29 Nisan 2024 Pazartesi
ads
DOLAR 32.56 ₺
EURO 34.93 ₺
STERLIN 40.44 ₺
ALTIN 2,441.22 ₺
BTC 62,905.91 $
ETH 3,272.87 $
BİST 9,915.62

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Erteleme Maçlarında Galatasaray ve Fenerbahçe Kazançlı, Beşiktaş Yaralı!

Yayınlama: 28 Eylül 2023 Perşembe 22:53 Okunma: 63

Erteleme  Maçları

UEFA Avrupa Kupası maçları nedeniyle Süper Lig’de 3. Haftada  ertelenen maçları Galatasaray  ve  Fenerbahçe  kayıpsız   tamamlarken Beşiktaş yara  aldı.
Galatasaray Golcüsüyle Kazandı

Galatasaray, Molde ile oynadığı Şampiyonlar Ligi Play-Off turu rövanş maçı  nedeniyle ertelenen İstanbulspor maçını 1-0’la kayıpsız  geçti. Okan Buruk   kadro  zenginliğini çevir  çevir oynat  rotasyonuyla  5'te 5 yaptı.

Kerem  Aktürkoğlu ile çalışılmış penaltıyı çift  vuruşla  Icardi  ile kaçıran  Galatasaray  yine  İcardı ile tek golle de  olsa  3 puanı almasını bildi.  Galatasaray, bu sonuçla, bu sezonki 12. resmi sınavında da mağlup olmadan sahadan ayrıldı.

Beşiktaş Deplasmanlarda Yok!

Beşiktaş, Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında çıktığı  Adana  deplasmanından ağır yaralı döndü. Adana Demirspor karşısında  4-2  kaybeden Beşiktaş  maçta yokları oynadı.  Bu sonuçla birlikte,  Trabzonspor   deplasmanı  sonrası Adana’dan  da el boş dönen Beşiktaş  son iki deplasmanda  7  gole  engel  olamadı.

Beşiktaş’ın  deplasman  oyunlarıyla  etkili olmadığı   Adana  Demirspor karşısında  bir kez  daha görüldü.

Kayserispor   maçında  yediği  golün  kopyasını  Adana  deplasmanında  da  kalesinde gören Beşiktaş  defans  dizilimi, pozisyon takibi  ve  oyuncu markajıyla amatörce  hatalar  yaptı.

İkinci bölgede top  tutmakta  zorlanan Beşiktaş sert  temaslar gerektiren  deplasman oyunlarında  rakibini rahatsız edemedi. Bu  direnci düşük etkisiz oyun  anlayışını  Şenol Güneş  saha kenarından seyretti.

Adana  Demirspor,  tarihinde  bu yıl ilk kez   bu yıl  Avrupa Kupası sahnesine çıkmıştı. Adana Demirspor’, UEFA Avrupa Konferans Ligi  play-off turu 2-1'in rövanşında  normal süresi ve uzatmaları 1-0  biten  maçta penaltılarla 5-4   kaybederek elenmişti.

Avrupa’ya   bu şekilde dramatik  veda eden Adana Demirspor 10 eksikle çıktığı  Beşiktaş maçında, Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan tabela yaparken; Beşiktaş'ın golleri Aboubakar ve Rashica’dan geldi.

Fenerbahçe Koşa  Oynaya!..

Anadolu  insanı  kolay işler için “güle  oynaya..”  deyimini kullanırken;   Fenerbahçe    koşa oynaya maç  kazandı.

Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında Fenerbahçe, sahasında Başakşehir ile karşı karşıya geldi. 4-0’la maçı  kazanan Fenerbahçe 6 lig maçını da  kazanmış oldu.

Maça istekli  ve  baskılı  giren Fenerbahçe  sert ve hızlı presiyle bunalttı. Toplam 22 faul yapan  ve 4 sarı  kart  gören  Fenerbahçe’de maçı  bu anlayış kazandırdı. Fenerbahçe’de aslında  maçı  kazanma  sırrı da bu anlayıştı 

Geçtiğimiz  yılların  helva gibi  oynayan ve ısırmayan   İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si sert ve şok  preslerle   Başakşehir’i   oyundan düşürdü. 

Fenerbahçe, bu sezon 13’te 13 yaptığı maçta, Djiku, Leo Duarte (KK), Szymanski (2) ile skor  yaptı.

İletişim  ve Erişim    
Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.
e-posta         : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 
Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara
Web         (3): www.yurtspor.com
Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir
Web         (5): www.mektepligazete.bülten
Facebook  (1): Kirizma
Facebook  (2): Mustafa Karaağaçlı
Twitter         : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Tercüme