5 Mayıs 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.88 ₺
STERLIN 40.65 ₺
ALTIN 2,393.53 ₺
BTC 64,133.54 $
ETH 3,153.15 $
BİST 10,276.88

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Fenerbahçe, MKE Ankaragücü Testini Geçti!

Yayınlama: 29 Ocak 2024 Pazartesi 10:48 Okunma: 575

Süper  Ligin Test Maçları MKE Ankaragücü Adreslidir!

MKE Ankaragücü  futbol kültürü ve  genlerinden  gelen yapısıyla  her  takıma  zorluklar çıkaran  taraftar  kimliğine sahip.

MKE Ankaragücü  futbol  kimliği  olarak  da son haftalarda  takım  direnciyle süper ligde her  takıma  test  maçı oynatıyor.

 Geçen  sezon,  Giresun, Adana, Sivas, Antalya, Alanya  ve Kayseri  test  maçları gösterirken, bu sezon almış başını  giden  ve Fenerbahçe  ve  Galatasaray’a  test  direnci veren MKE Ankaragücü ve  Sivasspor  kalmış  görünüyor!

 Teknik Karneler

Fenerbahçe dörtlük, beşlik, altılık ve yedilik gollü maçların ardından, Başakşehir ve  MKE Ankaragücü  maçını kısır  skorlarla  galip  tamamlayarak  6 puan aldı.

Bu kısır skorlar  Fenerbahçe’nin oyununa  laf  ettirmez!

Özellikle  MKE Ankaragücü  maçı  özelinde Fenerbahçe güçlü oyun   gösterdi.

Çünkü, Fenerbahçe’de oyunda ve oyuncularda çoşku var!

Maçta  96 dakikada MKE Ankaragücü’nün  korneri  yok! Morutan’ın  üst direkte  patlayan 100 km hızlı şutu ve  penaltısı  dışında  rakip  ceza  sahası   ziyareti yok!

 Maçın az  gollü geçmesinin  iki takım adına  baş  sebepleri;

Fenerbahçe’de Dzeko’nun   yorgun, yorgun olduğu için Bahadır’ı çalıştıran  cılız vuruşları  olurken, MKE Ankaragücü’nde  ise takım  savunmasında direncin iyi  3. bölge  aksiyonlarının  zayıf olmasıydı.

Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı oynanması gereken oyunun  defans  yönünde  MKE Ankaragücü  futbol  kamuoyundan geçer  not alırken,  ofans yönünde  yapması gereken hızlı çıkışları  yapamadı.

 İsimler ve Performanslar

Fenerbahçe- MKE Ankaragücü maçında  performans olarak renkdaş  iki  takımdan,  Fenerbahçe’de Ferdi ve İsmail, MKE Ankaragücü’nde ise  kalede  Bahadır açık ara  önde göründü.

Cengiz  bu sezon süper  ligin 23 maçının 7’sinde ilk  11’e  adını yazdırdığı Ankaragücü maçında da 2  gole tabela  yaptı.

Cengiz adını anmışken Radokoviç ve Mujakic’e MKE Ankaragücü  stoperleri  olarak  yedikleri ikinci  gol  özelinde şunu hatırlatmak gerekiyor: “altı  pas  ve  penaltı  noktasında rakibe  stop-bakış-vuruş rahatlığı gösterirsen  topu  da  kalende  görürsün!”

İki  Takıma Gerekenler

Fenerbahçe’de  İrfan  gibi Dezeko’nun da  dinlenmesi gerekiyor!

Çünkü,  Dzeko ve bir  iki  sanatkar ve çevre  kontrollü müthiş pasları olan Tadiç’in  yorgunluklarıyla fizik kaliteleri azalmış  görünüyor.

MKE Ankargücü’nde  Kaleci  Bahadır’ ayrı özel yorumlar  gerekiyor.  Bunu başta  takımın  teknik patronu  Emre  Belezoğlu’nun  başta  basın toplantısı olmak  üzere her  zeminde  dile getirmesi gerekiyor.

Çünkü; kaleciler yalnız  adamdır. Bahadır gibi  gelişime  açık  ve  A  Milli  takıma   ve  Montello’ya “ben de varım-burdayım”  mesajının  Bahadır açık ara bu maçta verdi.

Fenerbahçe maçında Tadiç ve  Ferdi’nin  çıkmaz  şutlarını  bertaraf eden isim Bahadır’dı.

MKE Ankaragücü’nde Hanousek’e  rakibini  kendinle  çizgi  arasına  atarsan rahat edersin,  aksi  halde içe yani kalene yaklaştırırsın denmeli.

 İsmail  Kartal  ve  Emre  Belezoğlu Öğretileri

Maç  önü ve sonrası  açıklamalarıyla   her  iki teknik adam da  skordan bağımsız  olarak söylemek gerekirse; “doğru işler ve  açıklamalar  yaptılar”

Emre Belezoğlu ilk 35  dakika oyunu tuttuklarını, karşı cevapları verdiklerini, 19  maçta  4 maçı  kaybettiklerini, 35 dakikadan sonra Fenerbahçe’nin  kanat organizasyonlarına engel olamadıklarını  söylerken, rakiplerinin  kadro  formasyonunu takdir ediyordu.

Emre Belezoğlu herkese  nasip olmaz geçmiş futbol  kariyeri üzerine,  sakin  olarak  teknik  değerlendirme yapınca bu  işle ilgilenenlere  de bilgi  verici ve  öğretici oluyor.

Emre Belezoğlu’nun  basının oyuncu  ismi  üzerinden yapılan değerlendirmeleri tzağına düşmeyerek,   takımın  bütün olduğunu  vurgularken,  konuya  Sow ya da  Morutan özelinden  çok takım olarak  yaklaşması  da  yerinde  bir yaklaşımdı.

İsmail  Kartal ise iyi MKE Ankaragücü’nün direnci  ve  oyun disiplinini  överken, kendi oyunlarını rakibe kabul  ettirmeye  çalıştıklarını, değişikliklerde  başarılı  gözüktü.

Çünkü İsmail Kartal, Samsunspor  maçındaki yaptığı çağdaş futbolda artık yeri olmayan, “santrafor çıkar, santrafor, stoper  çıkar  stoper al ve  ortasaha çıkar  ortasaha al (!) “ garipliğinden eleştiriler üzerine ders  çıkarmış  göründü.

Memleketin sosyolojik yapısının ikliminden  kaynaklı  “atarlı  hallerimiz”  yeni gelen  yabancılara  yansıyor.

Bu  konuda hatta Avrupa  Şampiyonlar Ligi Finalinde    İnter’de  İlk  11 çıkıp  20 gün sonra Fenerbahçe’ye  gelen Dzeko da bile  görünüyor.  Samsun  maçında oyundan  alınınca el kol  hareketi yapan, Dzeko bu kez  oyundan  çıkarken profesyonelliğini  ve  karakter düzgünlüğünü gösterdi.

 Maç Sonu Haller ve Tablo

Süper Lig'in 23'üncü haftasında Fenerbahçe, MKE Ankaragücü ile Kadıköy'de karşılaştığı ligin test  maçını 3  puan  kazanımıyla 2-1 geçti. 

Avrupa’nın En Golcüsü Fenerbahçe  oldu. Bu sezon resmi  maçlar  tümelinde 101  gollük  performansıyla  Fenerbahçe Avrupa’nın en golcüsü olarak istatistiklere girdi.

Bu oyunda yetenek  ve sanatkar ayaklar  her zaman geçerlidir. Bir koşulla o da “fizik kaliten olması koşuluyla”  Cengiz Ünder  de taraflı tarafsız futbolun sanatkar  ayaklarından biri olarak MKE Ankaragücü maçında  da gösterdi. Cengiz,  sanatını ilk golde bilindik sol ayak içi muz tipi kesmesiyle ve  ikinci  golde ise  stop-sağ ayak içi  net vuruşuyla bir kez daha gösterdi.

Fenerbahçe’de Djiku ve Serdar Aziz uyumu dikkat  çekerken, Kruniç yerini  yadırgamış  göründü.

Fenerbahçe taraftarı  bu sezonun  belki de  en iyi ve çoşkulu  performansını gösterdi.  nedense bu hiçbir  futbolcu ve teknik ve idari yönetim tarafından dile getirilmedi

Klas net vuruşuyla penaltıyı boş geçmeyen Tolga ile Ferdi’nin  maç  sonunda içten iletişimi  ve  birbirine sarılması ise  kartpostalık profesyonel ve sportmen  karakterli  hoş bir kare  oldu.

Sözün Sonu Sacha Boey İle Geldi Ama; O Gitti! 

Sacha Boey Galarasaray’a geldi, oynadı ve profesyonelce gitti!

Galarasaray’da sezon  başında kamp  kadrosuna dahil edilmeyen,  ama  sürekli ve  sistemli  çalışma tavrıyla fizik kalitesini artıran, Sacha Boey takımda  ilk  11’e  girdi. O  hakemle, basınla ve  taraftarla  uğraşmadan oynadı  ve  takımına da  kazandırarak Bayern Münih’e gitti. Boey’e tebrikle başarılar dilerken, sıra Kerem Aktürkoğlu  ile Ferdi  Kadıoğlu’na  mı geldi? sorusu gündeme geldi.

İletişim  ve Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta        : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 

Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook (1):Kirizma
Facebook (2):MustafaKaraağaçlı
X               : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Tercüme