27 Temmuz 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.99 ₺
EURO 35.82 ₺
STERLIN 42.55 ₺
G.ALTIN 2,529.53 ₺
BTC 66,397.86 $
ETH 3,193.75 $
BİST 10,891.42

Bireysel Olarak İhracat Nasıl Yapılır?

GÜNCEL 2071
Yayınlama: 24 Eylül 2023 Pazar 09:30 Kaynak: Haber Merkezi

Bireysel Olarak İhracat Nasıl Yapılır?

İhracat sadece büyük şirketler ve endüstri devleri için değildir. Küçük ölçekli işletmeler ve bireysel girişimciler de ihracat yapabilme imkanına sahiptir. Bireysel olarak ihracatın nasıl yapılacağı ise merak edilen bir konudur. Bu noktada gerekli belgeler, işlemler ve ihracatın püf noktaları hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.

Gerekli Belgeler

Bireysel olarak ihracat yapabilmeniz için bazı belgelere ihtiyacınız vardır:

  • Vergi Numarası
  • T.C. Kimlik Numarası
  • İhracatçı Birliğine Üyelik Belgesi
  • Gümrük Beyannamesi
  • İhracat Faturası
  • Taşıma Belgeleri
  • Menşe Şahadetnamesi

Bu belgeleri tamamladıktan sonra ihracat işlemlerine başlamanız mümkündür.

Temel İhracat Adımları

İhracat Birliğine Üyelik

Öncelikle, ihracatçılar birliğine üye olmanız gerekir. Bu birlikler, dış ticaret konusunda size yardımcı olarak, piyasalar ve yasal mevzuat hakkında bilgi sahibi olmanızda sizlere yardımcı olabilir.

Gümrük Beyannamesi ve İhracat Faturası

Bu adımda, gümrük beyannamesi ve ihracat faturası düzenlemeniz gerekmektedir. Bu belgeler, ürünlerinizin gümrüğe sunulabilmesi için gereklidir.

Taşıma ve Menşe Bilgileri

Taşıma belgelerini de hazırlamanız önemlidir. Bu belgeler navlun faturası, konşimento, sigorta poliçesi gibi dokümanlar içerir. Aynı zamanda, menşe şahadetnamesi de düzenlenmesi gerekir. Bu belge, ürünlerinizin Türkiye menşeli olduğunun belirtmek için kullanılır. Menşe bilgisine kimi noktalarda ihtiyaç duyulmayabilir.

Malları Gümrüğe Sunma

Son adımda, tüm belgelerle mallarınızı gümrüğe sunmanız gerekir. İşlemler tamamlandıktan sonra ürünleriniz alıcıyla ulaştırılır.

Mikro İhracat ve ETGB

Tutarı 15 bin Eurodan düşük olan yurt dışı satışlarınız için mikro ihracat modelini kullanabilirsiniz. Bu modelde, Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB) düzenlenir ve KDV alınmaz. 15 bin Euro ve altında yurt dışı satışı yapıyorsanız bu model farklı avantajları da sunmaktadır.

Farklı Sektörler ve Firmalar

Sektöre göre ihracat yapabileceğiniz firmaları keşfetmek için List of Company'den de yararlanabilirsiniz. List of Company sayesinde özellikle Konya'da faaliyet gösteren firmalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Örneğin, asansör firmaları hakkında bilgilere ulaşmak istiyorsanız ve iş ortaklıklarına yönelmeyi planlıyorsanız List of Company sizlere bu noktada yardımcı olur.

Bireysel olarak ihracat yapmak, yen pazarlara açılmak ve yurt dışından gelir elde etmek için harika fırsatlar sunar. Konya Ticaret Odası gibi kurumlar, bu konuda önemli kaynaklar sunmaktadır. Unutmayın, ihracat işlemlerini doğru bir şekilde gerçekleştirmek için gerekli belgeleri ve bilgileri önceden edinmelisiniz ve planlı bir şekilde hareket etmelisiniz

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme