16 Mayıs 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.24 ₺
EURO 35.23 ₺
STERLIN 40.88 ₺
ALTIN 2,473.34 ₺
BTC 65,902.01 $
ETH 3,009.78 $
BİST 10,158.63

Başarı listesinde 2 Ankaragüçlü

Ankaragücü 7295
Yayınlama: 13 Ekim 2023 Cuma 12:38 Kaynak: Haber Merkezi

Başarı listesinde 2 Ankaragüçlü

Hem takım hem de bireysel performansta, ligin tepesindeki Fenerbahçe ve Galatasaray, farklı degerlendirmelerde kendine yer buldu.

Ankaragücü'nden Tolga Ciğerci ile Renaldo Cephas, iki alanda tabloya girmeyi başardı 

Trendyol Süper Lig'e milli maçlar nedeni ile ara verilirken. 8 hafta sonundaki takım ve bireysel oyuncu değerlendirmelerinde, önemli kariyere sahip isimler ön plana çıkarken. başkentin bu kulvardaki tek temsilcisi  Ankaragücü'nden iki isim listeye girdi. 

Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi gol krallığı yarışında (8 gol) ilk sırada yer alırken Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli forveti Edin Dzeko, kendisini 6 golle izliyor. 

Ankaragücü'nden listenin ilk 5'ine oyuncu giremezken, sarı-lacivertli ekipte bu alanda öne çıkan isimler, orta alanda görev yapmasına rağmen, sezona çok iyi başlayan 3 golü bulunan Efkan Bekiroğlu ile yeni transtellerden Renaldo Cephas oldu. 

Son iki maçta birer gol atan Riad Bajic de kendini göstermeye başladı. Gol krallığı yarışında çekişme içinde olan Icardi ile Dzeko arasında, şut ve isabetli şut çekme konusunda da bir rekabet yaşanıyor. 

Dzeko, şut ve isabetli şut istatistiğinde ilk sırada yer alırken, Icardi iki alanda da Bosnalı oyuncuyu takip ediyor. 

KAPTANIN PAS YÜZDESI YÜKSEK 

Geçen sezonun başında Ankaragücü'ne gelen, ara transferde Almanya'nın Hertha Berlin takımına giden ve yeni futbol mevsiminin başında yeniden Beştepe'ye dönen kaptan Tolga Ciğerci, bireysel istatistiklerde, başarılı pas yuzdesinde, (60) pas ile listenin 4. sırasında bulunuyor.

Bu alanda ilk sıradaki isim. Beşiktaş'ın savunmacısı Omar Colley. Colley'i Fenerbaçe den İsmail Yüksek ve yine Besiktaş'tan Amir Hadziahmetovic izliyor.

Başkent ekibine sezon başında Kuzey Makedonya ekibi Shkupi'den transfer edilen Jamaikalı Renaldo Cephas, oyuncu geçme istatistiğinde 4. basamakta. 

Sarı-lacivertli ekipte 3 kez gol sevinci yaşayan Cephas, ilk sezonunda adından söz ettirmeyi başardı.

Adam geçme değerlendirmesinde ilk sırada Basakşehir'den Serdar Gürler var. 

Adana Demirspor'dan Yusuf Sarı ile Alanyaspor'dan Antonio Augusto ikinci ve üçüncü basamakta. 

Geride kalan 8 haftada 2 galibiyet ve 3 beraberlik alıp, 3 kez rakiplerine yenilen Ankaragücü topladığı 9 puanla, 12. sırada.

Sarı-lacivertliler, milli aranın ardından, puan cetvelinde sondan ikinci basamakta bulunan istanbulspor ile deplasmanda karşılaşacak.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme