Beşiktaş’ta Rafa Silva’nın geleceği belirsizliğini korurken, Benfica ile yürütülen transfer görüşmelerinde flaş gelişmeler yaşandı. Uzun süredir devam eden ve adeta yılan hikâyesine dönen transfer sürecinde taraflar arasında rakamsal uçurum kapanmadı.
Siyah-beyazlı kulüp ile Portekiz temsilcisi Benfica arasında yapılan son görüşmelerde bonservis bedeli yeniden gündeme geldi. Benfica, daha önce Beşiktaş’a sunduğu 3 milyon euroluk teklifini 5 milyon euroya yükseltti. Görüşmelere oyuncu cephesinin de aktif şekilde dahil olduğu öğrenildi.
Portekizli yıldız Rafa Silva’nın, bu rakamın yanı sıra kulüpten olan tüm alacaklarının da ödenmesini talep ettiği ifade edildi. Bu talep, Beşiktaş yönetiminde karşılık bulmadı.
Yaşanan gelişmelerin ardından siyah-beyazlılar net bir duruş sergiledi. Beşiktaş, daha önce belirlediği 15 milyon euroluk bonservis beklentisini 10 milyon euro seviyesine çekti. Bununla birlikte, oyuncunun ileriye dönük tüm alacaklarından feragat etmesi şartı da masaya konuldu.
Beşiktaş yönetimi, bu koşulların dışına çıkılmayacağını Benfica’ya ileterek transfer görüşmelerini sonlandırma kararı aldı.
Öte yandan olası bir Benfica sözleşmesinde dikkat çeken bir maddenin yer alacağı öğrenildi. Buna göre, Rafa Silva’ya Süper Lig ekiplerinden gelecek tekliflerin kabul edilmeyeceği bir madde sözleşmeye eklenecek. Bu maddenin en az iki yıl süreyle geçerli olması bekleniyor.
Portekizli oyuncunun da kariyerini yurt dışında sürdürmek istemediği ve futbolu Portekiz’de bırakmaya kararlı olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.