24 Eylül 2026 Perşembe

Dursun Özbek açıkladı! Galatasaray’dan Şampiyonlar Ligi’nde 60 milyon euro gelir

DİĞER Galatasaray
Yayınlama: 25 Nisan 2026 Cumartesi 13:40 Editör:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılıların bu sezon Şampiyonlar Ligi’nden 60 milyon euro gelir elde ettiğini duyurdu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün Şampiyonlar Ligi’nden elde ettiği geliri resmen açıkladı. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bütçe toplantısında konuşan Özbek, kulübün Avrupa gelirlerine dair çarpıcı veriler paylaştı.

60 milyon euroluk dev gelir

Özbek, Galatasaray’ın bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği performans sayesinde 60 milyon euro gelir elde ettiğini duyurdu. Bu rakam, kulüp tarihinin Avrupa gelirlerinde ulaşılan en yüksek seviyelerden biri olarak dikkat çekti.

Son 16’ya kadar yükseldi

Sarı-kırmızılılar, Devler Ligi’nde:

  • Lig aşamasında 3 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyetle 10 puan topladı,
  • Play-off turunda Juventus’u eleyerek son 16’ya kaldı,
  • Son 16 turunda ise Liverpool’a elenerek turnuvaya veda etti.

Hedef: gelirleri artırmak

Dursun Özbek, kulübün finansal hedeflerine de değinerek şu ifadeleri kullandı:
“Şampiyonlar Ligi’ndeki performansımızla son 2 ayda 60 milyon euroluk bir gelir elde ettik. Bu seviyeyi korumak istiyoruz. Yayın gelirleri istediğimiz noktada değil. Uluslararası pazarda yeni gelir kaynakları oluşturmak için çalışmalarımız sürüyor.”

Galatasaray yönetimi, Avrupa’daki sportif başarının yanı sıra ticari gelirleri artıracak projelere de odaklanmış durumda.

İlk Yorumu Sen Yaz