Borussia Dortmund dün oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Bologna'ya 2-1 yenildikten sonra yönetim Nuri Şahin ile yolları ayırma kararı aldı.
Borussia Dortmund Spor Genel Müdürü Lars Ricken, “Nuri Şahin'i ve çalışmalarını gerçekten takdir ediyoruz, uzun bir işbirliği istiyorduk ve sporda birlikte bir dönüm noktasına ulaşacağımızı sonuna kadar umuyorduk. Üst üste dört yenilgiden sonra, son dokuz maçta alınan tek galibiyet nedeniyle ve şu anda Bundesliga sıralamasında 10. olduğumuz için, maalesef mevcut takımın sportif hedeflerimize ulaşabileceğimize olan inancımızı kaybettik. Bu karar kişisel olarak beni de üzüyor ama Bologna maçından sonra artık kaçınılmazdı." diyerek ayrılığı açıkladı.
Nuri Şahin ise maalesef Borussia Dortmund'un bu sezonki sportif hedeflerinin uzağında kaldık. Bu özel kulübe başarılar diliyorum" dedi.
Borussia Dortmund'un başında 27 maça çıkan Nuri Şahin, 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 14 mağlubiyet yaşayarak 1.48 puan ortalaması yakaladı.
Sarı-siyahlı takım Bundesliga'da 18 maç sonunda topladığı 25 puanla 10. sırada, Şampiyonlar Ligi'nde ise 7 maç sonunda topladığı 12 puanla 13. sırada yer alıyor.