4 Mayıs 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.88 ₺
STERLIN 40.54 ₺
ALTIN 2,393.53 ₺
BTC 62,980.01 $
ETH 3,108.01 $
BİST 10,276.88

Emre Belezoğlu'ndan Ankaragücü sözleri

Ankaragücü 4579
Yayınlama: 1 Ocak 2024 Pazartesi 15:28 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Futbol Plus ekranlarında Ankaragücü ve kendisi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Emre Belezoğlu'ndan Ankaragücü sözleri

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Futbol Plus ekranlarında Ankaragücü ve kendisi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Herkesin her dilde ilk öğrendiği kelime 'nasılsınız?' Karşı tarafa nezaketen genelde sorulan ama samimi bir şekilde cevabı belki önemsenmeyen en önemli soru. Çok aslında parçalı bulutlu. Çok iyi de değilim, kötü de değilim. Hayatımda beni tanıyan herkes bilir ki çok şükür edeceğim konu var hayatımda ama bir o kadar da mesleğimiz gereği getirmiş olduğu yoğunluk, stres bazen kaldırılabilir bazen kaldırılamaz hale gelmesinden dolayı kendimi kötü hissettiğim parçalı bulutluyum ya İstanbul'un, Ankara'nın son dönemindeki havası gibiyim. Bir iyiyim, bir kötüyüm ama ailem, yakın dostlarım, arkadaşlarım onların varlığı benim için yeterlice sevinmem adına, mutlu olmam adına önemli sebepler."

"YORUCU OLMAYA BAŞLADI"

"İşim de Ankaragücü. Ailenin en yeni, en genç üyesi olarak o camianın içinde olmaktan dolayı mutluyum. Takım biraz daha skorları elde etse oyunsal gelişmeler var. Kötü de gitmiyor skorlar da çok kötü gitmiyor ama malum süreçler. Birazcık yaşadığım son haftadaki kulübün yaşamış olduğu süreçler bizi birazcık üzdü. Olayların istenmeden de içinde yer almamız, klasik bir benim hikayemin karşılığı Türk futbolunda. Yorucu olmaya başladı belki ondan dolayı biraz parçalı bulutluyum ama yine de samimi sorun için teşekkür ediyorum. Cevabım biraz parçalı bulutlu."

"BAŞKANIMIZ ÜZÜNTÜSÜNÜ BELİRTTİ"

Tabii ben öncelikle sürecin bu şekilde ilerlemesinden, Türk futbolunun bununla meşgul olmasından, Faruk Koca'yı birebir tanımış, başkanımızı bire bir bilen biri olarak olayların içinde ne yazık ki en ön safhada yer almasından, bu kırmızı çizgilerin onun tarafından aşılmasından dolayı üzüntümü, rahatsızlığımı dile getirerek başlayayım senin soruna. Kendisini tanıyorum, gerçekten de iyi bir insan olduğunu gördüm, zaman geçirdik beraber. O da üzüntüsünü ve pişmanlığını bu olayın içinde bu şekilde aktör olarak yer almasından üzüntüsünü dile getirdi. Bugün gelinen noktada aslında Türk futbolunda hiç alınmamış bir şekilde ağır bir cezayla karşı karşıya kaldı. Tahkim süreçleri devam edecek, bir de bunun hukuk anlamında sosyal tarafı var. Başkanımız yani iki haftaya yakın süredir hapisteydi, tahliye edildi kendisi.

"GRİ BİR HAYATIM VAR"

Birçok pişmanlığım ve birçok iyi yaptığım dediğim şeyler var. Ne beyaz ne de siyah bir hayatım var. Gri bir hayatım var. Birini kırdıysak, üzdüysek, istemeden de olsa hakkına girdiysem pişmanlığımı ve üzüntümü dile getiririm. Beni seven kadar sevmeyen de var. Çok güzel gri bir hayat yaşadım. Futbolda kimsenin beyaz olduğunu gördüm için bu eleştiriyi kendim için yapabiliyorum.

"BEN BU ÜLKE İÇİN SERT BİR KARAKTERİM"

Bizim derimiz kalınlaştı artık. İnsanlar, ne yazık ki bizi istedikleri kadar vuramıyorlar. Herkesin bir hedef ve strateji doğrultusunda bize yüklendiğini düşünüyorum. O yüzden bunu samimi bulmuyorum. Ben de insanım, hatalar yapıyorum. Herkesin beni sevmesi gibi bir lüksüm yok, böyle bir beklentim de yok. Ben, bu ülke futbolu için sert bir karakterim. Bazen istemeyerek de olsa insanları kırdığım ve üzdüğüm süreçler olmuştur. Bundan geri atmaktan ve pişmanlığımı dile getirmekten hiç çekinmem. Yönetme konusunda artık alıştım. Süreç beni sert birsi haline getirdi. Beni sevenlerin karşılığını vermek, sevmeyenlerle muhatap olmaktan vazgeçmeyle meşgulüm.

"F.BAHÇE'YE GERİ DÖNECEĞİM"

Şu an Ankaragücü'nün başında olmaktan dolayı çok mutluyum. Ankara'yı her anlamda çok sevdik. Oğlum, Ankaragücü'ne tutkuyla bağlı. Görevim itibarıyla burada her şeyi yapmak için çalışıyorum. İyi bir ekibimiz ve iyi bir oyuncu grubumuz da var. Burada güzel şeyler başaracağız. Fenerbahçe'de zaten teknik direktörlük, sportif direktörlük ve futbolculuk yaptım. Bir gün tekrar olursa yine mutlu olurum. Sportif direktörlüğü de isteyerek yapmamıştım. Beni sahanın içi motive ediyor. Bir gün yeniden Fenerbahçe'nin hocası olacağımı düşünüyorum. Olmazsa da hayatın sonu değil benim için.

"BEN KAYBETMEYİ SEVMİYORUM"

Sahanın içini yorumlarken Metin Tekin'in sözlerini çok önemserim. Benim için değerli bir insandır. "Sporcu eğer kazanmayı önemsemiyor, kaybetmekten dolayı üzülmüyorsa, o benim gözümde gerçek sporcu değil" benzeri bir açıklaması olmuştu. Üstüne basarak söylüyorum, ben kaybetmeyi sevmiyorum. Oyuncu grubumun kötü performans göstermeye başladığı andan itibaren ben de onları yönetmek adına doğru işler yapmak istiyorum.

"İŞLER KÖTÜYSE GERİLİYORUM"

Sporcuyken de böyleydim. İşler kötü giderken ben gerilen bir insanım, takımımın menfaatleri doğrultusunda agresyonumu kontrol ettiğimde çok önemli işler yaptım. Bunu kontrol edemediğim de kendim dahil etrafıma çok önemli zararlar verdiğim oldu. Sporcu, kazanma odaklıdır. Böyle de olmalıdır. Kaybetmeyi de kabul etmek zorunda olduğunu bilerek, yine ertesi maça çıkmak ister. Ben böyle bir oyuncuydum. Her zaman meydan okumaktan geri durmadım. Antrenmanda da böyleydim, maçlarda da böyleydim. Etrafımdaki herkesi de kazanmak için motive etmişimdir. Bence de sporcuyu besleyen duygu budur.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme