29 Nisan 2024 Pazartesi
ads
DOLAR 32.29 ₺
EURO 34.70 ₺
STERLIN 40.59 ₺
ALTIN 2,431.54 ₺
BTC 62,349.69 $
ETH 3,173.02 $
BİST 10,012.25

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Bayern Münih’e Karşı Cesur Oyun Galatasaray’a Yetmedi!

Yayınlama: 25 Ekim 2023 Çarşamba 11:18 Okunma: 132

51 Yıl Sonra Gelen  Eşleşme

Bayern Münih ile tarihinde 2. kez eşleşen Galatasaray1972-1973 sezonunda UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'nda karşılaşmış bu  maçlarda Galatasaray, bir beraberlik ve bir yenilgi  almıştı. Galatasaray İstanbul’da 1-1 berabere kaldığı rakibine deplasmanda 6-0 mağlup olmuştu.

İkinci  eşleme UEFA  Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. Maçı  için Almanya temsilcisi Bayern Münih'i sahasında konuk eden Galatasaray, maçı  3-1  kaybedince  4 puanda kalırken 3’te  3  yapan  Bayern Münih 9  puana yükseldi.*

Galatasaray'ın tek golü  30. dakikada penaltıdan Mauro Icardi’den  gelirken,  Bayern’i  galibiyete götüren golleri 8. dakikada Coman, 74. dakikada Harry Kane ve 79. dakikada Musiala’dan geldi.

İlk Devre Galatasaray Fişi  Çekemedi

Maçın ilk devresinde Galatasaray ilk  golü kalesinde  görmesine rağmen  oyun planını bozmadı.

Baskılı oyunuyla 6 net gol pozisyonu bulan sadece bir penaltı çıkarabildi.

Galatasaray ilk devredeki oyunu ve 1-1’lik tabelayla soyunma odasına girince  ikinci devre ümitli  beklendi.

Ancak ikinci devrenin ilk 10  dakikasından sonra Galatasaray  hem fizik  hem de taktik olarak oyundan düşmeye başladı.

Burada Galatasaray  teknik yönetiminin  bu yorgunluk  halini görerek   oyuncu  değişikliklerine  gidemedi.

Maçın  İkinci Devresi  Bayern’e  Yazdı

Maçın son 20 dakikasında istediğini sahaya  yansıtan Bayern o kadar kariyerine karşın bir tane  şampiyonluğu  olmayan Harry Kane  ile  öne geçti ve  bu  avantajını korudu.   Bu  gole kadar  dengeli giden oyun  Bayern’e ivmelendi. 

Yediği ikinci golde  sol  kanat  üçüncü golde  ise  sağ  kanattan  çok rahat göstere göstere  gelen kanat  bindirmelerine engel olamadı.
Kariyer  maçı  performansını gösteren Abdulkerim  sağ ve sol kanattan gelen rahat ortalara  müdahele  edememesine  rağmen Galatasaray adına  maçın açık  ara   en  iyisiydi.

Galatasaray’ın  sağ  ve sol bek performanslarının  düşüklüğü bu seviyedeki maçlarda  tolerans götürmedi.  Bu düşük nitelikli maç  verimliliği  ve  pozisyonlarda yerlerini kaybeden  Sacha Boey  ve Kazımcan Karataş ve yerine giren Angelino'nun  Bayern  karşısında bu  maçta Galatasaray’ın kanatlarını zayıflatan isimler oldu.

Sağ stoper Davinson Sanchez  ve sol soper Abdülkerim Bardakcı ikili  uyumunu  bozmak istemeyen  Okan  Buruk da  kenar defans hatalarına engel olamadı.
Burada  dörtlü defanstan üçlüye dönüp, orta sahada  özellikle 70. Dakikasından sonra   oyundan düşen  Lucas Torreira, Kaan Ayhan, Tete’yi değiştirmemesi  de

Galatasaray kenar  yönetiminin  en  çok eleştirilen yönüydü.

Maçın Sonucu Kime Yazar?

İstanbul deplasmanına  çekinerek geldiği  gözlenen  ve  ideal 11’inden eksik  olan Bayern  maçta İlk atağında golü  bulunca deplasmanda olduğunu  unutmadan  yediği beraberlik  golüne kadar aktif dinlenerek  maçı  sürdürdü. 

İkinci devre Galatasaray’da oyunun 1 ile  3.  Bölge arası  boyu  uzadı. Kolay  geçilen  sağ ve sol kenar defans boşluklarıyla da kalesinde gördüğü   üç golde de kopya hatalar yaptı.

Galip gelenin haklı, mağlup  olanın  faturayı ödeyen taraf olduğu bu  oyunda Galatasaray maçı  90+4  süresince sürdüremedi.

İyi oynayanın değil  tabela yapanın puan  ve  gelir yaptığı başka bir iklim gerektiren  UEFA Şampiyonlar Ligi  öncelikle taktiksel bağlılık gerektiriyor.  Bunu yapan Bayern  üç puanı  aldı.  

Şampiyonlar Ligi kulvarında 2017’den beri gruplarda    mağlubiyeti olmayan Bayern   çekinerek geldiği Galatatasaray deplasmanından karlı döndü.

Şampiyonlar Ligi için kadro deneyimi olarak  Bayern’den geri kalmayan  Galatasaray  maçın  toplamında  taktik bağlılık ve maç  sürekliliğini  sağlayamadığı için maçı kaybetti.   Bu kayıp da  oyunda taktik ve oyuncu tercihi  tasarrufu  olan  teknik  yönetime yazar.  

Çünkü; Okan  Buruk’un   maç  değerlendirmesinde “Bayern  Münih hiç bu kadar ezilmemiştir” şeklinde belirttiği gibi  “rakibi ezmeye değil,  sonucu alana  ve beraberliğe puan ve kasa  veriliyor.”

*Galatasaray–Bayern  Münih UEFA  Şampiyonlar Ligi  A Grubu Maçı (1-3). 24.10.2023.

İletişim  ve Erişim    
Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.
e-posta         : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 
Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara
Web         (3): www.yurtspor.com
Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir
Web         (5): www.mektepligazete.bülten
Facebook  (1): Kirizma
Facebook  (2): Mustafa Karaağaçlı
Twitter         : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1
 

Tercüme