20 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.24 ₺
ALTIN 2,499.53 ₺
BTC 63,969.20 $
ETH 3,059.82 $
BİST 9,693.46

Erteleme maçlarının sonuçları Ankaragücü'nü etkilemedi

Ankaragücü 4422
Yayınlama: 28 Şubat 2023 Salı 09:19 Kaynak: Haber Merkezi

Erteleme maçlarının sonuçları Ankaragücü'nü etkilemedi

Konyaspor, farklı yenilip 27 puanda çakıldı. Antalyaspor aldığı beraberlik ile puanını 25’e çıkardı. Ümraniyespor bir puanı son anlarda kurtarırken, dipte kalmayı sürdürdü. Giresunspor kendi evinde mağlup olunca, sarı-lacivertliler düşme hattına inmekten kurtuldu.

Spor Toto Süper Lig’de, 3’ü, ülkemizde 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketleri, biri de Kasım ayında İstanbul’da meydana gelen terör saldırısı nedeni ile ertelenen 4 müsabaka önceki gün oynanırken, çıkan sonuçlar puan tablosunu çok fazla etkilemedi.

Hem ligin zirvesini hem de alt grubunu yakından ilgilendiren müsabakalar sonucunda, Ankaragücü’nün sıralamadaki yeri değişmedi. 5 Şubat’ta oynadığı son karşılaşmada Fatih Karagümrük’e Eryaman Stadı’nda 2-0 yenilen sarı-lacivertliler, 22 puanla, 15. basamakta kalmayı sürdürdü.

Süper Lig’e tutunma mücadelesi veren Ankaragücü, 24. haftada 5 Mart Pazar günü Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ile Hatay merkezli depremler sonrasında, Süper Lig’de mücadele eden Hatayspor ve Gaziantep FK takımları ligden çekilirken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karar neticesinde fikstürde bu takımlarla maçları olan ekiplere, karşılaşacakları haftalarda 3 puan yazılacak olması, ligin kalan bölümünde zirve yarışı ile kümede kalma mücadelesine farklı bir boyut getirecek.

Şampiyonluk yarışında lider Galatasaray’ı takip eden ve hataya tahammülü olmayan Fenerbahçe, kendi sahasında oynadığı erteleme maçında konuk ettiği arabam.com Konyaspor’u 4-0 yendi. Sarı-lacivertliler, liderle arasındaki puan farkını 6’da tuturken, Konyaspor 27 puanda kaldı.

Teknik Direktör İlhan Palut ile yollarını ayırdıktan sonra oynadığı tüm maçları kaybeden yeşil-beyazlılar, 27 puanda çakılırken, alt gruptaki takımlar farkı kapatmaya başladı. Ankaragücü’nün sonucunu merakla beklediği müsabaka, Karadeniz’de oynandı. Ateş hattının içinde bulunan Giresunspor, kendi sahasında Yukatel Kayserispor ile karşılaştı.

Giresun Çotanak Stadyumu’ndaki mücadele 2-1 Kayserispor’un üstünlüğü ile sona erdi. Kazanması durumunda tehlike bölgesinden çıkacak olan Karadeniz temsilcisi bu yenilginin ardından 21 puanda kalırken, Ankaragücü, küme düşme potasına girmekten kurtuldu. Ümraniyespor, kendi sahasında 1-0 geriye düştüğü maçta Adana Demirspor ile 1-1 berabere kaldı. Ümraniye Şehir Stadı’ndaki maçın son bölümünde Badou Ndiaye, Adana ekibini deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Ev sahibi takım, 90. dakikada Olarenwaju Kayode ile beraberliği yakalayıp, bir puanı kurtardı. Bu sonucun ardından Ümraniyespor puanını 15’e yükseltmesine rağmen, evinde yitirdiği 2 puanla kümede kalma yolunda çok önemli bir avantajı kaybetti ve son basamakta yer almayı sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig 14. haftasında oynanması gereken ancak iki kez ertelenen Beşiktaş, Antalyaspor maçı ise 0-0 sona erdi. Ankaragücü’nün alt gruptaki rakiplerinden olan Antalyaspor, elde ettiği beraberlik ile 25 puana yükseldi

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme