3 Mayıs 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.85 ₺
STERLIN 40.66 ₺
ALTIN 2,379.20 ₺
BTC 61,844.39 $
ETH 3,057.91 $
BİST 10,261.08

Dogecoin ve Avalanche Rekabeti: DOGE ve AVAX’ta Son Durum!

GÜNCEL 1395
Yayınlama: 12 Aralık 2023 Salı 16:38 Kaynak: Haber Merkezi

Dogecoin ve Avalanche Rekabeti: DOGE ve AVAX’ta Son Durum!

Uzun süre yaşanan düşüşlerden sonra kripto para piyasası son günlerdeki yükselişi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Peki, popüler iki altcoin olan Dogecoin (DOGE) ve Avalanche’te (AVAX) son durum ne?

Avalanche ve Dogecoin Yorumları

Avalanche (AVAX), son 24 saat içinde yüzde 20'ye varan bir artışla 42 dolara çıkarak piyasa değeri ile Dogecoin'i geçti. Haftalık kazancını yüzde 85'e çıkarak AVAX büyük bir ivme yakaladığını gösteriyor. Bu yükseliş, Avalanche'ın DeFi alanında öne çıkan projelerden Trader Joe ile bağlantılı duruyor.

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de dile getirildiği gibi DeFiLlama’nın sağladığı veriler, Avalanche’ın merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında da büyük bir ivme yakaladığını gösteriyor. Özellikle Avalanche ağının üzerine inşa edilen lider merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) Trader Joe ile ilgili kayda değer gelişmeler olduğunu ortaya koyuyor. 11 Aralık’ta Trader Joe’nun ücret gelirleri 1.23 milyon dolara yükselerek yılın ikinci en yüksek seviyesine ulaştı. Ayrıca, platformun geliri 145 bin dolara çıkarak önemli bir kilometre taşına ulaştı. DEX tarafında bunlar olurken AVAX‘ın fiyatında ise son 24 saatte yüzde 20 oranını bulan ve 40 dolar seviyesini aşan kayda değer bir artış görüldü.

Buna ek olarak kripto para analisti Ali Martinez, TD Sequential göstergesinin Dogecoin (DOGE) özelinde haftalık grafik incelemesinde bir satış sinyalini yansıttığını belirtti. Martinez, bu duyuruyu Dogecoin’in daha önce gerçekleştirdiği yukarı yönlü hareketlerini engelleyen önemli bir direnç seviyesini yeniden ziyaret ettiği zamana denk geldi.

Avalanche Nedir?

Avalanche (AVAX), özellikle hız, ölçeklenebilirlik ve düşük işlem ücretleri ile öne çıkan bir blockchain platformudur. Avalanche, birçok blockchain ağının karşılaştığı ölçeklenebilirlik ve performans sorunlarına çözüm sunmak üzere tasarlanmıştır. Bu platform, farklı blockchain ağlarının bir arada çalışabileceği ve birbirleriyle etkileşime girebileceği bir ekosistem sunar.

AVAX, Avalanche platformunun yerel tokenıdır ve ağdaki işlemlerin gerçekleştirilmesi, akıllı sözleşmelerin yürütülmesi, işlem ücretlerinin ödenmesi ve ağ yönetimine katılım için kullanılır. AVAX tokenları, yatırımcılar ve kullanıcılar tarafından kripto para borsalarında alınıp satılabilir ve çeşitli dijital cüzdanlarda saklanabilir.

Kaynak: https://coin-turk.com/avalanche-avax-durmuyor-dogecoin-gecti

 

 

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme