Kış transfer dönemine güçlü bir kadroyla girmek isteyen Fenerbahçe, hücum hattı için bir numaralı hedefini Alexander Sörloth olarak belirledi. Sarı-lacivertli yönetimin, Norveçli golcü için resmi adımlar atmaya başladığı öğrenildi.
İspanyol basınında yer alan bilgilere göre Atletico Madrid, iyi bir teklif gelmesi halinde ocak ayında Sörloth’un ayrılığına sıcak bakıyor. Sözcü’nün haberine göre, Fenerbahçe yönetimi 30 yaşındaki golcünün menajeriyle görüşme gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen bu görüşmede, Alexander Sörloth’un Fenerbahçe’nin teklifine olumlu yaklaştığı ifade edildi. Transferde Başkan Sadettin Saran’ın ısrarcı olduğu, sürecin yakından takip edildiği belirtildi.
Öte yandan Atletico Madrid’in Sörloth için talep ettiği bonservis bedeli de netleşti. İspanyol temsilcisinin, Norveçli forvet için kapıyı 35 milyon euro’dan açtığı öğrenildi.
Fenerbahçe’nin, bu transferi Youssef En-Nesyri’nin olası satışıyla elde edilecek gelirle finanse etmeyi planladığı ifade ediliyor. Yönetim, hücum hattında yapılacak bu değişimin takıma önemli katkı sağlayacağını düşünüyor.
Bu sezon Atletico Madrid formasıyla tüm kulvarlarda 24 maça çıkan Alexander Sörloth, 5 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.