7 Mayıs 2024 Salı
ads
DOLAR 32.27 ₺
EURO 34.73 ₺
STERLIN 40.36 ₺
ALTIN 2,400.92 ₺
BTC 63,228.67 $
ETH 3,052.62 $
BİST 10,336.50

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Fenerbahçe Avrupa'da İstediğini Aldı

Yayınlama: 15 Aralık 2023 Cuma 18:28 Okunma: 132

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu son hafta maçında Fenerbahçe, Slovakya temsilcisi Spartak Trnava ' yı 4-0 mağlup ederek grubu lider olarak atladı ve doğrudan son 16 turuna yükseldi.
Fenerbahçe' maçaa ideale yakın 11'yle başladı. Bu  düzen  içinde  Fenerbahçe' sezon başı 3. Bölgeye oyunu  yıkan  anlayışını gösterdi.

Fenerbahçe' maçın ilk dakikasından  başlayarak Spartak Trnava'ya baskısını hissettirdi. İlk  35 dakika  2-3 farklı olması gereken tabelayı değiştiremedi.

Ferdi Yine  Bekleneni  Verdi

Fenerbahçe'de  Ferdi   maç  boyunca hem savunmada hen ofans görevlerinde  açık  ara  maçın  en iyisiydi.

 

Fenerbahçe'de Ferdi takım oyununa verdiği  yardımlaşma, pres yapma ve olumlu paslarıyla gösterdiği performansını  golle süsledi.

Dzeko Yine  Boş  Geçmedi

Fenerbahçe'de    dikkat çeken  bir başka isim, 21 resmi maç 16  gol  ile Edin Dzeko oldu.   Edin Dzeko attığı iki golle duble yaparak sadece  skor  katkısıyla  değil, sağa  sola deplaseleriyle geriden  gelen  Szymanski ve Ferdi' ye boş alanlar  açtı. 

Dzeko bir santrafordan beklenen 2.  bölgeden  gelen toplara duvar olma  ve  stop pas ile Fenerbahçe'de     hücum obsiyonlarını zenginleştirdi.

Dzeko penaltı kazandırdiği pozisyondaki sol kanat bindirmesiyle de  klasik bir sol açık  gibi performas gösterdi.

 

İrfan  Can Yine Asistledi 

İrfan Can Kahveci  bu sezonki   her maç artan  seyir zevki yüksek oyununu Spartak Trnava  maçında da  gösterdi. İrfan Can Kahveci  topu  beklemeyen gidip alan ve  oyun kuran  formasyonunu   temaslı  oyundan  kaçmayan  mücadeleli  oyunuyla da gösterdi.

Dzeko'ya atırdığı 4. goldeki  40 metre  deparını çalımla  tamamlayıp  verdiği  asistle  perçinledi.

Tadic'den Yine Asist ve  Penaltı Geldi

Tadic  kötü  oynadığı  maçlarda bile mücadeleden kaçmadı. Spartak Trnava  maçında da Tadic   ilk  goldeki asisitindeki topu alması, bakması ve Ferdinin önüne  bırakması genç futbolcu adaylarına da derslik niteliğindeydi.

Tadic  bu  sezon Fenerbahçe'de  asist  istatistiklerinde  neden zirvede  olduğunu  bu maçta da gösterdi.

 

Tadic  bu performansı ile takımın  diğer futbolcularına  da  örnek oluyor.

İrfan Can Kahveci  de  bu derslik örneği asist katkısıyla  4. Golde gösterdi.

Fred hem defans  hem ofans katkısıyla Fenerbahçe'de   çok  özel  bir futbolcu  olduğunu bu maçta da gösterdi.

Fred'den Yine Özel Performas Geldi

Fred sakatlık sonrası her futbolcunun hemen ulaşmayacağı maç ritmini üç  gün  önce Beşiktaş maçında  ve bu maçta  da  gösterdi. Fred  girdiği her ikili mücadeleden  topla ve ayakta kalarak çıktı.

Fred kendini  izleyenlere hem ayağım iyi  hem de fizik kalitem  iyi mesajlarını bu maçta da  verdi.

 

İsmail ve Çaylak  Vasattı

İsmail takıma top kapma, alan parselizasyonuyla  defansif katkıda bulunurken, aldığı topları  da  olumlu kullanmasıyla dikkat çekti.

Szymanski  golle buluşamasa da aldığı topları olumlu  kullandı. Mücadeleden kaçmadı. Szymanski skor yapamamasını   ise 24 yaş  çaylaklığıyla  gösterdi.

Szymanski   özellikle maçın son  10 dakikasında vermesi  gereken  pasları vermeyerek kendi açısı  uygun olmayan şut denemeleri yaptı.

Fenerbahçe'de Kale ve  Defans Çizgisi

Fenerbahçe'de İrfan Can Eğribayat, net  gol pozisyonuyla  karşılaşmasa da   güven verici haliyle kalede  ben de varım  dedi.

 

Defansta Osayi-Samuel sağ kanat bindirmeleriyle takımın ofans gücüne katkı verirken, iki pozisyonda  attığı nerdeyse  100 metre  deparıyla  uçak gibi dedirtti.

Djiku ve Oosterwolde ile  sonradan oyuna  giren Serdar Aziz rakibin gücü gereği gerçek test maçlarını oynayamadılar.

Spartak Trnava'da Kaleci Takac

Fenerbahçe, Slovakya temsilcisi Spartak Trnava ' yı 4-0 mağlup ederken,  rakip takımın en iyi performansını  kalede Takac  gösterdi. Maçın ilk  35 dakikasında mutlak 4 pozisyonda kalesini gole kapatan Takaç, 4 gol yemesine karşın toplamda 7 gole engel  olarak skorun büyümesini önledi.

 

Maç Sonunda  Mart  Ayını Görmek Kısmet  Oldu

Gurubun  diğer maçında Ludogorets, Nordsjaelland'ı 1-0 mağlup etmesine rağmen, Fenerbahçe, Slovakya temsilcisi Spartak Trnava  karşısında aldığı  4 farklı galibiyetle  puanını 12'ye yükseltti ve averajla Ludogorets'in önünde grubu lider tamamladı.

12 puanlı Ludogorest ikinci, son maçlar öncesi lider olan Nordsjaelland üçüncü, Spartak Trnava ise grubu son sırada tamamlayıp Avrupa'ya veda etti.

İletişim  ve Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta        : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 

Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

 

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook (1):Kirizma
Facebook (2):MustafaKaraağaçlı
X                  : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Tercüme