29 Mart 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.43 ₺
EURO 35.39 ₺
STERLIN 41.01 ₺
ALTIN 2,326.30 ₺
BTC 70,804.83 $
ETH 3,561.48 $
BİST 9,079.97
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

Depremden kurtuldular, şampiyon oldular

HENTBOL 7679
Yayınlama: 29 Mayıs 2023 Pazartesi 20:45 Kaynak: Haber Merkezi

Depremden kurtuldular, şampiyon oldular

6 Şubat depreminin yerle bir ettiği Gaziantep’in Nurdağı ilçesinin Halk Eğitim Hentbol takımı 1.Lig'e yükseldi.

Final maçında Siirt Özel İdare’yi 40-28 mağlup ederek  1.lige yükselen Nurdağı Kadın Hentbol Takımı bu  şampiyonluğu depremzedelere armağan etti.

Nurdağı Hentbol Halk Eğitim Hentbol Takımı Başkanı Zeki Göçer ve sporcuların depremde yakınlarını kaybetmelerine rağmen sporla hayata tutunmaya çalıştı.

Hentbol Federasyonu deprem grubundaki  tüm takımların masraflarını karşılayarak ikinci yarı maçlarını tamamını Ankara’da  oynattığını ifade eden antrenör Başar Ocak, “Depremle yerle bir olan Nurdağı’nın acısını bir nebze  gidermiş olduk ancak bu acının unutulması zor” dedi.

KAYIPLARIMIZA RAĞMEN

“Deprem sonrası ligden çekilmeyi düşündük. Ancak başkanımız ve Halk Eğitim Müdürü’ne şampiyonluk  söz verdiğimiz için  lige katılmayı karar aldık. Başkanımızı depremde kaybettik. Sporcularımızın  yakınları depremde hayatlarını kaybettiler. Bu nedenle Nurdağlı 4 sporcumuz  ikinci yarı maçlarına gelemedi. Hem başkanımıza hem de bu sporcularımıza  verdiğimiz sözü yerine getirip,1.Lig'e çıktık”

HEM BAŞKAN HEM ANTRENÖR

“6 Şubat depreminden sonra başkanımızı kaybedince bu kulübü bırakamazdım. Bütün maddi ve manevi sorunları tek başıma sırtlayıp  takımı şampiyonluğa ulaştırdım. Hem başkan hem de antrenör olarak maddi ve manevi tüm sorumlulukları üstlendim. Şimdi hedefimiz 1.Lig'de şampiyon olup, Süper Lig’e çıkmak. Bunun için  Gaziantep’in ileri gelenleriyle konuşup her türlü desteği isteyeceğim.”

YOLA DEVAM EDECEĞİZ”

“Devam etmemizi kimse beklemiyordu. Hentbol Federasyonu bizi aradı, devam edeceğimizi söyledi tüm masraflarımı ı karşıladıkları için teşekkür ederiz. Büyük bir felaket yaşadık. Bunu atlatmamız elbette kolay olmadı. Ama şartlar ne olursa olsun mücadeleye devam edeceğimiz söyledik ve  şampiyon olarak mutlu sona ulaştık.”

İlk Yorumu Sen Yaz
Tercüme