27 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.40 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 63,327.58 $
ETH 3,248.19 $
BİST 9,915.62

Beşiktaş'ın yeni hocası Fernando Santos oldu

Beşiktaş 3279
Yayınlama: 7 Ocak 2024 Pazar 20:38 Kaynak: Haber Merkezi

Beşiktaş'ın uzun süren teknik direktör arayışını Portekizli Fernando Santos ile anlaşarak sonlandırdı.

Beşiktaş'ın yeni hocası Fernando Santos oldu

Beşiktaş'ın uzun süren teknik direktör arayışını Portekizli Fernando Santos ile anlaşarak sonlandırdı.

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Santos, Portekiz'i EURO 2016 ve Uluslar Ligi şampiyonu yapmıştı.

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü, adı hiç basına sızdırılmayan Fernando Santos oldu. Portekizli teknik adam, son olarak Polonya Milli Takımı'nı çalıştırmıştı.

Fernando Santos'un yardımcılıklarını; Joao Carlos Viana Cunha Costa, Paulo Jose Ramos Mendes, Justino Fernando, Ricardo Miguel Candido de Sousa Santos, Jorge Manuel Caetano do Rosario yapacak.

BEŞİKTAŞ'IN AÇIKLAMASI

Beşiktaş Kulübü, Fernando Santos ile anlaşma sağlandığını X hesabından yaptığı duyuru ile açıklarken, "Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğüne Portekizli Sayın Fernando Santos getirilmiştir. Kendisine yeni evine hoş geldin diyoruz..." ifadelerine yer verildi.

FERNANDO SANTOS KİMDİR?

Dünyanın tanıdığı başarılı bir teknik direktör olan Fernando Santos, futbol kariyerine Benfica'nın altyapısında adım attı.

Profesyonel futbol yaşantısını Estoril'de sürdüren Santos, bu takımda 216 maça çıkarak önemli bir başarıya imza attı. Aynı zamanda Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği eğitimi de alan Santos, futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra, Portekiz'in önde gelen kulüpleri Porto, Benfica ve Sporting Lizbon'da Teknik Direktör olarak görev yaptı.

Porto ile Lig şampiyonlukları, Portekiz Kupası ve Süper Kupa zaferleri yaşayan Santos, Yunanistan'da da AEK, PAOK ve kısa bir dönem için Panathinaikos'u yönetti. Yunanistan Kupası'nı AEK ile kazanan Santos, hem AEK hem de PAOK ile Şampiyonlar Ligi'ne katılım sağladı. Yunanistan'da dört kez yılın teknik direktörü, iki kez yılın spor adamı seçilerek, 2000 ile 2010 yılları arasında on yılın teknik direktörü unvanını kazandı.

Yunanistan Milli Takımı'nı 2012 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale, 2014 Dünya Kupası'nda ise tarihinde ilk kez ikinci tura taşıyan Santos, Portekiz Milli Takımı'na geçiş yaparak, 2016'da Avrupa Şampiyonluğu ve 2019'da Uluslar Ligi Kupası zaferleriyle ülkesinin futbol tarihinde önemli başarılar elde etti.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme