4 Mayıs 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.88 ₺
STERLIN 40.54 ₺
ALTIN 2,393.53 ₺
BTC 63,669.53 $
ETH 3,125.44 $
BİST 10,276.88

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Fenerbahçe Çekindiği Hatayspor’u Macerasız Farklı Geçti!

Yayınlama: 23 Ekim 2023 Pazartesi 09:26 Okunma: 77

Kadıköy’de mağlubiyeti Olmayan İki  Takım Karşı Karşıya 

Süper Lig'de  mağlubiyeti olmayan namağlup iki takım Fenerbahçe ile Hatayspor Kadıköy’de karşılaştı. 

Fenerbahçe’nin 4-2 üstünlüğü ile biten maçın skorları; Fenerbahçe adına 7. dakikada Szymanski, 15. dakikada Osayi, 39. dakikada Dzeko ve 63. dakikada İrfan Can Kahveci’den gelirken;  Hatayspor'un golleri 55. dakikada Ghoulam ve 90+4'te Aabid imzalıydı.

 

Maçın  Fark  Yaratan Fenerbahçe  ve Hatayspor  Ayrıntıları

Maçın  en önemli  ayrıntısı Fenerbahçe’nin maceraya girmeden sezon başından beri yeni teknik kadronun  anlayışını    yansıtan  3. Bölgede (1)10-15  saniyede top kapma ve  (2) pas trafiğini ters  kanada  döndürüp gol  organizasyonları arama  üzerine  kurulu  olmasıdır.

Hatayspor’da  maçın kaybedilmesinin en önemli ayrıntısı ise Volkan  Demirel’in  geride kalan 8 maçın aksine farklı oyun planıydı.

 

Hatayspor  namağlup  olma  sürecinde geçirdiği 8  maçlık periyotta önce gol yememe ve hızlı geçişlerle  gol arama planını Fenerbahçe karşısında   önce gol bulma  üzerine  acele  oyun  isteğiydi.

Bu oyunda istek başka saha  pratikleri başkadır.

Teknik yönden her  planı  iyı  ayarlasanız  bile  50  bin taraftarlı  saha  iklimlerinde bunu  sahaya yansıtmak  kolay değildir.

Bu aslında futbolda  her  takım için geçerli olan  deplasman gerçeğiyle doğrudan ilişkilidir.

 

Hatayspor ve 6  Şubat 2023  Deprem Gerçeği

Hatayspor adına yaşanılan   6 Şubat  depremi sonrası,   kafa  ve fizik olarak toplanmak ve  sahaya  çıkmak da ayrı bir  zorluk olarak  hala devam ediyor.

İdmanlarını İstanbul’da Milli Takım Tesislerinde yapıp  farklı  şehirlerde maçlara çıkıyor.

Hatayspor yeni plana  göre ise Mersin’e  taşınıp idmanları ve maçları orada  oynamaya hazırlanıyor.

 

Skordan Bağımsız Hatayspor’da  Fatura  Özeleştiriyle Volkan  Demirel’e..

Hatayspor  ligde 8 haftada  toplam   gol yiyen Fenerbahçe kalesine   İkinci 45’de biri frikikten  biri hareketli  oyunda kapılan topla kaydedilen  2  gol bıraktı.  

Ek olarak  da  Hatayspor’un 8 isabetli şutu  da  maçın Hatayspor adına olumlu bir  istatistikti.  Maçın 46-65. dakikalarda Fenerbahçe’yi bunalttığı da  dikkatli gözlerden kaçmadı.

 

Maçın  kaybedilmesini üzerine alan Volkan  Demirel maçın teknik detayını  sistem değişimine bağlarken bunun  sorumlusunun kendisi  olduğunu açıklarken  memlekette  rastlanamayan teknik özeleştirisiyle  dikkat çekti.

Maçın Sonunda  Beliren Sonuçlar

Fenerbahçe  aldığı Hatayspor  galibiyetiyle Süper  Ligde  9’da 9  yaparak,  puanını 27’ye çıkardı.

Fenerbahçe 3.bölgede yaptığı şok presleri, orta saha istikrarı marifetiyle derinlemesine geçiş oyunlarıyla ve ters kanat  aksiyonlarıyla  maçı  hanesine yazdırdı.

 

Fenerbahçe, ligde gelecek hafta Pendikspor deplasmanına giderken, 26.10.2023 perşembe günü Konferans Ligi'nde sahasında Ludogorets ile karşı karşıya gelecek. 

Fenerbahçe karşısında ligde ilk mağlubiyetini alan Hatayspor ise sahasında Volkan Demirel’in maç sonu belirttiği gibi rakibimiz  dediği  Kayserispor'u konuk edecek.

Maç öncesi Fenerbahçe'den Dzeko ve Sarı-Lacivertli taraftarların, Volkan Demirel'e çiçek vermesi de  maçın  özel önemde ve değerde bir  davranışı oldu.

Darısı TFF üzerinden  birbirlerine laf giydiren Futbolun  İstanbul oligarşiklerinin derbilerde  ve diğer  takımlarla yapacakları maçlara olsun.

 

Bu hafta Galatasataray ve Fenerbahçe’de Bayern  Münch Rastlantısı

Galatasaray  hafta  içinde UEFA Şampiyonlar  Ligi’nde  Bayern deplasmanına  çıkarken,   Fenerbahçe erkek basketbol  takımı ise Euroligde  deplasmanda Bayern Münich ile karşılacak olması ilginç bir rastlantı  olarak yaşanacak.

Dün (22.10.2023) oynanan Türkiye  basketbol  derbisinde ise  Basketbol Süper Ligi'nin 4. Haftasında Galatasaray Ekmas, sahasında Fenerbahçe Beko'ya 74-62'lik skorla  mağlup olması da  anılan rastlantıları daha ilginç hale getirirken;  her iki temsilcimize de Bavyera’da  başarılar  olsun.

 

*Fenerbahçe – Hatayspor  Süper Lig  Maçı (4-2). 22.10.2023.

İletişim  ve Erişim    
Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.
e-posta         : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 
Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara
Web         (3): www.yurtspor.com
Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir
Web         (5): www.mektepligazete.bülten
Facebook  (1): Kirizma
Facebook  (2): Mustafa Karaağaçlı
Twitter         : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1
 

Tercüme