29 Nisan 2024 Pazartesi
ads
DOLAR 32.46 ₺
EURO 34.93 ₺
STERLIN 40.93 ₺
ALTIN 2,435.65 ₺
BTC 62,790.90 $
ETH 3,163.03 $
BİST 10,082.77

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Bu Kez, Bu Olympiakos'un Bileti İstanbul’da Kesilir!

Yayınlama: 12 Nisan 2024 Cuma 09:08 Okunma: 251

UEFA Avrupa Konferans Liginin  Sert İklimi

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda  Pire’de  sahaya çıktı.

Maçın  Hakemi  İsviçreli, yer   Pire Georgios Karaiskakis stadyumu atmosfer  sert,  sinir katsayısı  yüksek   ve  rakip Olympiakos taraftarının  desteği  giderek artan  desibelliydi.  Bu  atmosfer içinde, Fenerbahçe, Olympiakos'a 3-2 kaybederek tur  umutlarını  haftaya Kadıköy-İstanbul’a taşıdı.

Fenerbahçe İlk 60  Dakika Ağır  Hasarlı 

Maçın  ilk  5   dakikası ve  ilk yarının son 5  dakikası  dışında Fenerbahçe açısından  boş  geçti.

Fenerbahçe’de hiç atılmayacak  yere   yani   ceza sahası  yayına  hiçbir pozisyonda   top atılmaz.  Kaleciye geri pas  verilmez!  Ama; ilk  golde A Milli formasyonlu  Çağlar,  Jovetic’e üçüncü golde ise 2023  Katar  Dünya  Kupasının kaleci  performansı en dikkati çeken Livakoviç yine  ceza sahası yayının üzerine sırtı rakibine dönükken Bekao’ya top  atarak  rakibi   Chiquinho’ya  önce pozisyon  sonra da gol ikramı yaptı.

İkinci golde de Jovetic güle oynaya ikinci  topu aldı Livakovic’i avladı.

İsmail  Kartal’ın  Olympiakos Analizi  Eksik

Olympiakos  oyunu  kalesinden uzakta tutan 3.  Bölgede   4-5   oyuncusuyla  presle  top kapan  bir bir takım görüntüsü  verdiği  önceden  bilinmeliydi.

İki  ayaklı  tur maçları için oyun planı adına önceden bilinmesi gereken bu bilginin göz ardı edildiği skor 3-0’a gelince farkedildi.

Bu oyunun  en  temaslı bölgesi orta saha  olduğu verisi  de İtalya Milan kariyerli Krunic  ve Miha Zayç oyunda  kaldıkları sürede takımın  en yumuşak karnı olarak  gözüktü.

Anılan ikilinin İtalya’da aynı  takımda yanyana  oynadıkları geçmişi de bu  maçta   art  arta  3 pas  ve  verkaç olarak hiç mi  yansımadı.

Kruniç ve  Zayç 62 dakika içinde  sadece  temaslı oyundan  iki  top kazandı.  Futbolun geldiği  hızlı  ve temaslı  akşında orta  sahada  iki  tane ikili  mücadele  ile   maç kazanılmadığı bir kez daha Olympiakos  karşısında  somutlandı.

Fenerbahçe’nin  Teknik ve  Sağlık Karnesi

Fenerbahçe, 20-23 gün aradan sonra çıktığı  tarihinin en önemli maçı olan Olympiakos  karşısında maç  ritmini kaybetmiş olarak   göründü.

Fenerbahçe’de  ikinci yarıda  oyuna giren Ferdi, İsmail ve Fred oyunun  açılmasını sağlarken, 3. ceza  sahasında 26  kez  topla buluşmasını  getirdi.

Fenerbahçe’de  Livakoviç yediği her üç golde de    bir adım öne çıksa  açıyı daraltıp çıkarabileceği topları  ağlarında gördü. 

Baskı katsayısı yüksek maçlarda, geriden bu kadar  topla oynama isteği hatalı  bir oyun          anlayışıydı.

Çünkü, yenilen her üç golde kaptırılan ikinci toplarla rakibe “buyur  at!” ikramları oldu.

İsmail kartal’ın ilk 11 formasyonunda takımın  oyun  iskeletini oluşturan  Livakoviç, Çağlar, Bekao Kruniç ve Zayç performanslarıyla takımda başta eleştirilen  isimler  oldu.

Fenerbahçe’de diğer  bir  menfi  karne de sakatların  sayısal  çokluğu ve iyileşip dönmemesi  de  sağlık  ekibine yazılması gereken bir  durum olarak  Olympiakos  maçında da  dikkati çekti.

Fenerbahçe’de Tadic attığı usta işi ters köşeli çıkmaz  penaltısıyla  hem  skora  hem de oyuna katkı verdi. Tadiç bu gole bu sezonki gol sayısını 15'e, asistini de 13’e çıkarmış oldu.

İrfan Can Kahveci,   Olympiakos karşısında elemelerin ardından ilk kez gol sevinci yaşadı. Gol pozisyonlarına  giren ama  tabela yapamayan  Szymanski  takımın ikinci golüne asist  katkısı verdi.

Fenerbahçe Olympiakos'a  3. Kez  Kayıp

UEFA Konferans Ligi  Çeyrek final ilk maçında Olympiakos'a deplasmanda 3-2 mağlup olan Fenerbahçe, rakibiyle oynadığı üçüncü resmi maçtan da yenilgiyle ayrılmış oldu. Fenerbahçe, 2021-2022 sezonunda Yunanistan temsilcisiyle UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda eşleşmiş,  maçları  İstanbul'daki 3-0,  Atina'da da ise 1-0  kaybetmişti.

Söz  Sonunda Maçın Profili

Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda  Pire’de  son yarım saatte kendi  oyununa  döndü.

Son  yarım  saati git-gelli olan oyunda, Fenerbahçe,  topu  yere indirdiğinde ve  sakin kaldığında   Olympiakos'tan  daha iyi  takım olduğunu  gösterdi.

Fenerbahçe’de skordan  bağımsız  oyuna  bağlı   söylemek  gerekirse,  Kruniç ve Zayç  ikilisi çıkılacak son  haftalarda  kritik maçlarda  bir daha  kurgulanmamalı.

Bu oyunda  “son  oynadığın maçtaki kadar iyisindir”  bulgusu başta  Çağlar olmak üzere   motivasyonu düşük maça başlayan  tüm  Fenerbahçe’li  futbolculara   her  maç öncesi  hatırlanmalı.

Fenerbahçe  Olympiakos’la yapacağı gelecek haftaki tur   maçına sadece fizik, teknik   ve  taktik hazırlık  değil,  psikolojik-mental  olarak da  hazırlanmalıdır.

Fenerbahçe,  sakin olarak 3-2’lik  kaybedilen ilk  maçın hasar kontrolunu,   ölçme ve analiz değerlendirmesini yapmalıdır.

İkinci  maça  da tura olan inançla, presli  ama  kontrollü  sezon başındaki oyun  gücü  ve isteğiyle  başlamalıdır.

İletişim  ve Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta        : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 

Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook (1):Kirizma
Facebook (2):MustafaKaraağaçlı
X  :M_Karaagacli          : _
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Tercüme