28 Mart 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.35 ₺
EURO 35.12 ₺
STERLIN 40.85 ₺
ALTIN 2,306.34 ₺
BTC 70,691.33 $
ETH 3,551.14 $
BİST 9,079.97
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

Deprem spor dünyasını da vurdu

GÜNCEL 5905
Yayınlama: 10 Şubat 2023 Cuma 20:54 Kaynak: Haber Merkezi

Deprem spor dünyasını da vurdu

Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinde spor dünyası da ağır kayıplar verdi.

Futbol, basketbol, voleybol, güreş, binicilik, gibi branşlarda birçok sporcu ve yönetici hayatını kaybetti.Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde ciddi hasarlara sebep olan depremler, spor camiasında can yakan kayıplara neden oldu. Futbol, basketbol, voleybol, güreş, atıcılık gibi branşlardan pek çok sporcu ve yönetici hayatını kaybetti.

KAYIPLAR, SPOR CAMİASINI YASA BOĞDU

10 şehirde çok sayıda spor kulübünün etkilendiği depremlerde, Yeni Malatyaspor forması giyen kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan, Bölgesel Amatör Lig 2. Grup ekibi Kahramanmaraş İstiklal Spor'da oynayan Taner Kahriman, Hakan Doğan ve Saruhan Bolat, İskenderunspor'da teknik ekipten Halil İbrahim Ölmez ile 18 Yaş Altı Takımı'nın sporcusu Burak Duraltı hayatını kaybetti. Onvo Hataysporlu oyuncu Verda Demetgül, Hatayspor malzemecisi Onur Akdeniz ve Kadınlar 3. Lig ekibi Şanlıurfa Gençlikspor Antrenörü Mustafa Abak ile eşi Hacer Abak da enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

16 VOLEYBOLCU HAYATINI KAYBETTİ

Voleybol camiasından da çok sayıda isim hayatını kaybetti. Kahramanmaraş merkezli depremlerde, TVF Kadınlar 1. Ligi B Grubu'nda mücadele eden Gaziantep temsilcisi Merinos Voleybol'un smaçörü Betül Çoban Çakır ve voleybolcu eşi Bedrettin Çakır, TVF Erkekler Voleybol 2. Ligi 6. Grup ekibi Malatya BBSK'dan Mehmet Can Ağırbaş, Murat Çiloğulları, Resul Gün, Görkem Can Gündüz ve Tunahan Yıldız, Üzümdalı Gençlik ve Spor Kulübü'nden Bedir Terlik ve Hasan Ekşi, Alpedo Kahramanmaraş Voleybol Yardımcı Antrenörü Ümit Can Doğan ile Kıbrıs'tan Adıyaman'a gelen Kuzey Kıbrıslı voleybol takımı kafilesinden 16 kişi hayatını kaybetti.

9 GÜREŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sporcularının kaldığı binanın yıkılması sebebiyle enkaz altında kalan güreşçilerden Ahmet Taş, Mehmet Eskisarılı, Ali Gürsoy, Eray Şimşek, Halil İbrahim Erdine, Hasan Sarıtürk, Ozan Datlı ve Ahmet Durman ve Aslan Ekiz vefat etti. Kahramanmaraş TOHM atıcılık sporcusu Sefa Bayraktar, Antakya Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Erhan Önal, Türkiye Binicilik Federasyonu sporcusu Semanur Baysal ve Turgutlu Belediyesi e-spor oyuncusu Gizem Harmankaya da hayatını kaybetti.

CHRİSTİAN ATSU'DAN HABER ALINAMADI

Öte yandan Hatayspor'da enkaz altında kalan Christian Atsu ve sportif direktör Taner Savut ile Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Çankaya Üniversitesi'nin milli basketbolcusu Nilay Aydoğan'ı kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
Tercüme