Saint Gilloise takımını eleyerek çeyrek finale kalmıştı. İsmail Kartal ve öğrencileri, bu sezon Avrupa’da iç sahada oynadığı 7 karşılaşmanın 6’sını kazanma başarısını gösterdi. Fenerbahçe, Olympiakos ile oynayacağı rövanş karşılaşmasını 2 ya da daha fazla farkla kazanması durumunda yarı final biletini alacak. Fenerbahçe taraftarının önünde oynadığı mücadelelerde 23 gol atarken kalesinde sadece 4 gol yedi. Fenerbahçe’nin rakibi Olympiakos bu sezon Avrupa’da oynadığı 15 maçın 9’unu kazandı.

Fenerbahçe'de 1 eksik var

Avrupa kupalarında 11 yıl sonra adını yarı finale yazdırmayı hedefleyen Fenerbahçe'de 1 eksik var.

Tedavisi tamamlanan Mert Hakan'ın durumu maç saatinde belli olacak. Ameliyat olan Ooosterwolde ise forma giyemeyecek.

Serdar Aziz, Mert Müldür ve Serdar Dursun ise UEFA listesinde yok.

Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i

Teknik direktör İsmail Kartal'ın takımını; Livakovic, Osayi, Çağlar, Djiku, Ferdi; İsmail, Fred; İrfan Can, Szymanski, Tadic ve Dzeko on biriyle sahaya çıkarması bekleniyor.

Fenerbahçe nasıl tur atlar?

UEFA Konferans Ligi’nde Fenerbahçe ilk turda rakibine 3-2 mağlup oldu. Avrupa’da deplasman golü kuralı kalktığından Fenerbahçe’ye tur için iki farklı galibiyet yetecek. Sarı- lacivertliler tek farklı galibiyet alması durumunda ise karşılaşma uzatmalara gidecek. Olympiakos her türlü galibiyet ve beraberlikte tur atlayan takım olacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme