29 Nisan 2024 Pazartesi
ads
DOLAR 32.56 ₺
EURO 34.95 ₺
STERLIN 40.42 ₺
ALTIN 2,443.09 ₺
BTC 63,413.28 $
ETH 3,301.78 $
BİST 9,915.62

Barcelona Başkanı Laporta'dan Arda Güler itirafı

FUTBOL 4099
Yayınlama: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 08:44 Kaynak: Haber Merkezi

Barcelona Başkanı Laporta'dan Arda Güler itirafı

Barcelona ve Real Madrid, Arda Güler transferinde karşı karşıya gelmişti. Yıldız oyuncu Katalan devine yakın olmasına rağmen Real Madrid son anda araya girerek imzayı attırmıştı. Bunun üzerine Barcelona Başkanı Laporta, genç yıldız hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

La Liga ekiplerinden Barcelona ve Real Madrid, geride kalan sezonda Fenerbahçe formasıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Arda Güler için transferde karşı karşıya gelmişti. Genç yıldızın Barcelona ile anlaştığı haberleri çıkarken Real Madrid Arda Güler'i kadrosuna kattığını açıklamıştı. Bunun üzerine Katalan ekibinin Başkanı Laporta, bu konu hakkında flaş bir açıklamada bulundu.

SON DAKİKA ATAĞIYLA İKNA EDİLDİ

Kıtanın neredeyse tüm devlerinin girişimde bulunduğu Türk futbolunun süper çocuğu için son olarak Barcelona ve Real Madrid kıyasıya bir rekabete girmişti. Barcelona, sportif direktörü Deco’u Türkiye’ye gönderdi. Katalanlar, Ali Koç’la iyi ilişkiler sayesinde 18 yaşındaki yıldızı kadroya katma konusunda son derece emindi. Ancak Real Madrid’in son dakika atağıyla Arda’yı ikna etmesi gündeme bomba gibi düştü.

BARCELONA'YA TARİHİ ÇALIM

İspanya’da yayın yapan 4 büyük spor gazetesinin 3’ünün ilk sayfasının manşetinde Arda Güler vardı. Marca, “Madrid, Güler transferinde Barça’yı yendi” başlığını kullandı. Peş peşe 3 gün genç yeteneğe ilk sayfasında yer veren Sport, “Madrid’den Güler için büyük teklif” ifadeleriyle haberi okuyucularına duyurdu. AS Gazetesi ise, “Güler, Madrid’i seçti” dedi. Göz koyduğu hemen her oyuncuyu transfer etmesiyle bilinen Real Madrid Başkanı Florentino Perez, bir kez daha ezeli rakibine karşı gövde gösterisi yaparken, Barcelona cephesinde ise büyük bir hayal kırıklığı yaşandı.

20 MİLYON EURO BONSERVİS + 10 MİLYON EURO BAŞARI BONUSU

17.5 milyon Euro’luk serbest kalma maddesi bulunan Arda için Kanarya, 20 milyon Euro'yu kasasına koyacak. Sözleşmede 10 milyon Euro başarı bonusu bulunurken satıştan yüzde 20 pay maddesine de yer verildi.

DECO'DAN ARDA GÜLER CEVABI

Barcelona Sportif Direktörü Deco, geçtiğimiz günlerde transfer konusunda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Portekizli spor adamına, transfer için görüştüğü ancak daha sonra Real Madrid'i tercih eden Arda Güler de sorulmuştu.

Deco, "Arda Güler için ne oldu ve işler değişti?" şeklinde gelen soru karşısında, "Bilmiyorum" cevabını vermişti.

TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Deco, Arda Güler transferi için geçtiğimiz hafta Türkiye'ye gelmişti. Ünlü spor adamı, genç oyuncu ve Fenerbahçe ile görüşmüştü.

Barcelona Başkanı Joan Laporta, Mundo Deportivo'ya verdiği röportajda Arda Güler'in transfer sürecine dair açıklamada bulundu.

Lionel Messi transferini değerlendiren Laporta, "Messi ile iyi bir ilişkimiz var ama Inter Miami'ye katılma kararından sonra konuşmadık. Kendisine en iyisini diliyoruz. Sözleşmesini hazırlamıştık ama ilerisi mümkün değildi. Barcelona her zaman onun evi olacak. Jorge Messi bana Leo'nun Paris'te çok zor sezonlar geçirdiğini, baskı altında olduğunu ve kafasının rahatlığı için Miami'ye imza atmak istediklerini söyledi. Leo, Barça'ya imza atmak istese de tekrar baskı altında kalmak istemedi. Bunu anlayışla karşıladık." dedi.

Arda Güler'le anlaştıklarını belirten Laporta, "Hem Arda Güler hem de Fenerbahçe ile anlaşmıştık ve 17,5 milyon euro vermeye hazırdık. Real Madrid devreye girdi ve çok daha fazla para ödeyerek oyuncuyu aldı. Biz transfer savaşına girmedik çünkü bu yarışa girmeden bu parayla alabileceğimiz çok oyuncu olduğunu düşündük." sözlerini kullandı.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme