25 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.54 ₺
EURO 35.01 ₺
STERLIN 40.83 ₺
ALTIN 2,435.31 ₺
BTC 63,802.52 $
ETH 3,128.40 $
BİST 9,773.65

Diş Eti Kanaması Nasıl Önlenir?

GÜNCEL 2616
Yayınlama: 26 Nisan 2023 Çarşamba 16:54 Kaynak: Haber Merkezi

Diş Eti Kanaması Nasıl Önlenir?

Diş eti kanaması, diş etlerinin hassasiyetine veya iltihaplanmasına bağlı olarak diş etlerinde görülen kanama durumudur. Diş eti kanaması sıklıkla diş fırçalaması sırasında veya dişler arasına ip geçirme gibi diş hijyeni uygulamaları yapılırken ortaya çıkar. Bunun yanında, diş eti hastalıkları da diş eti kanamasına neden olabilen durumlardandır.

Oral diagnoz kliniği ve tedavileri hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Diş eti kanamasının en yaygın nedeni diş plağıdır. Diş plağı, yiyecek ve içeceklerin kalıntılarından oluşan bir film tabakasıdır. Diş plağı diş etleri üzerinde biriktiği zaman basit bir şekilde iltihaplanmalara ve diş eti hastalıklarına neden olabilir. Diş eti kanaması, diş eti hastalıklarının bir belirtisi de olabilir. Diş eti hastalıkları, diş etleri çekilmesi, diş kaybı ve diğer ciddi sağlık sorunlarının oluşmasına neden olan hastalıklardandır. Bu nedenle de diş eti kanaması herhangi bir şekilde ihmal edilmemeli ve son derece ciddiye alınarak hemen hekime başvurulmalıdır.

Diş eti kanamasından kaçınmak için, düzenli olarak dişlerinizi fırçalamalı ve diş ipi kullanmalısınız. Ayrıca, düzenli diş muayenesi ve diş temizliği yaptırmak da diş eti hastalıklarının önlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Bunları düzenli bir şekilde uygulamanız ve diş hekiminizi belirli aralıklar dahilinde ziyaret etmeniz ile beraber diş eti kanaması sorunuyla da karşılaşmayacaksınızdır. Günümüzde kullanılan tedavi yöntemleri, olası diş eti kanamalarından sonra herhangi bir acı hissetmeden tedavi olabilmenize imkan tanır. Bu sayede sizler de bir korku yaşamadan kısa sürede tedavinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme