19 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.59 ₺
EURO 34.82 ₺
STERLIN 40.43 ₺
ALTIN 2,509.71 ₺
BTC 64,192.63 $
ETH 3,077.61 $
BİST 9,693.46

Deprem hayallerimizi de yıktı

VOLEYBOL 3658
Yayınlama: 6 Mart 2023 Pazartesi 08:36 Kaynak: Haber Merkezi

Deprem hayallerimizi de yıktı

Malatya Galip Demirel Kadın Voleybol Takım antrenörü Mehmet Şekeryapan, 10 ili vuran 6 Şubat depremine Malatya’da yakalandığını, bu afetin hayallerini de yıktığını söyledi.

Malatya’da iyi bir yapı organize ettiklerini, Malatyaspor futbolda küme düşerse, yerinin kadın voleybolu ile doldurulacağını planladıklarını açıklayan deneyimli antrenör Mehmet Şekeryapan, “Bu fikri yöneticilerimiz de kanıksamıştı. Ne yazık ki, deprem, hayallerimizi yıktı” ifadelerini kullandı.

Mezarlıkta geceledik

‘Deprem değil, kıyamet günü gibiydi’ tanımını yapan tecrübeli antrenör geceyi şöyle anlattı:

“Gerçekten büyük bir kaostu. Milletvekili Veli Ağbaba’nın otelinde konaklıyordum. Bana harika ev sahipliği yaptılar, onlara müteşekkirim. Otel yıkılmadı, ama hasar gördü. Kolonlar ileri geri gidiyor, yer müthiş sarsılıyordu! Bir süre sonra kendimi yerde buldum. Otel personeli beni bulunduğum yerden çıkardı.  Canımızı kurtardıktan sonra aklıma hemen takım geldi. 12 kişilik takımın 10’u Malatya dışındandı. 

Aynı yerde kalan 6 sporcuyu ben, bir başka evde kalan 4 sporcumuzu da bir yöneticimiz aldı. Güvenilir bir yer olarak seçtiğimiz mezarlıkta toplandık. Daha sonra emniyetli bir yer düşüncesiyle tek katlı bir villaya geçtik. İkinci depreme de orada yakalandık. Kendimizi dışarı attığımızda, konutun sadece çatısı kalmıştı! Çaresiz, mezarlığa döndük. Mezarlık Müdürü bize orayı konut hale getirdi sağ olsun. Geceyi orada geçirdik. Sporcularımı yerlerine yerleştirdikten sonra iki sporcu ile Şırnak’a gittim. Bir sporcumun eşi Cizre’de oynuyordu. Onu da Şırnak’ta eşine teslim ettikten sonra Ankara’ya, evime döndüm.  Bu arada, biz kurtulmuştuk ama erkek takımımız enkazda kaldı, hepsine rahmet diliyorum!”

Malatya’yı bırakmam

Mehmet Şekeryapan bundan sonra Malatya’yı bırakmayacağını ancak yaralar sarılana kadar Ankara veya bir başka şehirde çalışıp Malatya’da maç yapmayı planladığını belirtti.

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun Kahramanmaraş ve Malatya’nın liglere devam etmesini istediğini, kendilerinin de bunu kabul ettiğini ifade eden Mehmet Şekeryapan sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu öneriyi kabul ettik. Bu iki takımı şu anda Ankara’da, Voley Otel’de kamp yapıyoruz. Bundan sonraki masraflarımızı da Federasyon üstlendi. Gücümüz yettiğince müsabakalara çıkacağız. Yardımları için Mehmet Akif Üstündağ nezdinde Türkiye Voleybol Federasyonu’na çok teşekkür ediyorum.”

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme