19 Mayıs 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.21 ₺
EURO 35.12 ₺
STERLIN 40.88 ₺
ALTIN 2,500.70 ₺
BTC 67,008.90 $
ETH 3,129.86 $
BİST 10,643.58

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Dışarıdan Mahalle, İçeriden Takım Baskısına Rağmen Zirve Fenerbahçe’nin!

Yayınlama: 3 Şubat 2024 Cumartesi 23:55 Okunma: 881

Süper  Ligin  Zirvesinde İki  Zor Deplasman

Galatasaray  ve Fenerbahçe  Süper Lig'in 24'üncü haftasında sezonun  zor deplasmanlarını kayıpsız geçti.

Bir gün önce Galatasaray Samsunspor  galibiyeti ile maç fazlasıyla  İstanbul’a lider dönünce mahalle baskısını  rakibi Fenerbahçe’ye hissettirdi. 

Ligin son haftalarında maçların aynı saatte  başlaması  bu mahalle baskısını  yaşatmamak üzerine kuruludur.

Mahalle baskısını üç  puan öne  geçen Galatasaray ile  yaşayan Fenerbahçe  maç öncesi bir de  Başkan Ali Koç’un antisosyal medya trollerinin anti-Fenerbahçe  halli olumsuz tepkileriyle Divan Kurulu’nda tekrar aday olmayacağını açıklamasıyla, bu sefer Antalya  maçı öncesi  iç  baskıyı  yaşadı.

Antalyaspor’da Sergen Yalçın Rahatlığı

Artık  bilindik klasik 5-6 dakikalık uzatmayla biten  maçta, Fenerbahçe için  Antalyaspor  maçını  zor kılan faktörlerin  başında Sergen Yalçın geliyordu.  Antalyaspor  Sergen  Yalçın’ın  gerek kimlik  kişilik ve  gerekse teknik  futbol yapısı nedeniyle  maça rahat  başladı.

Antalyaspor’lu oyuncuların  top  tutmaları,  pas  trafikleri ve adam eksiltmeleri gözlendiğinde anılan rahatlığın  izleri maç boyunca  gözlendi.

Saha  dizilimi  olarak 4-1-4-1

Fenerbahçe’de Mücadele Sorumluluğu ve  Birkaç İsim

Antalyaspor maçında gerek  Galatasaray’ın  galibiyetinin  mahalle  baskısı  gerekse kendi takım içi  baskının sonucu  olarak  Antalyaspor   kadar  rahat  bir  maç oynamadı ama; takım olarak  mücadele  sorumluluğunu gösterdi.

Fenerbahçe’nin son 9 sezondur finalleri ve  son  maçları beklendiği  gibi bitirememesi, şampiyonlukla sonuçlandıramaması  kırılgan futbol  kimliğinden kaynaklı  olduğu yaygın kabul  gören  bir bulgudur.

 Memleket futbol  ulemalarının “son 10   yılın en  iyi kadrosu  bu Fenerbahçe”  diye   güzellemeler yaptığı bu  kadronun hala  5  üst düzey stoperli savunmasına  ve çevir çevir oynat formasyonlu  orta  sahasına   karşın 1. ve 2.  bölge defoları hala devam ediyor ve  açık seçik görülüyor.  

Maçlarda özellikle  1-0’ı  korumalı geçen dakikalarda   Fenerbahçe taraftarının  tedirginliği  Fenerbahçe’nin güçlü  oyun kimliğini gösteremediğine  işaret  ediyor.

Tüm bu  kritik hallerine  karşın; Fenerbahçe’nin  bu sezonki mücadele gücü  tartışılmıyor.

Maç  için  birkaç isim  anılırsa; Antalyaspor maçında  da tabelaya katkısı olan ve oynadığı dakikalarla   attığı goller ile  Michy Batshuayi  her  maça  1 gol yazmasıyla   maç-gol sayısında verimliliği yüksek göründü.

İsmail Yüksek top  kapma  performansına ilk  golde Cengiz’e tek paslı  gol asisti yapmasıyla   göz  doldurdu.

Cengiz geçen  haftaki  MKE Ankaragücü  galibiyetini getiren  gollerinden  sonra bu hafta da Antalyaspor’a attığı golle   bu oyunun kendine özgü  ve özel sanatkar isimlerinden olduğunu  gösterdi.

Mert ve  Ferdi de bek  bindirmelerinde iyiydi.

Söz Sonunda 24  Saat Sonra Zirveyi Almak Önemliydi

Her  takım  için  bol  gollü  skorlar  istatistik yaparken, tek ve iki  golü galibiyetlerle   kayıpsız geçilen maçlar sonucunda gelen şampiyonluklar  yeni bir   tarih  sayfası yazar.  Bu bağlamıyla Galatasaray’ın  Samsunspor  galibiyeti ile maç fazlasıyla  İstanbul’a lider  dönmesinin  üzerinden 24  saat   geçince Fenerbahçe’nin tekrar liderliği alması moral-motivasyon, gelecek  maç hazırlıkları   ve özgüven yönüyle  hem önemli hem de değerlidir.

İletişim  ve Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta        : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 

Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook (1):Kirizma
Facebook (2):MustafaKaraağaçlı
X               : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Tercüme